EĞİTİM

Yaşar Aktürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi SEUP proje kapsamında yenilenen atölyelerin açılışı gerçekleşti

Kilis Yaşar Aktürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, SEUP projesi kapsamında 2.5 milyon TL harcanarak yenilenen atölyelerin açılısı düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Yaşar Aktürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi SEUP proje kapsamında yenilenen atölyelerin açılışı gerçekleşti
23-05-2022 17:35
23-05-2022 17:36
KİLİS
Google News

Yaşar Aktürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi SEUP proje kapsamında yenilenen atölyelerin açılışı gerçekleşti

KİLİS

Kilis Yaşar Aktürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, SEUP projesi kapsamında 2.5 milyon TL harcanarak yenilenen atölyelerin açılısı düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Açılışa Kilis Vali Yardımcısı Kemal Balaban, Kilis 7 Aralık Üniversitesi (KİYÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun, Milli Eğitim Bakanlığı, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Sosyal Ortaklar ve Projeler Daire Başkanı Korkut Koçak, Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Osman Yalçın, Kilis Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, Kilis Vakfı Denetleme Kurulu Üyesi Metin Mercimek, Kilis Vakfı Öğrenci Yurdu Müdürü Adem Canözer, İstanbul-Kilis Vakfı Şubesi Temsilcileri, Kilis Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KESOB) Başkanı Şevket Memiler, Kilis Kuyumcular ve Sarraflar Odası Başkanı Zafer Bilik, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kilis İl Başkanı Mehmet Akif Perker, İYİ Parti Kilis İl Başkan Yardımcısı Atilla Bekan, davetliler ve okul müdürleri ile öğrenciler katıldı.

Yaşar Aktürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okulu Müdürü Mehmet Kurtboğan, yaptığı konuşmasında

‘’Meslek Liseleri ülkemizin kalkınması için gerekli olan nitelikli iş gücünü yetiştirmesi ve öğrencileri erken yaşta mesleki bilince ulaştırması bakımından çok kıymetlidir. Bu doğrultuda Milli Eğitim Bakanlığı 2023 eğitim vizyonu kapsamında meslek liselerinin önemini vurgulamış ve bu konuda önemli adımlar atmışdır. 

SEUP projesi kapsamında bakanlığımız tarafından tadilat ve donatımı yapılmış 5 atolyenin açılışı için burada bulunmaktayız. Milli Eğitim Müdürlüğümüzce okulumuza kalorifer sisteminin enerjisi doğalgaza dönüştürülmüş  atölyelerimizin ocaklarınada büyük kolaylık sağlanmıştır. Yaşar Aktürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin halen 228 öğrencisi ve 28 öğretmeni vardır. 80’ni Antalya’da olmak üzere 103 örencimiz yaz dönemi stajı yamaktadır. SEUP projesi’nden toplumumuza kazandırılan atölyeler için Milli Eğitim Bakanlığımıza, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğümüze, Sayın Valimiz Recep Soytürk’e,  Sosyal Ortaklar ve Projeler Daire Başkanı sayın Korkut Koçak’a Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Şube Müdürü sayın Osman Yalçın’a Milli Eğitim Müdürümüz sayın Mehmet Emin Akkurt’a huzurlarınızda teşekkür ediyor şükranalrımı sunuyorum. Okulumuzun banisi sayın Yaşar Aktürk’e ve katılımlarından dolayı İstanbul’dan gelen Kilis Vakfı üyelerine ve tüm misafirlere teşekkür ediyorum’’ dedi.

Kilis İl Milli Eğitim Müdürü Emin Akkurt, açılış öncesi yaptığı konuşmasında ‘’Türkiye’de geçici koruma altındaki Suriyelilerin, eğitim, sosyal ve ekonomik uyum alanlarında desteklenmesi amacıyla, Avrupa Birliği tarafından finanse edilen “Meslekî ve Teknik Eğitim Yoluyla Sosyal-Ekonomik Uyum Projesi (SEUP)”nin Milli Eğitim Bakanlığı Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından uygulanmaya konulduğunu Kilis’te SEUP Projesi kapsamındaki dört okuldan birisinin de Yaşar Aktürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’dir

Bu projeden okula beş atölye yenilenmesi yapıldı. Bu atölyelerin her türlü malzeme ve donanımı kazandırılmıştır. Bu alan bahçede sosyal etkinliklerin yapılması için planlanmıştır. Projeden okula yaklaşık 2.5 milyon lira harcandı. Proje okulun atölyeleri her türlü ihtiyaca cevap vererek donatıldı. SEUP Projesinden öğrencilere yardımlar yapılmaktadır. Bu yardımlar; kıyafet yardımı, öğle yemeği yardımı ve okula ulaşım kartı verildi’’ dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Sosyal Ortaklar ve Projeler Daire Başkanı Korkut Koçak ise yaptığı konuşmasında ‘’

"SEUP projesi kapsamında biz özellikle yoğun göç alan illerimizde alt yapılarımızda bir takım çalışmalar yürütüyoruz. Bugün burada bulunduğumuz Okulumuzun aslında çok güzel bir özelliği var. Az evvel Mili Eğitim Müdürümüzün de bahsettiği Yaşar Bey'in kurucusu olduğu bu Okulda büyük emeği var.SEUP projesinde bu Okulumuzda eksik kalan ve tamamlanması gereken yerleri tamamladık. Zaten biradan açılışını yapacağımız atölyeleri görme fırsatı bulacağız. Mesleki yeterliliğin artırılması bir ülkenin refahı için çok önemlidir" dedi.

Haber : Şükrü UNCUOĞLU

ARŞİV ARAMA
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ