POLİTİKA

‘’Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 28. Dönemde MİLLETİN SESİNİ 2 milletvekiliyle temsil edeceğiz"

CHP Kilis Milletvekili A. Adayı Ömer Kurtaş  :

‘’Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 28. Dönemde MİLLETİN SESİNİ 2 milletvekiliyle temsil edeceğiz"
20-03-2023 16:28
20-03-2023 16:30
KİLİS
Google News

CHP Kilis Milletvekili A. Adayı Ömer Kurtaş  :

‘’Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 28. Dönemde MİLLETİN SESİNİ 2 milletvekiliyle temsil edeceğiz"

Kilis

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kilis Milletvekili Aday Adayı Doç. Dr. Ömer Kurtaş, Nedim Ökmen Caddesi üzerinde bulunan Osmangazi Mahallesi Seçim Bürosunda CHP’den Kilis Miletvekili Aday Adaylığını açıkladı.

Partililerin ve basın mensuplarının da katıldığı adaylık açıklamasında bir açıklama yapan CHP Kilis Milletvekili Aday Adayı Doç. Dr. Ömer Kurtaş, şunları kaydetti.

‘’Kıymetli misafirler, saygıdeğer partililer, sevgili dost ve arkadaşlarım, değerli basın emekçileri, öncelikle davetime icabet edip geldiğiniz için hepinize çok teşekkür ederim.  Ülkemizin ve içinde bulunduğumuz bölgenin yaşadığı başta deprem ve ardından sel felaketi dolayısıyla hayatını kaybeden yurttaşlarımıza Allahtan rahmet , yakınlarına baş sağlığı, yaralı kardeşlerimize acil şifalar dilerim. Umarım bu doğal afetin insan eliyle asrın felaketine dönüşmesinin son örneği olur.

  Böylesine acılı bir dönemde ülkemizin kaderi ile ilgili çok önemli bir seçim yapmak durumundayız. Hem bundan önceki dönemler hem de deprem döneminde yaşanılanlar ülkemizin hak ettiği şekilde iyi yönetilmediğini açık bir şekilde göstermiştir. Ne mutlu ki  sayın Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde kurulan millet ittifakı sayesinde bu ucube, tek adam sisteminden kurtulmak için halkımızın  önüne  bir fırsat gelmiştir. Bu değişimin ülkemizde olduğu gibi Kilis’imiz de de olması hem beklentimiz hem dileğimizdir. Bu değişimin bir parçası olmak ve Kilis’e hizmet etmek için bende CHP milletvekilliği’ne  adaylık başvurumu yaptığımı büyük bir onur ve gururla sizlerin aracılığıyla halkıma duyuruyorum.

Ben içinde bulunduğumuz bu binada doğdum  ve bu sokaklarda büyüdüm ve takdir-i ilahi tecelli edince burada aile mezarlığında gömüleceğim. Uzun yıllar gerek eğitim gerekse çalışma hayatım nedeniyle ülkemizin başta Kilis olmak üzere farklı şehirlerinde görev yaptım ama kalbim hep burada idi, bu topraklardan  ve Kilislilerden hiç kopmadım  2000 yılında üye olduğum CHP’nin Kilis kurultay delegeliği ve Kilisin ilk PM (Parti Meclisi) üyeliği görevlerinde bulundum. Üye olduğum tarihten itibaren yapılan tüm seçimler de bizzat buraya gelerek partime maddi-manevi destek çalışmaları yaptım. Kilis CHP örgütünü ve Kilis’i tanıyorum bu nedenle Kilis’ten CHP Milletvekili adayıyım.

Kilis’imizin sorunları ülke sorunlarından ayrı düşünülemez;

-İŞSİZLİK: En büyük ülke sorunu olduğu kadar Kilis’imizin de sorunudur, genç işsizlik şehrimizde daha yakıcı bir halde olup gençlerin şehir dışına göçmesine sebep olmaktadır.

-YOKSULLUK:Yine maalesef Kilisin en derinden yaşadığı sıkıntılardan biridir. Ekonomik nedenlerle kapanmış işyerleri ve sanayinin yetersizliği  ve üstelik dayanılmaz haldeki sığınmacı sayısı zaten az olan gelir kaynaklarının hemşehrilerimize daha az payın düşmesine neden olmaktadır.

-ADALETSİZLİK : Atanamayan öğretmenler, işsiz üniversite mezunları, liyakatsizlik toplumdaki adalet duygusunu daha da zedeler bir haldedir.

-AÇIK KAPI POLİTİKASI: (Kilislilere kapalı -Suriyelilere açık) sınır kapılarının kapalı kalması şehrimizin ticaret olanaklarını büyük oranda kısıtlamıştır, bu da yoksulluğun derinleşmesine sebep olmaktadır.

- EĞİTİM :Başta doktorlarımız olmak üzere iyi eğitimli gençlerimiz yurt dışına gitmektedir. Malesef Muallim Rıfat Bilge’nin doğduğu topraklarda  Kilis’in eğitim başarısı günden güne azalmakta ve maalesef çeşitli ölçümlerde son sıralarda yer aldığı görülmektedir.

- TARIM :İçler acısı haldedir. Kendi toprağımızda ne ekeceğimize uluslararası kuruluşlar karar vermekte güçlükle ektiğimiz ürünlerin  ise piyasada değeri yok denecek kadar az hale getirilmektedir.

 

                    SORUNUN KAYNAĞI OLANLAR ÇÖZÜMÜN ADRESİ OLAMAZ !

Bu sayılanlara eklenebilecek birçok sorun vardır bu sorunların kaynağı tek adam sistemi ve üzülerek söylemek zorundayım ki ülkemizi yöneten AKP zihniyeti ve kadrolarıdır. Bu nedenle ülke yönetiminden ayrılmaları bile bu sorunların hızla düzelmesi için bir başlangıç olacaktır. Türkiye’nin  ve Kilisin çözüm projelerimiz, liyakatlı kadrolar ve memleket sevdamız ile cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına hazırız.  Ülkemizde yurttaşlarımızın demokratik tercihleriyle bir değişim yapılması acil bir gerekliliktir.

14 mayıs 2023 tarihinde yapılacak seçimle sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu  Cumhurbaşkanı , millet ittifakını mecliste çoğunluk haline getireceğiz. Bu değişim burada da yaşanacak ve Kilisin makus talihi yenilecektir. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 28. Dönemde MİLLETİN SESİNİ 2 milletvekiliyle temsil edeceğiz

İktidarımız; bu ülkeyi kimsenin ötekileştirilmediği, ayrımcılığa maruz bırakılmadığı, hakkının yenmediği, işssiz kalmadığı, iyi eğitim ve eşit sağlık hizmeti aldığı, topraklarının değerlendiği bilimin sesine kulak verilerek inşaa edilen konutlarda yaşadığı, dolayısıyla Kilis’imiz de yine sokaklarda cıvıl cıvıl çocukların koşuşturduğu, gençlerin kendilerini ifade edeceği alanların bulunduğu, çalışanların haklarını alabildiği, alışverişin canlı olduğu, emeklilerin kendilerini huzurlu hissettikleri alanların oluşturulduğu ve yeniden KİLİS’TE  KİLİSLİLERİN MUTLU YAŞADIĞI bir şehir haline getirecektir.

Değerli basın mensupları sınırımızdaki savaştan en fazla etkilenen kendi nüfusundan daha fazla mülteci barındıran dünyada örneği görülmeyen Kilislinin derdi çok ancak Kilislinin sesini ne burada ne Ankarada duyan var. Kilis’in derdine ortak olmak, Kilisin zenginliğini arttırmak ve tüm hemşehrilerimize paylaştıramak ve eski günlerdeki gibi çalışkan, üretken, namuslu insanların yaşadığı KİLİSİMİZİ TİCARET VE MARKA ŞEHİR yapmak ve bu büyük değişim sürecinin bir parçası olmak için Kilis halkına kalbimi ve ruhumu  getirdim. Öncelikle partimin vereceği karar ve halkımızın vereceği destekle milletvekilliğine aday adaylığımı huzurlarınızda açıklıyorum. Allah hakkımızda hayırlısı ne ise onu nasip etsin’’ dedi.

Haber : Şükrü UNCUOĞLU

ARŞİV ARAMA
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ