USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
POLİTİKA

Yasin Topaloğlu’ndan geri adım yok

Topaloğlu, “Herkes 15 Şubat’ı beklesin”

Yasin Topaloğlu’ndan geri adım yok
12-02-2024 16:03
12-02-2024 22:03
KİLİS
Google News

İyi Parti Kilis Belediye Başkan Adayı Yasin Topaloğlu, 31 Ocak 2023 tarihinde yaptığı bir basın açıklamasında gerek CHP ve gerekse MHP’nin adayları ile ilgili büyük iddialar atmıştı. Hatta MHP’nin Kilis Belediye Başkan Adayı Hasan Kara’nın yargılanacağını iddia etmişti. Topaloğlu önceki gün Abdullah Alpdağ’ın moderatörlüğünü yaptığı TV79 ekranlarında geri adım atmayarak iddiasını yeniledi ve “3M Hasan Kara yargılanacaktır” diyerek, Herkesin 15 Şubat’ı beklemesi gerektiğini değindi.

Topaloğlu, “Cemil Meriç, “İnsanın kendisini anlatması teşhir illetinin bir nevidir” der. Gerçi rahmetli Cemil Meriç bugünleri görseydi insanların yediğini, içtiğini, giydiğini, yattığını, kalktığını paylaştığı bir dünyayı başka bir tabir ile mütalaa ederdi. Ben 1962 yılında Kilis'te Karataş semtinin Demirciler Mahallesi'nde doğdum. İlkokula 7 Aralık İlkokulu’nda başladım ama Kemaliye İlkokulu'nda bitirdim. İmam Hatip Lisesinde de lise 2'ye kadar ancak devam edebildim. Çünkü ben tembel bir öğrenciydim. Çok zeki, pratik ve dersin hakkını veren bir öğrenci değildim. Kilis'te Akıncılar Derneği'ni kurdum Serhat diye bir gazete çıkarttım, 1982 yılında Yeni Devir ve Milli Gazete’nin Kilis bürosunu kurdum. 1984 yılında Kilis'te 3 şubesi olan bir süpermarket açtım. Daha sonra Almanya'ya ihracat yaparak yorgan işine girdim. Yıllarca ticaretle hemhal oldum. Ben çok ortaklı bir ekonomik modelini Kilis'te 1984 yılında inşa etmeye çalıştım. Hatta bunun nasıl olabilirliğini gösterebilmek için bir girizgah cümlesi ile kendimi anlatma boyutunu hızlı geçeyim. 26 Kasım 1984 tarihinde o dönemin Kaymakamı Ünal beye açtırdık ve hiç kimseye ortaklık konusunda hisse satmamıştım. Bu marketi sadece kendi finansmanımla hatta o dönemde Yimpaş çok yaygın bir model, ben de Yimpaş'ın Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Uyar'dan 250 bin lira borç alarak açtım. Bu market daha sonra benle beraber 12 ortaklı bir yapıya döndü. Biz burada eğer o modeli tutturabilseydik, şimdi Kilis merkezli bir zincir marketimiz olabilirdi ve Kilis’i büyük oranda kalkındırabilirdi. Almanya'ya 1985 yılında yorgan ihraç ettim, hakeza o da aynı şekilde devam ettiremedik. O tarihlerde 20'li yaşlarımın başlarındayım. Dolayısıyla ticareti de ben Ulu Cami'de ilkokul çağlarında şeker ve ciklet satarak öğrenmiştim babamın da esnaflığı sayesinde.” ifadelerini kullandı.

“Necmettin Şekeroğlu telefonla bağlanıp anlatsın”

Rakiplerinin sürekli zamanında Kilis’te yaptığı ticarette sağı solu dolandırdığını iddia ettiğini belirten Yasin Topaloğlu, “Ben bunlara şu anda cevap vereceğim. Marketçilik hikayesinin a'dan z'ye Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Necmettin Şekeroğlu'dur. Bağlansın canlı yayına Gimpaş döneminden bana herhangi bir tahsilat yükleyebiliyorsa yayını buradan terk edeceğim, hemen gereğini yapmak üzere bu şehrin huzuruna çıkmaktan vazgeçeceğim. Hakeza yorgancılık döneminde eğer ben, beni dolandıranlardan bir liste çıkartsam ince bir altın rehber olurdu. Yine bu yorgancıların piri sayılan, burada ticaret yaptığım herkes ölmedi toplu olarak, herkes yaşıyor. Ben şunu söyledim Ekim ayında yaptığım basın açıklamasında “Benden 25 kuruş alacağı olanlar buyursunlar buraya gelip yakama yapışsınlar.” Diye açıklama yaptım. Bu konuda çek, senet veya bir belge istemiyorum. Sadece ahlaklı bir şahitle biri çıksın karşıma ve “senden alacağım var” desin. Ben zaten o zaman bu şehirde yaşayamam.

Ben 1999'da Fazilet Partisi'nin aday adayı iken 150 bin kilometre yol katettim. Kadı Camii'nin orada yıkılan iskelet binaya komple resmimi giydirdim. O dönemde Kilis 3000 projesini Özyurt Sineması’nda bir basın toplantısı ile açıkladım. Dolayısıyla 40 yıllık hikayeleri aktar dönder anlatmak yerine, şehrin 100 milyon dolarını çalanları, kümülatif olarak 500 milyon dolarını çalanlardan bunun hesabını sorsunlar.” diye konuştu.

“Cercikli Ali'nin oğlu Yasin olarak akıl sattım”

Kendisinin aslen reklamcı olduğunu, siyaseti hem teorik hem de pratik olarak çok iyi bildiğini belirten Topaloğlu, “Ben Cercikli Ali'nin oğlu Yasin olarak Cem Boyner'e akıl sattım. Cem Boyner'in 3 sene Yeni Demokrasi Hareketi’nde danışmanıydım. Ben Ali Talip Özdemir'e akıl sattım. Onun danışmanıydım 1999 İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığının kampanya öncesinde. Dolayısıyla ben bu manada, bu işi teorik ve pratik olarak iyi biliyorum. Aziz ve muhterem Kilisliler bir miktar daha bekleyecekler, sabredecekler. Ben onları tatmin edecek ve iddialarını ispatlayabilecek kadar donanımı onlara takdim edeceğim.

Şuna emin olabilirsiniz ki; Adalet, ahlak herkes için geçerli bir şeydir. Hak etmemesine rağmen Hasan Kara'ya da adil davranarak basın toplantısında söylediğim bir yanlışı düzeltmem lazım. Ben iki başkan yardımcısının olduğu bir evde arbede yaşandığını ve Hasan Kara'nın tokatlandığını söylemiştim. Bu konuda beni bir dostum aradı “Anlattığın her şey doğru, başkan yardımcıları da şunlar şunlar ama, tokat olayı olmadı” dedi. Dolayısıyla bunu düzeltiyorum. Sinkaflı ağır küfürlerin olduğu bir arbede yaşanıyor, fakat 3M Hasan Kara bir tokat yemiyor. Bunu da buradan kamuoyuna duyurayım, çünkü Adalet onun da hakkı. O kimseye adil davranmasa da, ahlaklı davranmasa da biz ona adil ve ahlaklı davranmalıyız. Çünkü yargılanırken ona da adalet lazım olacak. İddia ediyorum Hasan Kara yargılanacak ve Kilis Cezaevine naklini sağlayıp ona çorap götüreceğim. Bunu zaman içerisinde göreceğiz, 15 Şubat'ı bekleyin, herkes görecek.” şeklinde konuştu.

“Önce baş haramiye karşı çıkış yaparsın”

Vatandaş tarafından “Neden sürekli hep Hasan Kara hakkında açıklama yapıyorsun” diye soruyla karşılaştığını ifade eden Yasin Topaloğlu, “Benim AK Parti'den 3 milyon lira alarak Hasan Kara'ya vurduğumu, Hasan Kara'ya eleştiri getirdiğimi söyleyen tipler var. Şimdi bir yerde önce baş haramiye karşı çıkış yaparsın. Şehrin 20 yılını emanet edildiği adamın yaptıklarına döner bakarsınız. Sonra da geriye kalan rakiplerle ilgili gereğini yaparsınız. Ben siyasetçiyim, herkes benim hakkımda her şeyi konuşup iddia edebilir. Ben de her siyasetçi hakkında gördüğüm her şeyi eleştirebilirim üslubunda. Sadece mahremiyetine karışmam, birinin özel hayatına karışmam. Ben siyasi arenaya çıktıysam, o kantara girdiğim zaman beni o kantarda tartarlar. Dolayısıyla benim adaylığım 8 Kasım tarihinde ilan edildi ve 31 Ocak'ta bir basın açıklaması düzenledim. Bu ikisinin arasında benimle ilgili iki tane haber çıktı. Haberin biri Kilis'in 7 Aralık törenlerine gelmediğim, diğeri ise “İYİ Parti'nin adayı nerede” diye 2 haber çıktı. Ben bunları cevaplandırma ihtiyacı bile duymadım. Çünkü basının beni eleştirmeye, yerden yere vurmaya hakkı var, iftira olmadığı müddetçe.

1 Şubat'tan itibaren kimin tarafından koordine edildiğini çok iyi bildiğim fake hesaplarda benim dolandırıcı ve üçkağıtçı olduğum yönünde haberler çıkıyor. Benim Ankara'da kirli hesaplarım varmış. Evet, benim Ankara'da çok kirli ilişkilerim var. Benim büroya Alaattin Çakıcı gelir, bütün uyuşturucu baronları benim oradadır, rüşvet alanlar verenler oradadır, herkes oradadır. O arkadaşlar Hasan Kara'nın bürosu ile benim büroyu karıştırmasınlar. Hasan Kara'nın Balgat'ta bürosu var, 2014 yılında bir defa ben de gittim ziyaret ettim Hasan Kara'yı. Yani bu fake hesap kullanıcıları sanırım karıştırıyorlar. Ben kitap alıp-satan, dağıtımcılık yapan, kendi alanlarında e-ticaretten, e-kitaba kadar faaliyet gösteriyorum. Benim oraya Abdullatif Şener gelir, Bülent Arınç gelir, Köksal Toptan gelir, yüksek yargı mensupları gelir, siyasetçi gelir, yazar gelir, benim işim bu. Dolayısıyla benim hayatta herhangi bir kimseyle illegal işim yoktur. Hayatımda da hiç böyle ilişkilere girmedim, birileri gibi gidip birilerinden icazet alıp Kilis'te siyaset yapmıyorum. Ben önce İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener'den beni aday göstermesiyle ilk icazetimi aldım sonra da geldim Kilis'e, aziz halkın kantarına çıktım. Şimdi de Kilis halkının icazetini almaya çalışıyorum.

“Haneyin uluğunu konuşmanın gereği yok.”

İYİ Parti Kilis Belediye Başkan Adayı Yasin Topaloğlu, “Benim Kilis'teki yürüttüğüm kampanyada harcadığım parada herhangi bir adamdan beş kuruş almışlığım yoktur. Ne harcıyorsam özkaynağımdan harcıyorum. Dolayısıyla da benim veremeyecek hiçbir hesabım yok. Benim her türlü hayatım açıktır. Dolayısıyla da ne ihale aldım, ne ihale sattım, ne rüşvet işi, ne beyaz eşya ticareti yaptım ne de yakınlarım uyuşturucu yakalattı. Dolayısıyla ben gayet net bir şey yapıyorum. Açın açık kaynakları girin benimle ilgili onbinlerce haber var, incelesinler ve gelip benden hesap sorsunlar. Ben de o zaman bana hesap sorana hak vereceğim. Ben Vakıf kurdum, dernek kurdum, 20 şirket kurdum, bunun 14'ünü batırdım, holding kurdum ama kooperatif kurmadım. Ben toplu konutçu değilim ki kooperatif kurup ortaklarını dolandırayım. Ben 12 ortaklı bir market kurdum, 12 ortağın biri vefat etti geriye kalanların hepsi yaşıyor, bunlar açık seçik ortada. Kısacası 40 yıllık Kilis tabiriyle haneyin uluğunu konuşmanın gereği yok.” dedi.

“Dün birbirlerini suçlayanlar, bugün yan yana yürüyor”

“Düne kadar Hasan Kara ülkücüleri, ülkücüler ise Hasan Kara’yı eleştiriyorlardı” diyen Yasin Topaloğlu, “30 Ekim 2011 tarihinde Milli Gazete’nin yayınlanmış olduğu ve halen Milli Gazete’nin internet sitesinde duran bir haberi okuyacağım. Dönemin Ülkü Ocakları Kilis İl Başkanı İbrahim Halil Yılmaz, o tarihte yaptığı bir basın açıklamasında şu ifadelere yer veriyor: "Bir olayı siyasi malzemeye çevirmede Hasan Kara büyük bir ustadır. Biz burada siyaset yapmıyoruz. Hele ki kan üzerinden hiçbir zaman siyaset yapmadık, yapmayacağız. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır." Hasan Kara ülkücüler hakkında “kandan beslenenler” diye bir açıklama yapıyor dönemin Ülkü Ocakları Başkanı ve şu anda MHP Kilis İl Başkanı olan İbrahim Halil Yılmaz ise bir açıklama yayınlıyor. Şimdi bu insanlar bir arada aynı yolu yürüyorlar.” diye konuştu.

“Ben arabayla geldim, arabayla dönerim”

               CHP Kilis Belediye Başkan Adayı Hakan Bilecen’in 1 Nisan tarihine uçak bileti aldığını iddia ettiğine de değinen Yasin Topaloğlu, “4. parti olan CHP'nin adayı “Sen Kilis'te değilsin, 1 Nisan'a bilet aldın” diyor. Merak etmesin ben arabayla geldim, arabayla giderim, uçak bileti falan almadım. Benim Kilis'in sokaklarında Kilis'in taşlarında hikayem var. Bu konuda kimse bana Kilislilik üzerinden distur çekmeye çalışmasın. Bombalar atılırken ben neredeymişim, deprem oldu ben neredeymişim. İslahiye'nin dağlarını ziyaret edip İslahiye’yi öğrenmiş. Bire adam sen İslahiye'yi bugün öğrendin, ben İslahiye'ye süpermarket açtım 1985 yılında. Öğrenmek için biraz geç kalmadın mı?

“Kilis'in 500 milyon doları çalınırken sen Kilis'teydin de ne halt ettin?”

Yasin Topaloğlu, “Cumhuriyet Meydanı’nda çadır kuralım, 4 adayı çağırın canlı yayın yapın halkı da çağırın demedim mi? Buradan bir kez daha çağırıyorum kardeşim dördünüz de gelin Cumhuriyet Meydanı’nda halkın kantarına çıkalım. Korkmayın masraflar benden. Çok da kafamı bozarlarsa 4 tane boş koltuğu oraya koyar, orada saatlerce tek başıma otururum. Kaçtılar diye de onlara en ağır eleştiriyi getiririm. Hasan Kara ve Reşit Polat milletvekili olduğunuz gün ile bugünkü mal varlığınızı neden açıklamıyorsunuz? Karın ağrınız ne? Halkın önüne çıkın ve açıklayın halk hesap verilecek bir yer değil midir? Bir Allah'a hesap verirsiniz 2 seçim varsa halka hesap verirsiniz. Kilis'e bombalar atılırken ben Ankara'daymışım. Sanki Ankara Ermeni toprağı, Kilis Türk toprağı, biz orada Ermenilere hizmet ediyoruz. Soruyorum beni Kilis'te yaşamamakla itham eden herkese. Kilis'in 500 milyon doları çalınırken sen Kilis'teydin de ne halt ettin? Bu şehir 20 yıllık AK Parti'yi iktidarında ucube hale getirilirken sen Kilis'te idin, ne yaptın? Kilis bir duvar ile sessizce hapishaneye çevrilirken sen ne yaptın? Bir buçuk yıl merkez ilçe başkanıydın, bir tane de açıklama verseydin bu duvar bizi Müslüman halk olan Ortadoğu ile bölüyor deseydin. 2007 yılında biz mayınları temizliyorduk. Mayınları temizlemeden, Çin Seddi'nden, Meksika duvarından sonra en uzun Bin 172 kilometresi tamamlanmış bir duvar örüldü. Şehrin tarım arazilerine başta hastane olmak üzere bütün tarım arazileri imara açılırken neredeydi o arkadaş? Gidip bir binanın önünde kardeşim burası yeşil alan burası bizim geleceğimiz neden demedi?” ifadelerini kullandı.

 

Kendisinin eline bir metin tutuşturulup konuşturulacak bir adam olmadığını belirten İYİ Parti Kilis Belediye Başkan Adayı Yasin Topaloğlu, “Gelin 32 saat yayın yapalım sizinle hiçbir not tutmadan. Kilis kamu yatırımlarından aldığı pay ile 81 il arasında 77 sırada. Halep oradaysa, arşın burada. Kilis Ekonomi Strateji Belgesi İpek Yolu Kalkınma Ajansı tarafından yayınlandı. Kilis 77 sıradayken sen Kilis'deydin de ne halt ettin? Hakeza bu rapor Kilis'in beşeri sermaye endeksinin düştüğünü söylüyor. Bu çok mühim bir şey. Ne demek bu? Biz nitelikli insanımızı kaybediyoruz demek, yani nitelikli insanlarımız Kilis’i terk ediyor demek. Oysaki bunlar bizim en büyük zenginliğimizdi. Elbette ki AK Parti ile ilgili teferruatlı bir açıklama yapacağım. Bunlar 5 kere icazet almak için meydana çıktılar. Ben de buradan basit bir soru soruyorum. Bu şehrin de bir sorununu çözmüş olun yani. En basitinden Cumhuriyet Meydanını, Belediye eski binasını, ve Renk Çarşısını Kadı Camii'ne kadar genişletirsin, orayı geniş bir park alanına çevirirsiniz. Üstelik oradaki istimlakın yarısı da belediyenin kendisine ait gayrimenkulleridir. 20 yıldır bunu yapamadınız da neden şimdi halkın karşısına çıkıyorsunuz? Türkiye 100 yılı belediyeciliği, gerçek belediyecilik sloganlarıyla çıkıyorsunuz. Şimdiye kadar yalan belediyecilik mi yaptınız?

20 yılda bize çok konforlu bir cezaevi yaptılar. İkincisi hala elverişsiz ve trafiğin en yoğun olduğu caddeye bir adliye binası yaptılar. Üçüncüsü trafiğin tıkanmasına yol açan bir Emniyet Müdürlüğü binası yaptılar. Hasan Kara, çalmak çırpmak için de kendine bir keşhane yaptı. Şükür ki ona nasip olmadı, şükür ki 1 Nisan'da da nasip olmayacak.

“Birileri çalarken artık karşısında ben olacağım”

Daha önceki yaptığı basın açıklamasında 300 milyon liralık bir servetinin olduğunu belirten Topaloğlu, “Vatandaş bana “300 milyonluk servetin var, bugüne kadar Kilis için ne yaptın?” diye soruyor. Ben de buradan bu şehrin 100 milyon dolarını çalan adam ne yaptı diye soruyorum? Şehrin 500 milyon dolarını çalan 50 tane harami bu şehre ne yaptı, şehre hakaret etmek dışında. Ben yayıncılık yapıyorum Kilis'e yapacağım en fazla şey bir yayınevi açıp orada 3-4 kişi istihdam etmek olur. Ben sanayici değilim, benim ithalat ve ihracat yaptığım herhangi bir şey yok. Alanımla ilgili bu şehre bir katma değer kazanacağını bilsem bugüne kadar memleketime bir yatırım yapardım. Ben bir yatırımcı, bir sanayici olsaydım bugüne kadar şehrime katma değer katardım. Ben bugün bu servetin sahibiyim, yarın siyaset yaptığımda bunun üstünde bir şey olursa bilin ki ben çalmışım demektir. Bilin ki ben ihaleye fesat karıştırmışım demektir. Bilin ki ben rüşvet alıp rüşvet vermiş anlamındadır. Yoksa bana ne Hasan Kara'nın, Reşit Polat'ın, Hakan Bilecen'in mal varlığından. Ben amme adına soruyorum bunu. Diyorum ki siyaseti şeffaf yapalım. Gelin buyurun İlk günkü mal varlığınız ile bugünkü mal varlığınızı açıklayın. Kilis'teki tiyatro bitti, gölge oyunu bitti, karanlıkta göz kırpmak bitti, haramilik bitti. Birileri çalarken artık karşısında ben olacağım. Benim halk adına hesap sormaya hakkım var. Ben Kilis'e ve Kilislinin en iyi hizmetlere layık olduğuna inanıyorum. Kilisli en iyi evde oturmalı, yoksulluk olmamalı, işsizlik olmamalı, Kilis'te insanlar merhamet dilenmemeli, Kilis'te insanlar birbirine yardım etmeli, sadaka vermeli değil. Bugün gettolaştık. Zenginler daha zengin oldu, fakirler daha fakir oldu. Mekanlar, alanlar değişti, dolayısıyla bir sınıf farkı oluştu. Kilis'teki toplumsal çatlamanın en önemli sebeplerinden biri bu.” ifadelerini kullandı.

“Kilis 3000 projesi içinde ortaya koyduğum hiçbir proje ütopik değil”

Kilis halkına sunduğu hiçbir projenin ütopik olmadığını söyleyen Topaloğlu, “Bir insan hayallerini kaybederse çöker, bir insan heyecanını kaybederse yok olur, çürür kendi içinde. Dolayısıyla benim Kilis 3000 projesi içinde ortaya koyduğum hiçbir proje ütopik değildir. Olsaydı da bu bir suç değil, ayıp ve eksik birşey değil. Ben 1998 yılında Özyurt sinemasında Kilis 3000 projesini açıklıyorum ve orada Kilis'e Mercidabik Üniversitesini kuracağımızı vaad ediyorum. Herkes o zaman "Kilis kim, üniversite kim" diyerek inanmadı. Ben Kilisliye herşeyi layık görüyorum. Kilis'te yaşayan insanlar hak ettikleri standardı, refahı, zenginliği elde edemiyorlar. Şehrin yüzde 85'i 19 bin liranın altında gelir ile yaşıyor. Benim bu şehri zenginleştirmem lazım. Ben bu şehirde insanların ticaretini, istihdamını arttırmam lazım.

Bir belediye başkan adayı "ben belediyenin bütçesini bilmiyorum" diyor. Ben o belediye başkan adayına küçük bir brifing vereyim. Kilis Belediyesi’nin 2022 yılında bütçesi 304 milyon, gerçekleşme oranı ise 380 milyon. Bu kendi içinde belediyenin ekonomiyi yönettiği anlamına geliyor. Çünkü öngörülenin üzerinde bir gelir tahakkuk ediyor. Yine o dersini çalışmayan, projelerini aday adaylarından alan, yapay zekayla proje bastıran arkadaşa, belediye hakkında bilgi vereyim. Sözleşmeli şirket personeli dahil memur ve işçi olarak Kilis'te 591 kişi çalışıyor. Kilis Belediyesi’nin mülkiyetinde 183 tane araba var. Ama ilginç bir şekilde off-road arabasını bulamadım. Buna çok üzüldüm. Rahmetli Abdi Bulut, Hasan Kara ve Servet Ramazan bunu nasıl bir eksik olarak görmemiş. İnsan oraya bir off-road arabası almaz mı?” diye konuştu.

“Hasan Kara, fitne fücur işlerini iyi bilir”

Hasan Kara’nın fitne ve fücur işlerini çok iyi bildiğini iddia eden Yasin Topaloğlu, “Hasan Kara, belediye ve kamuda çalışan insanları AK Parti'nin tehdit ettiğini ve korkulmaması gerektiğini söylüyor. “Siz onlarlaymış gibi görünün, korkmayın, ben kazandığımda kimsenin ekmeği ile oynamayacağım. Çünkü ben geldiğimde sizler özgür olacaksınız” diyor. Hasan Kara, Fitne fücur işlerini iyi bilir. AK Parti'nin programlarına gelmeyen belediye ve kamu işçilerine arka çıkıyor. Bu şahıs bir bayramın arefe gününde 200'den fazla işçiyi işten çıkartıyor. Bugün işçilerin hamisi gibi görünen Hasan Kara bir bayramın arefesinde 200'den fazla kişiyi işsiz bırakıyor. 3M Hasan ifadesini her yerde kullanıyorum. Herkes bana bunun açılımını soruyor. Önceki basın açıklamasında bunu belirtmiştim lakin şimdi tekrarlıyorum. Müptezel, münafık, Müfsit. Gittiği yeri ifrata uğratan, boş beleş bir adam ve İslam'ın en büyük reddettiği şeylerden biri olan münafıklıktır. Dümdüz cetvel gibi bir adam olacaksınız hayatın içerisinde. O zaman zaten başınıza hiçbir şey gelmez. Ben açık ve net bir şekilde 15 Şubat'ta bu tabloyu herkesin önüne belgeleriyle sereceğim, görüşeceğiz.” ifadelerini kullandı.

“Öğretmenevi arsasından herkes rant hesabına girdi”

CHP’nin adayı Hakan Bilecen’e olan eleştirisini devam ettiren Yasin Topaloğlu, “Dördüncü parti olan CHP’nin adayı, “Benim başkan olmam demek Kilis'te siyasetin değişmesi demek. Benim kazanmam sizin çocuklarınızın özgüvenini arttırır. Ben aday adayı olup aday yapılan tek kişiyim. Demokratik şekilde aday olan tek kişiyim Kilis bunu iyi okusun. Ben belediye başkanıyım” diye açıklama yapıyor. Bu şehri palyatif tedbirlerle, palyatif projelerle daha karmaşık ve kaotik hale getirirsiniz. Depremden dolayı Kilis Öğretmenevi yıkıldı. Herkes orada rant hesabı yapıyor. Oraya emekliler kulübü yapacağını iddia ediyor, çay 1 lira kahve 2 lira. Bunlar ayıp ayıp. Sen emekliyi fukaralaştır, yoksullaştır. “Devletimiz 10 bin lirayı layık görmüşse ben de ona layık görüyorum” diyor. Ben emekliye layık görülen bu 10 bin lirayı şiddetle telin ediyor ve isyan ediyorum. Siz emeklinin 30-40 yıl çalışıp da ondan sonra onu muhannete muhtaç eder hale getirirseniz, siz bunun vebalini hem bu dünyada hem de ahirette veremezsiniz. Kendine özgü hiçbir projesi olmayan aday Mansur Yavaş'ı rol model olarak gördüğünü belirtiyor. Ben Ankara'da yaşıyorum Ankara'da. Mansur Yavaş Ankara'da hiçbir zaman özgün bir şey yaratmadı. Mersin'den, Adana'dan vesayir şehirlerden projeleri alarak uyguluyor. Buna karşılık sen ne yapıyorsun? Özgün bir şey üret, de ki “ben bu şehrin sorununu çözecek bir proje üreteceğim.” Öğretmenevinin arsasını neden park yapmıyorlar da, otopark yapıyorlar? Çünkü otopark olursa rant olacak. Bunu açıkça da söylüyor “Otopark olursa ben oradan para kazanacağım” diyor. Değnekçi misin sen? 250 araçlık otoparktan gelir elde etmek istediğini canlı yayında söylüyor. 250 araçlık otopark şehrin hangi sorununa çözüm olur? Oraya yapılacak bir otopark şehrin trafiğini içinden çıkılmaz bir hale getirir. O otoparkın girişini ve çıkışını nereden vereceksin? Şehrin yeniden ihya ve inşası böyle olmaz.

Hiçbir aday “Ben bu şehre yeni bir imar planı yapacağım” demiyor. Hepsi var olan ucubeliklere devam edeceğini söylüyor. Kilisli buna layık değil, siz Kilisli'yi neden bu kadar hor görüyorsunuz? Kilisliler dün Japonya'da, aklınıza gelen her yerde bir sürü beceri ortaya koyuyordu. Kilis'in insan kaynağını daha fazla kaybetmeye dönük olarak çaba göstermenin anlamı ne? Cumhuriyet Caddesi'nde bırakın trafik sorununu, bırakın motosiklet park etmeyi, iki yaya kaldırımda yürüyemiyor. Siz bu şehirde yaşayıp da bundan ızdırap duymuyor musunuz? Ama bu arkadaşlar şehrin bu tarafına gelmezler, o arkadaşlar gettoda yaşarlar, kendilerine göre bir dünya kurmuşlar sanal bir dünya, orada yaşarlar.

Ben Kilis'i İslam mimarisinin en önemli şaheserlerinden olan Endülüs site şehir modeli haline getirmek için uğraşıyorum. O ütopik denilen projelerin hepsi Kilis'in en temelden ihtiyacı. Şimdi Kilis'te zorba rızalık inşa etmişsiniz. Bu ütopik olarak söylenen projelerinin hepsinin kaynağı var. Kilis Belediyesi'nin bilançolarına baktığım zaman ağır bir borç yükü yok. Hesaplamanın üzerinde bir gelir elde etmişsin. Daha yakın zamanda şu andaki mevcut Belediye Başkanı Servet Ramazan, 50 milyon avro para geldiğini ifade etti. Bu gelen hibe projesi ile Demirciler Mahallesi'nin altyapı sorununu çözeceğini açıkladı. Bana kalırsa bu da yanlış. Bu şehri 1 milyon nüfusa göre planlayıp projelendirmek lazımdır. Kilis'in Mülki Amirliği'nin kontrol ettiği Suriye'deki nüfus 800 bin. Ben Kilis'e Mercidabik Havaalanı yapılacak dediğimde, 1 milyonluk nüfusu planlayarak söylemiştim. Sınırımızın ötesindeki Suriyelileri ilelebet pasaportsuz, kimliksiz tutamazsınız. Bayburt'ta havaalanı yapılıyorsa bizim Kilis'e gelince mi tasarrufunuz tutar? Her taraf havaalanı dolu ama Kilis’e yok. Yani biz eskilerin tabiriyle caminin pissiğini mi öldürdük kardeşim? Hayal etmek başarmanın yarısıdır. Kilis'in Gaziantep hava alanına 25 dakika uzaklıkta olduğunu söylüyor vatandaş. Ona bakarsak Urfa'ya bir buçuk saat Maraş'a ise 45 dakika uzaklıkta. Neden Kilisli kendine bir havaalanı layık görmüyor.” ifadelerini kullandı.

“Uluslararası arenada Kilis'in sessiz çığlığı olacağım”

Çok basit bir hesap yaptığını belirten Yasin Topaloğlu, “Kilis'te Göç İdaresi’nin açıkladığı 77 bin Suriyeli yaşıyor. Basit bir hesap yaparak, Avrupa Birliği'nin, Katar'ın, Kuveyt'in, Suudi Arabistan'ın Kilis’e ve Kilisliye 1 milyar avro borcu olduğunu çıkarttım. Bizim bu şehri ihya etmemiz lazım. Ben ne yapacağım, Brüksel'e gidip Avrupa Birliği’ne “Benim şu projelerimi destekle. Desteklemezsen ben Kilis'te yaşayan göçmenleri bir yolunu bulup 28 Avrupa ülkesindeki fuarlara ziyaretçi olarak sokar Avrupa'nın başına bela ederim.” diyeceğim. Kuveyt, Katar, Suudi Arabistan bizlere borçlu, çünkü onların ırkı. Bu ülkeler ırkına sahip çıkmak zorunda. Uluslararası arenada Kilis'in sessiz çığlığı olacağım. Kilis'in temsil krizini aşıp, Kilis’e zenginlikle ihya edeceğiz. Kilis'te işsiz kalmayacak, hem de öyle asgari ücretle çalışan insanlar değil, onuruyla, haysiyetiyle, iyi evde oturan, iyi bir aracı olan, iyi bir maaşı olan insanlar üreteceğiz.

1500 esnaflı Kapalıçarşı yapıp 24 saat para kazanabilecekleri bir işletme üreteceğiz. Kilis'in baharatı, yorganı, hediyelik eşyası geceleri internet üzerinden satılacak. Bu esnafların bunlarla ilgili hiçbir yatırım olmayacak, sadece elindeki ürünü paketleme birimine verecek ve gece yatarken para kazanacak. Biz de Kilis'i ihya edecek, ticareti arttıracak inanılmaz performanslar ortaya koyabiliriz. Kilis'in beşeri kaynağını doğru kullanırsanız, Koç ayarında insanlar çıkar, Necip Asım ayarında insanlar çıkar, Muallim Rıfat Bilge çıkar. Kilis’e bilgisayar kuluçka merkezi kuracağız. Yani, yeni yetenek gençleri donanımlı bilgisayar odalarında ücretsiz bir şekilde yol göstererek oyun ve program yazmalarını, gerekirse Avrupa ve Amerika'daki yazılım firmalarına yarı zamanlı işler yapmalarını sağlayacağız. Türkiye'de büyük bir ekonomik kriz var, yoksulluk hat safhada ama hayat devam ediyor. Hayatın devam etmesinin iki temel sebebi var. Birincisi Türkiye kara para cenneti oldu maalesef. İkincisi de insanlar internet üzerinden yurt dışındaki firmalara hizmet üretiyorlar. Bu para Türkiye'deki ekonominin şu anda bir miktar dönmesini sağlıyor. Kilis'in bütün semtlerindeki çocuklarla özel bir iletişim kurmaya çalışıyorum. Ben onların arasında Bill Gates olacak insanlar görüyorum.” dedi.

“Kilis’teki bütün konutların elektriği bedava olacak”

Kilis’teki konutların elektriğini bedava yapacağını belirten İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Topaloğlu, “Ben, o kapalı çarşıda olduğu gibi, Kilis'teki bütün konutların elektriğini de bedava yapacağım. Kanunen benim elektrikleri bedava yapma yetkim yok. Amatör bir siyasetçi değilim. Dersime çalışarak geldim. Güneş yeryüzünden bizi terk edeceği güne kadar bu sözüm geçerli. Kilis'in konutlarında kullanılan elektrik tüketimi çok büyük değil. Bu tüketim bireysel olarak vatandaşa veya bana büyük rakam olabilir ama kümülatif olarak Kilis, o enerji şirketinin konutlar üzerinden elde ettiği gelir yüksek değildir. Millet şu anda elektriği kullanmaya korkuyor, düğmeye basmaya korkuyor. Ben bu manada Kilis'in ufkunu açabilecek projeler geliştireceğim. Resul Osman Dağı’ndan, Çakallı köyüne kadar olan alan bomboş. Bu bölgeye 50 megabaytlık bir güneş enerjisi santrali kursanız, bütün konutları bedava elektriğe kavuşturursunuz. Ben muhalif bir partiden adayım. Belediye Başkanı olduğum takdirde herkesin ilk söyleyeceği şey, Merkezi İdarenin bize para ödememesidir. Merkezi İdarenin böyle bir insiyatifi yok. Belediye olarak, İller Bankası'ndan kredi kullanmamışsanız, SGK borcunuz yok ise siz o paranızı her ay tıkır tıkır alırsınız, bunun önünde yasal hiçbir engel yok. Ben Ankara'yı çok iyi bilen biriyim. Ben sayın cumhurbaşkanıyla polemiğe girmem. Ben Bolu Belediye Başkanı gibi, İmamoğlu gibi rest çekmem. O seçilmiş cumhurbaşkanıdır, ben ona her türlü hürmeti göstermek zorundayım. Kilis'in sorunlarını da Nisan ayında Allah bize nasip etmişse sayın cumhurbaşkanına sunmak üzere bir takım girişimlerde bulunacağız.” dedi.

“1 Nisan’da rozetimi çıkarıp 15 bin Kilisli’nin Belediye Başkanı olacağım”

İYİ Parti Kilis Belediye Başkan Adayı Yasin Topaloğlu, “1 Nisan'da Cenab-ı Hakk bize bir lütufta bulunup, Kilisli hemşerilerimiz bize teveccüh göstermiş iseler, o gün biz rozetimizi çıkartıp, oy veren vermeyen 150 bin Kilislinin Belediye Başkanı oluruz. Seçimi kazanırsam mücadele edeceğim. Eğer kazanamaz isem siyaset uzun soluklu bir maratondur ve mücadeleme devam edeceğim. Ben bu saatten sonra bütün haramilerin ciğerini sökeceğim. Ben düne kadar bunu söyleyemezdim ama bugün bir siyasi kimliğim var. Bu şehre kim zarar veriyorsa, kim temsil krizine sokuyorsa, kim bu şehri yoksullaştırıyorsa ondan hesap soracağım. Ben Belediye Başkanı olduğumda en çok ve en fazla hizmeti görecek yer Höllüklü’den başlayarak, Karataş, Demirciler, Deveciler, Beşyüzevler, Ekrem Çetin ve Bölük mahalleri. Kilis'te yarım saat bu bölgelerde gezseniz kör kilit vurulmuş, bir şekilde izole edilmiş yüzlerce ev görürsünüz. O evlerin hepsinin hikayeleri vardı ve bugün oralar mezbele oldu. Bu şehir bunu hak ediyor mu?” şeklinde konuştu.

“Yazı da atsanız, tura da atsanız harami düzenine çıkıyor”

“İki kişinin yan yana kaldırımda yürüyemediği bir şehir gördünüz mü?” diyen Topaloğlu, “Yoksulluğun bu kadar tavana çıktığı, bu kadar aşikar hale geldiği bir şehirde hala bu harami düzeninin devamına oy mu vereceksiniz. Böyle devam edecekse bu Kilis halkının tercihidir, buna söyleyecek hiçbir şey yok. Yazı da atsanız tura da atsanız aynı kapıya çıkıyor harami düzenine. Dolayısıyla tercihinizi bu konuda yaparken İYİ Parti'yi tercih etmeniz gerekir. Oyunuzu kullanırken çocuğunuzun yüzüne bakın. “Bu çocuk okumaya giderse, askere giderse geri döner gelir benim yanımda durur mu? Bu kadar sıkışmış bir coğrafyada benim çocuklarım benimle beraber yaşar mı?” diye düşünün. Ben bütün hemşerilerime gördüğüm yerde kaç çocuğunun olduğunu ve bu çocukların nerelerde olduğunu soruyorum. Genellikle söylenen şey en yakın Gaziantep'ten başlayarak 80 ili sayıyor çocuklarının yaşadığı yeri. Çocuklarınız ve torunlarınız böylesine geri bırakılmış, böylesine tarumar edilmiş, böylesine hakları elinden alınmış bir şehirde yaşamak istemeyeceklerdir. Dolayısıyla burada aziz ve muhterem Kilisli hemşerilerinden özellikle istirham etmekteyim. Oy kullanmaya giderken yanınıza ya torununuzu ya çocuğunuzu alın. Onun yüzüne bakın “Benim çocuklarım Kilis’i terk ettiğinde geri dönerler mi?” deyin. Sizler daha iyisini hak ediyorsunuz, havaalanınıza hak ediyorsunuz, teleferiği de hak ediyorsunuz, Asude konutlarda oturmayı da hak ediyorsunuz, iyi para kazanmayı da hak ediyorsunuz. Sizin hak etmediğiniz hiçbir şey yok. Hak ettiklerinizi tartışma konusu haline getirmeyin ve hırsızlığa iştirak etmeyin. Bu hırsızlığı ortadan kaldıralım, bu harami düzenini ortadan kaldıralım. Size makarna getirirlerse alın afiyetle yiyin. Kömür getirirlerse yakın ısının afiyette, sağlığınız, sıhhatiniz daim olsun. Para verirlerse de alın, çünkü sizden çaldıklarının zekatının zekatını getiriyorlar. Dolayısıyla da oyu da Yasin Topaloğlu'na verin. Çünkü ben sizin sessiz çığlığınızım. Ben sizin haklarınızı sadece Kilis'te değil, Ankara'da değil, Brüksel'de de, Katar'da da, Cidde’de de, her yerde alacağını Kilisli adına tahsil etmek üzere elimden geleni ardına koymayacağım. Gerekirse Brüksel'de Avrupa Birliği'nin binasının önünde şişme bir yatakta, dünyaya haber olacak bir şekilde, Kilis'in hak ettiği alacağını alıncaya kadar açlık grevi yapacağım. Bunu da şimdiden söylüyorum. Para sorun değil. Daha yeni Kilis Belediyesi'ne oturduğu yerden 50 milyon Avro Avrupa Birliği'nden para geldiyse, benim çabalarımla 1 milyar doların gelmemesi imkansız. Sizi zenginleştirmek üzere, size istihdam sağlamak üzere elimden geleni ardına koymayacağımı bilmenizi isterim.” diye konuştu.

Haber: NEZİR ÇAĞLAR

 

 

 

ARŞİV ARAMA
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ