USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
POLİTİKA

Topaloğlu: “Resul Osman dağı’nın eteklerine kuracağımız alışveriş kompleksi, şehrin istihdam kapısı olacak!”

İYİ Parti Kilis Belediye Başkan Adayı Yasin Topaloğlu, gazetemize verdiği özel mülakatta açıklamalarda bulundu:

Topaloğlu: “Resul Osman dağı’nın eteklerine kuracağımız alışveriş kompleksi, şehrin istihdam kapısı olacak!”
26-02-2024 15:05
26-02-2024 15:06
KİLİS
Google News
Kilis’in ve Kilislilerin alışveriş komplekslerine ihtiyacı var mı?
Alışveriş kompleksleri yahut alışveriş merkezleri denildiğinde insanımızın aklına ilk olarak, esnafın işlerinin kesilmesi ve beton yapılaşma gelmektedir. Lakin bakış açımızı çağdaş yaşama göre şekillendirmek, uyum sağlamak zorundayız; aksi hâlde yalnızca izleyen konumunda bulunmaya ve çağın gerisinde kalmaya mahkûm oluruz. Biz, Kilis’i bu geride kalmışlıktan kurtarmak istiyoruz. 
Kuracağımız alışveriş kompleksi, ilk akla gelen olumsuz etkisinin yani esnafın işlerini kesmenin aksine şehrimiz için yeni bir istihdam kaynağı olacaktır. Esnafımız, bu alışveriş kompleksinde kendi dükkânını açıp daha fazla insana, daha iyi koşullarda ulaşma fırsatı yakalarken işsizlikle boğuşan gençlerimiz de kendilerine en uygun işleri bu kompleks içerisinde bulabileceklerdir. 
Bilhassa Kilis’in nüfusunun bir milyona çıkabileceği ihtimali düşünüldüğünde bu proje, Kilislililerin huzur içinde ve kaliteli bir yaşama sahip olabilmeleri adına çok önemlidir. 
Yani kuracağımız alışveriş kompleksi; Kilislilerin yalnızca bir değil, birden fazla ihtiyacına hitap eden bir yapı olacaktır. 
Resul Osman Dağı eteklerine kuracağımız alışveriş kompleksi, Kilis esnafı için tehdit oluşturmak bir yana dursun; şehrin ihtiyacı olan istihdam alanını sağlayacaktır.
Resul Osman Dağı eteklerine kuracağınız alışveriş kompleksi, emsallerinin benzeri bir yapı mı olacak?
Projelerimizi hazırlarken ilk hedefimiz, Kilis’e hizmet etmek ve Kilis’i Avrupa standartlarında bir şehir yapmaktır. Yan hedeflerimize bakacak olursanız, bunlardan birinin de var olan projelerin tekrarına düşmek değil de Kilis’in ihtiyaçlarına göre şekillenen projeler hazırlamak olduğunu göreceksiniz. 
Hiçbir projemizi yalnızca görkemli görünen lakin bir fayda sağlamayan yapılar inşa etmek amacıyla tasarlamıyoruz. Aksine; Kilisli vatandaşlarımızın sesine kulak veriyor, onların istek ve ihtiyaçlarını dinliyor, tüm bunlara bir de Kilis’in nüfusu ile ilgili öngörülerimizi ekleyerek projeler hazırlıyoruz. 
Resul Osman Dağı eteklerine kuracağımız alışveriş kompleksi projemiz de bu yaklaşımla hazırlanmıştır. 
Bu alışveriş kompleksinin içerisinde neler yer alacak?
Alışveriş kompleksimizin içerisinde öncelikle hiper ve gross marketler bulunacaktır. Kilisli vatandaşlarımız toptan alışverişlerini gelip buradan yapabilecek, ihtiyaçları olan her şeye tek bir markette erişim sağlayabileceklerdir. Bu marketler, Kilis nüfusunun bir milyona çıkması hâlinde de Kilisliler için büyük kolaylık sağlayacaktır. 
Bunun dışında, alışveriş kompleksimizin içerisinde 5000 metrekarelik mobilya mağazası bulunacaktır. Evlerini yeni kuran yahut yenilemek isteyen vatandaşlarımız, buraya gelerek ihtiyaçları olan tüm mobilya ürünlerini temin etme imkânı bulacaklardır. 
Emsallerinden farklı olarak alışveriş kompleksimizde 5 yıldızlı otel bulunacaktır. 
İçerisinde benzin istasyonu, sinemalar, lokantalar ve kafeteryalar bulunan tesis; Kilisli ailelerin ve gençlerin uğrak yeri olmasının yanı sıra şehrimize gelen ziyaretçiler için de çok yönlü kolaylık sağlayacaktır. 
Bir alışveriş kompleksi projesinde 5 yıldızlı otel bulunmasının nedeni nedir?
Kilis’in en ciddi sorunlarından bir tanesi de konaklama sıkıntısıdır. Kilisli vatandaşlarımızdan da çok kez işittiğimize ve kendi gözlemlerimize göre Kilis’e gelen iş insanları yahut resmî görev memurları kalacak yer sıkıntısı çektikleri için şehirdeki işlerini günübirlik halledip konaklama için yakın şehirlere gitmektedirler. Bu durumun yarattığı en büyük sıkıntı nedir? Kilisli esnafa en çok getirisi olacak ziyaretçiler, herhangi bir alışveriş yapma fırsatı bulamadan şehirden ayrılmaktalardır. Hâlbuki bu insanlar Kilis’te konforlu şekilde ikamet edebilecekleri bir mekân bulsalar; konaklama, yeme-içme, kişisel alışveriş ihtiyaçları doğrultusunda birçok sektöre gelir sağlayacaklardır. 
İşte bu yüzden alışveriş kompleksimizin içerisinde bir de 5 yıldızlı otel bulunması gerektiğini düşünerek projemize dâhil ettik. Söz konusu otel projesini alışveriş kompleksinin içerisine dâhil etmemizin bir diğer nedeni de ziyaretçilerin, burada her türlü ihtiyaçlarını kolayca karşılayabilmelerine imkân sunmaktır.
Alışveriş kompleksinin kurulacağı alan için Resul Osman Dağı’nı seçmenizin nedeni nedir?
Resul Osman Dağı bölgesi, bugün âdeta görmezden gelinerek bakımsız bırakılmış vaziyettedir. Oysa harekete geçirilmeye, değerlendirilmeye çok müsaittir. Böylesine güzel bir bölgenin atıl durumda kalmasına açıkcası benim yüreğim el vermemektedir. 
Alışveriş kompleksimizi Resul Osman Dağı’nın eteklerine kurarak bölgede geliştireceğimiz diğer projelerimizle de birlikte burayı bir cazibe merkezi hâline getireceğiz.
Resul Osman Dağı eteklerindeki alışveriş kompleksimiz, çok yönlü yapısıyla her yaştan insanımızı kendisine çekerken aynı zamanda Kilisli vatandaşlarımızın yaşam standartlarını artıracaktır. 
Kuracağımız alışveriş kompleksi, Kilis’in Avrupa standartlarına sahip olması için atılan en önemli adımlardan biri olacaktır. Zira Avrupa standartlarında bir Kilis için öncelikle Kilislilerin ihtiyaçları karşılanmalı, daha sonra ileriye bakılmalıdır. Sözünü ettiğimiz alışveriş kompleksimiz de baştan sona Kilislilerin ihtiyaçlarını gözeten bir yaklaşımla inşa edilecektir. 
Kilis, atılan tüm bu adımlar ile Orta Doğu’nun en gelişmiş ve zengin şehri olacaktır. Haber Merkezi
ARŞİV ARAMA
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ