USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
POLİTİKA

Yasin Topaloğlu’ndan, Hasan Kara’ya 15 Şubat’a kadar süre

İYİ Parti Kilis Belediye Başkan Adayı Yasin Topaloğlu, MHP Kilis Belediye Başkan Adayı Hasan Kara’ya, yaptıkları yolsuzlukları, sebepsiz zenginliğin ve kara para aklamakta kullandığı akrabaların isimlerini açıklamak için 15 Şubat’a kadar süre verdi.

Yasin Topaloğlu’ndan, Hasan Kara’ya 15 Şubat’a kadar süre
31-01-2024 17:42
31-01-2024 17:45
KİLİS
Google News
Topaloğlu, dün Kilis’te görev yapan yerel ve ulusal basın temsilcileri ile kahvaltıda bir araya geldi. Yasin Topaloğlu Kilis Belediye Başkanlığı’nı kazandığında yapacağı projeleri daha önce açıkladığını, bu toplantıda da rakipleri olan kişiler hakkında konuşacağını belirtti.
“HERKES MAL VARLIĞINI AÇIKLASIN”
“Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)’nde gurubu bulunan partilerin Kilis’teki adaylarına birkaç kelamda bulunmak istiyorum.” diyen İYİ Parti Kilis Belediye Başkan Adayı Topaloğlu, “Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kilis Belediye Başkan Adayı Hasan Kara başta olmak üzere Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kilis Belediye Başkan Adayı Reşit Polat ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hakan Bilecen’den kendileri, birinci ve ikinci dereceden yakınları dahil olmak üzere hepsinin mal varlığını açıklamaya davet ediyorum. 
Hasan Kara’nın 2002 yılında TBMM’ne vermiş olduğu mal beyanın açıklamaya ve bugünkü mal varlığını açıklamaya davet ediyorum. Aynı şekilde AK Parti’nin Belediye Başkan Adayı Reşit Polat’ın milletvekili seçilmiş olduğunu gün ile bugünkü mal varlığını açıklamaya davet ediyorum. Kilis’teki dördüncü parti olan CHP’nin adayı Hakan Bilecen’in de mal varlığını açıklamaya davet ediyorum. Gerçi Hakan Bilecen açıklamasa da olur. Onun mal kaynağının tefeci ve temerrüt faizleriyle geçindiğini herkes bilir. Ben de bu doğrultuda kendi mal varlığımı açıklıyorum. Ben kendim ve birinci dereceden yakınlarımın mal varlığını açıklıyorum. Ben kendim 6 şirketin 3 tanesinin hakim ortağıyım. Bu şirketler 5-6 sektörde faaliyet gösteriyor. Envarter ve bilanço değerleri 300 milyon TL civarındadır. Bu şirketlere ait gayrimenkuller ve taşıtlar bulunuyor. Diğer 3 adayın da aynı şekilde mal varlığını, sebepsiz zenginleşme kaynağını açıklamaya davet ediyorum. Bu aday arkadaşlara birinci çağrımdır.” diye konuştu.
“HASAN KARA’NIN GEÇMİŞİ, İHANETLERLE DOLU”
Sözlerine Hasan Kara hariç bütün Tilhabeşlileri takdir ederek sözlerine başlayacağını belirten Yasin Topaloğlu, “Yıl 1995. O zaman Yavuzlu beldesi belediye. Hasan Kara geliyor ve buraya belediye başkanı olmak istediğini söylüyor. Oradakiler de Hasan Kara'ya “Cehennem ol git zaten köy ikiye bölündü senin yüzünden 3'e bölünmesin” diyerek kovuyorlar. Şimdi Tilhabeşten kovulan ıskarta mal 1999'da Kilis'e nasip oldu. Şeytan 1999 yılında kıbleye doğru dönüp Rabbine “Yarabbi ben öyle birini yetiştirdim ki, benden el alan, şeytani her özelliğe haiz kulun Hasan Kara’yı Kilis'i ishat etmek üzere görevlendirdim. Ben Kilis'in sınırlarını terk ediyorum. Çünkü orada Hasan Kara var.” diyerek yalvarıyor. 
Şimdi Hasan Kara'nın gerçek fotoğrafı parti değiştirdiğinde gün yüzüne çıktı. Ben size kısa bir Hasan Kara ihanet defteri açayım. Hasan Kara'nın ilk ihanet ettiği insan Esat Coşan hocaefendedir. İskenderpaşa cemaatinin şimdilerde Hak Yol Vakfı olarak bilinen vakfın mutesibleridir. İlk şeyhini satan adamdır. Bilahire 1999 yılında belediye başkan adaylığını sağlayan Fazilet Partisi’nden Bahri Zengin ve Necmettin Erbakan'a ihanet etmiştir. Gelenekçiler ve yenilikçiler kongresinde bugünkü mutedirleri tercih ederek kendisini aday eden otoriteyi orada satmıştır. 
Yıl 2024 Hasan Kara kurucusu olduğu partiyi satarak ihanet etmiştir. Hasan Kara 2019 yılında “Son AK partili ben olacağım ve bu davayı satmayacağım” diyerek bir paylaşım yapıyor. “Yeni Zelanda'dan Arakan'a, Filistin'den Gazze'ye diye bir edebiyat yaparak diyor ki ben davamı satmam.” diyor. Senin satmayacağın hiçbir değer yoktur. Senin pazarlık konusu yapmayacağın herhangi bir husus yoktur. Sen en iyi almayı ve satmayı bilirsin. Oraya buraya pankart asmışsın “Yaparsa Hasan Kara yapar” diye. Çalarsa, en iyi Hasan Kara çalar. Hem kara çalar, hem para çalar.” diye konuştu. 
Hasan Kara’nın Ak Parti’nin gerçek yüzünü sadece şimdilerde görebilen bir adam olduğunu ve yeniden çalmak üzere iktidara gelmek istediğini belirten Topaloğlu, “Ben birazdan bazı sorular soracağım. Somut sorular. Bunların cevabı Hasan Kara’da. Eğer Hasan Kara bu cevapları yayınlamazsa, ifade etmezse bu defa ben bu soruların cevabını bizzat basın toplantısında vereceğim. 
AK Parti'nin Kilis'teki heyeti Ankara'daki aday tanıtım toplantılarında Tayyip bey tarafından şöyle bir vazife tebliğ edildi: “O pisliği kilis'ten temizleyin.” Recep Tayyip Erdoğan benim cumhurbaşkanım, aynı zamanda devletin başı. Ben bunu Emir telakki ettim ve ben bunun gereğini yapacağım. Hasan Kara'ya sunduğum süre sona erinceye kadar olacakları şimdiden kendisine hatırlatacağım.  Şimdi 20 daireli bir apartmanda yönetici herkesle kavgalıysa kavga edilen mi yoksa kavga eden mi suçludur. Bir komşu kötü, iki komşu kötü, 19 dairenin hepsi kötü yönetici iyi olabilir mi? Elbette ki olamaz. Hasan Kara 2002'den beri 50'ye yakın il müdürü atadı. En az 10 kişinin milletvekili, il başkanı ve belediye başkanı olmasına öncülük ve aracılık etti. Şimdi bunların hepsi kötü, hepsinden nefretle söz ediyor ama bir tek Hasan Kara iyi öyle mi? Çünkü Hasan Kara, yolda bulduklarıyla yola çıktıklarını çok hızlı değiştirir. Hakikaten en güzel özelliklerinden biridir. 
“BENİM DERDİM MHP VE ÜLKÜCÜ HAREKET DEĞİL. BENİM DERDİM, HASAN KARA”
Hasan Kara, yine bir paylaşım yaparak AK Parti'yi tehdit ediyor. Siz belediye işçileri ve kamu görevlilerini zoraki olarak mitinglere ve karşılamaya götürüyorsunuz. Sizi de korkutuyorlar işle ilgili. Asla korkmayın, arkanızda ben varım, ben belediye başkanı olduğumda sizin herhangi bir ekmeğinize helal gelmez. En iyi yaptığı şeyi biliyor o. Geçmişte kendi adına bunu AK Parti'de yaptığı için şimdi de MHP'den yapıyor. Bu arada ben Hasan Kara ile ilgili konuşurken senin adayı Hasan Kara ile ilgili konuşmuyorum. MHP ile ilgili benim bir sorunum yok. Benim ülkücü hareket ile ilgili bir sorunum yok. Ben MHP'yi Türkiye'nin sigortası olarak adlederim. Birçok ülkücü arkadaşımın kitaplarını bizzat ben yayınladım. Benim muhatabım MHP adayı Hasan Kara değil, bizzat kendisidir. MHP'ye bir eleştiri veya bir tenkit getiriyor değilim. Ben MHP'li ülkücü arkadaşlarımın ferasetine inandığım için onların 31 Mart'ta doğruyu bulacaklarına eminim. Sifonu çekmemize yardımcı olacaklar.” ifadesini kullandı.
“23 YILDA BİR KEZ BİLE RECEP TAYYİP ERDOĞAN İLE BAŞ BAŞA GÖRÜŞMEDİ”
Hasan Kara’nın doğru konuştuğu zaman yüzünün kızardığını, yalan bulamadığı zaman ise doğruyu söylediğini belirten İYİ Parti Kilis Belediye Başkan Adayı Topaloğlu, “Yıl 2014 beklenmedik bir şekilde Hasan Kara adaylık başvurusu olmadan belediye başkan adayı oldu. Bu senaryoyu insanlara şu şekilde anlattı. Ankara'da bir akşam üstü evinde otururken Recep Tayyip Erdoğan onu arayarak, “Kesinlikle aday olmalısın. Gidip Kilis’i toparlamalısın” demiş. Hasan Kara’da “Zinhar olmaz, ben siyaseti bıraktım, benim işim gücüm var” diyerek reddetmiş. Tayyip Erdoğan iflah olmaz ikna edecek ya Hasan Kara'yı, bir daha aramış daha sonra demiş ki “Hasan, asla sensiz olmuyor. Sen Kilis'te olmalısın kardeşim” demiş. Hasan Kara, 2 kez arandığı için görevi kabul etmek zorunda kalıyor. Bu Hasan Kara'nın uydurma yalanlarından bir tanesi. Hasan Kara, 23 yılda AK Parti'de il başkanı, belediye başkanı ve milletvekili olduğu süre içerisinde bir tek defa Recep Tayyip Erdoğan'la baş başa görüşemedi. Ama Kilis’e geldiğinde Erdoğan'ın selamını getirdi. Her Kilis'e geldiğinde Erdoğan'ın adını kullanarak bir nüfus alanı teşkil etti. 
Hasan Kara, herkes senin meclis kulislerinde diğer milletvekillerine çay getirdiğini ve çiğ köfte tedarik ettiğini biliyor. Sen Söğütlüdere'den Kilis'e gelirken milletvekilisin Ankara'da milletvekili değilsin. Belediye başkanlığında da çaldığın paranın rakamı seni şehvete dönüştürdüğü için yeniden bir kere daha parti değiştirerek belediye başkanı olmaya çalışıyorsun. Dönemin Aile Bakanı Fatma Şahin, Gaziantep milletvekilleri ile toplantı halindeyken kimin aday olacağı konusu tartışılıyor. O sırada dönemin Başbakanı’ndan Kilis'te aday konusunda sıkıntı yaşandığını belirten bir telefon geliyor. Dönemin Başbakanı, Fatma Şahin'e Kilis'te kimin aday olması gerektiğini sorduğunda “Bizim Hasan Kara abimiz var” diyor. Hasan Kara'nın 2014'te belediye başkanlığının başlangıcı Fatma Şahin'in önerisi iledir. Yani Hasan Kara'nın anlattığı gibi cumhurbaşkanının araması ile değildir. Recep Tayyip Erdoğan Hasan Kara'yı arasa, Hasan Kara'nın ceketinin 4 tane düğmesi olsa dördünü birden ilikleyerek hazır olda konuşur. Adamlar istifa ederken affını istiyor, Recep Tayyip Erdoğan'ı herkes iyi tanır. Sen kimsin ki cumhurbaşkanı seni 2 defa arayıp adaylık teklif edecek. Yalanın sonu yok.” diye konuştu. 
“SANA KİM TOKAT ATTI”
“Bu adam 2011 yılında çok yakın bir arkadaşıma benimle ilgili bir dedikodu yapıyor.” diyen Topaloğlu, “Bunun üzerine ben bunu aradım ve Hasan Kara'ya dedim ki “Seni Kadı Camii’nin önünde katran kazanına batırır, tavuk kümesine atarım. Haddini bil, sınırlarını bil, ben senin oynaştığın sair siyasetçilerle, sair adamlarla ilişkili bir adam değilim” dedim. Yine haysiyet ve onur fukarası adını andığımız arkadaş, bir evde büyük bir hakarete uğrayarak tokat yiyor. Orada kendisinin yardımcısı olan biri, annesine yapılan hakaretten dolayı devreye girerek hakaret eden insanla o kavga ediyor. O sırada Hasan Kara orada oturuyor. Sana tokat atan kimdi Hasan Kara? Kim tokat attı sana? Hangi adam seni orada müdafaa etti ve o adama karşı arbede çıkarttı. Bunun da cevabını bekliyorum senden.” dedi.
“20 YILDA BU ŞEHRİN 500 MİLYON DOLARI ÇALINDI”
20 yılda bu şehrin 500 milyon dolarının 50 tane harami tarafından çalındığını belirten Yasin Topaloğlu, “Kilis'e gelip yüksek düzey bürokratlık yapan insanlar Kilis'i terk ederken hayal edemeyeceğimiz bir servetle buraları terk ediyorlar. Ben bu 500 milyon dolarla neler yapılabileceğini size söyleyeyim. Amerikan filmlerinde gördüğünüz bahçeli Asude evler var ya, benim de Resul Osman Dağı’na yapmayı taahhüt ettiğim o evlerden 5 bin tane yapılırdı ve bu şehrin konut sorununu çözerdi. Ve sen Hasan Kara, bu 500 milyon doların 100 milyon dolarını sen çaldın. Bunun da sorularını birazdan senin önüne getireceğim. Sebepsiz zenginlikten, ihaleye fesat karıştırmaktan, rüşvet almak ve vermekten hapse gireceksin ve ben adil bir rakip olarak sana çorap getireceğim. Başka bir cezaevindeysen de Kilis'e getirtilmeni temin edeceğim ki, çaldığım paraların yoksullaştırdığın kitlenin hissiyatına vakıf ol diye.” ifadelerini kullandı.
“KİLİS’TEKİ GÖLGE OYUNU, TİYATRO VE SİRK BİTTİ”
Kilis'teki gölge oyunu, tiyatro ve sirkin bittiğini söyleyen Topaloğlu, “Ben bu saatten sonra Kilis'in kılına helal getirenin ciğerini sökeceğim. Ben bu saatten sonra bu şehre tiyatro oynamaya gelmedim. Ben bu hırsızlığa dur demeye geldim. Hasan Kara, senin Yargıtay’da dosyan var mı? Danıştay’da dosyam var mı? Size iki tane olay anlatacağım. Birincisi Hasan Kara gittiği her yerde Süleyman Soylu AK Parti'nin sözünü söylerken benim hiçbir şey elime geçmez diyordun. Abdi Bulut Belediye Başkan Adayı olduğunda Hasan Kara'nın yaptığı yolsuzluklarla ilgili hazırladığı klasörleri AK Parti Genel Merkezi’ne götürerek “Ben bunlarla ilgili ne yapayım” diye sorar. Bu arada Abdi Bulut'un belediye başkan adaylığı başladığı anda belediyenin 100 milyon liralık hesabının 90 milyon liralısı buharlaşıyor. O günün dolar kuruyla 15 milyon doları çalınır. Bir hesabı Abdi Bulut içerideki adamları vasıtasıyla zar zor saklarlar ve ancak 10 milyon lirayı kurtarabilirler. Dolayısıyla Yargıtay ve danıştayda kaç dosyan var? Bu dosyaları nasıl hallettin veya hallettin mi?” dedi.
“NEYİN İNTİKAMINI ALACAKSIN”
Bu arada Hasan Kara'ya para veren işadamları veya para verecek olan işadamları AK Partili iken ona destek olanlar, hem bu aziz halkın iki eli yakanızda olacak hem yargı ve gelir idaresi başkanlığı tarafından sizin ensenizde olacak. Sizi uyarıyorum sakın ha sakın Hasan Kara'yı himaye etmeye onun kampanyasına para harcamaya kalkmayın. Hasan Kara MHP'den aday olurken “Ben sadece AK Parti'den intikam alacağım” diyor. Ben de soruyorum “Neyin intikamını alacaksın?” Seni kurucu il başkanı eden, iki dönem milletvekili yapan, bir dönem belediye başkanı yapan partiden nasıl intikam alıyorsun? Neyi istedin vermediler de şimdiye kadar, böyle bir intikam hissin var. Çünkü sen hırs küpüne batmış bir adamsın çalmalara doyamadın. Yeniden bir kere daha bunu yapabilir miyim diye bakıyorsun.” diye konuştu. 
“3M, HASAN KARA”
Kilis’te birkaç avukatı taşeron olarak kullanıp nüfus ticareti yaptığını belirten Yasin Topaloğlu, “Sen öyle bir adamsın ki aile fertlerini kara para aklamaya alet ediyorsun. Bunun da bilahire sorularıma cevap bulamazsam isimlerini açıklayacağım. Ben Hasan Kara'ya 3M diyorum. Müptezel, Müfsit, Münafık. Geçen MHP'li bir üst düzey yöneticiye rastladım ve “Para kasanız ve muhasebeciniz varsa Hasan Kara'dan uzak tutun” dedim. Hasan Kara, ben senin gerçek yüzünü gittiğim her evde, gittiğim her esnafta, her insana seni anlatacağım. 20 yılda bu şehrin bu hale gelmesine müsebbibi olarak bu dünyada ve ahirette hepimiz senin yakana yapışacağız. İstanbul'da malikane gibi kullandığın evi nasıl satın aldın? O evin bugünkü eksper değeri ne eder? Sen hayatın boyunca ticaret yapmadın sen hayatın boyunca herhangi bir üretime katkı sunmadın. Sen Ümraniye Belediyesi'nden neden atıldın? Sen Adalet Bakanlığı'ndaki görevinden neden atıldın? Sebep neydi? Bu işler herkesin rüyasında olan işlerdir. Sana 15 Şubat'a kadar müsaade. Ya bu şehri terk edersin, ya biraz önceki saydığım sebeplerle sen tutuklanacaksın, ama bugün, ama yarın. Hiç olmazsa memlekete son bir hizmet yap, çaldığın paraları git ye, ama MHP'ye zarar verme. Senden sonra düzgün bir aday çıkartıp adil bir yarışa devam edebilelim.” ifadelerini kullandı.
“MHP’DE ADAYLIK İÇİN KİME NE KADAR PARA VERDİN?”
“Bir soru daha. MHP’de aday olurken herhangi birine herhangi bir para verdin mi?” diyen İYİ Parti Kilis Belediye Başkan Adayı Yasin Topaloğlu, sözlerine şu şekilde devam etti:
“Halkın içinde böyle bir dedikodu var. Derhal bu dedikoduyu bertaraf et ve açıkla. İstanbul'da ortağı olduğun inşaat şirketinin adını sen mi açıklayacaksın yoksa 15 Şubat'ta yapacağım basın toplantısında ben mi açıklayayım? Şimdi bu arkadaş kendini akıllı ve uyanık, alemi de ahmak sanıyor. Genellikle Kilis Belediye Başkanlığı yaptığı dönemlerde ihalelerin imzalarını sair başkan yardımcılarına attırıyor. O sırada kendisi izne ayrılarak hukuki sorumluluğu ortadan kalkmış oluyor. Çaldığın paraları yiyemeyeceksin. 15 Şubat'a kadar Kilislileri ikna edebilecek bir şey söyleyip açıklama yapmazsan, ben senin yüksek bürokrat ortaklarını, kara para aklamanı, sebepsiz zenginliğin kaynağı olan hesapları, yakın dereceden akrabalarını ve İstanbul'daki inşaat firmanı, ben senin bin dolara çalışma izni, 5 bin dolara vatandaşlık sattığını biliyorum. Onun için doğru otur, doğru konuş ve hayatında bir defa dürüst ol, ahlaklı ol, iffetli ol, haysiyetli ol ve çık Kilis’e hesap ver. Benim karşıma Cumhuriyet Meydanı’nda çık ve “Benim hakkımda konuşurken yalan söyledin, iftira attın, Allah'tan korkmadın” de. Çünkü ben, Hasan Kara için bile adalet gerektiğine inanan bir insanım. Hasan Kara için bile yalan söylemem ama Hasan Kara'nın biraz önce meziyetlerini anlattım. Kilis'teki tiyatro bitmiştir, Kilis'teki seremoni bitmiştir, Kilis'te körlerin sağırların birbirine ağırladığı düzen bitmiştir. Olacaklar aşikardır her şey aziz ve muhterem Kilis halkının huzurunda cereyan edecek ve millet 31 Mart'ta neye oy verdiğini bilecektir.” (Haber Merkezi)
ARŞİV ARAMA
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ