USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
POLİTİKA

Yasin Topaloğlu soruları ile gündem oluşturmaya devam ediyor? Ben dahil herkes hesap vermek zorunda!

İYİ Parti Kilis Belediye Başkan Adayı Yasin Topaloğlu 31 Mart seçimleri için basın toplantılarına devam ediyor.

Yasin Topaloğlu soruları ile gündem oluşturmaya devam ediyor? Ben dahil herkes hesap vermek zorunda!
06-03-2024 17:56
06-03-2024 18:00
KİLİS
Google News

Yaptığı basın toplantıları gündeme damga vururken sorduğu sorulara ise cevap arıyor. Diğer Siyasi partilerin adaylarına sorular yönelten Yasin Topaloğlu yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi.

Biz daha önce yaptığımız basın açıklamalarında bazı adayların malvarlıklarını açıklamalarını istemiştik. Ancak gelinen noktada bunlar mal varlıklarını açıklama noktasında durmuyorlar. Beni muhatap almadıklarına dair kendilerine göre bir hezeyan içerisindeler. Ben kendimin kendileri tarafından değil Kilis halkının muhatap alması bizim için önemli. Bunlar halka hesap vermekten kaçıyorlar. ben sorularımı Kilis halkı adına soruyorum. İYİ Parti Kilis Belediye Başkan Adayı sıfatıyla soruyorum! Siz benden mi kokuyorsunuz? Yoksa halka hesap vermekten mi korkuyorsunuz?

Yine biz 15 Şubat tarihinde Kilis'te Cumhuriyet Meydanında yapmış olduğumuz basın toplantısında Cumhuriyet Başsavcılığına vermiş olduğum suç duyurusunu muhtevasına hakim değiller. Şimdi ben Hasan Kara üzerine kayıtlı 50 parselin şehirlere göre dağılımını yapacağım.

Şimdi soruyorum:

İstanbul Ataşehir'de, Ankara Gölbaşında, İstanbul Üsküdar'da, Kilis'te, İstanbul Kadıköy'de Hakeza Ankara'da, Edremit'te, Ankara Çubuklu'da, Kapaklı'da 50 parsel arsa, konut, işyeri nasıl edindin?

Bu bir klasör tapu eder ve bu klasör tapu bu zatın kendisine aittir. Kilis fukaralaşırken, Kilis yoksullaşırken, İnsanları ekmeğe muhtaç hale getirirken, İnsanları Kilis'te dilenmez dilenci haline getirirken sen sadece 50 parsel malı nasıl edindin?

Bu arada yerden pıtırak gibi kontrol edilmeden etrafına bakılmadan Kilis'te benzinlikler açılmaya başlandı.

Özellikle soruyorum Hasan Kara senin döneminde benzinlik için kaç ruhsat verdin? Kaçına yer gösterdin? Bunlarla ilişki mahiyetin nedir? Bunlarla ilgili sorularda Kilislileri aydınlatmak ister misin?

27.09.20217 tarihinde 154 sayılı encümen kararı yani orta blokla ilgili yer ve bu yere ait ihale ita amiri tarafından onaylanmıyor. Yani ihaleye ait herhangi bir hukuki karine yok. Olmayan yani İta amirinin onaylamadığı, yasal olarak teşekkül etmemiş olan bir ihale var ortada ve bu ihale kendisi ve ita amiri tarafından da kendisi onaylıyor İta amiri onaylamıyor ve ortaya bir kaos çıkıyor. Daha sonra o firmanın yetkilileri iptal edilmiş o ihale ile ilgili bir dilekçe vererek işe devam etme noktasına geliyor.

Şimdi o dönemde İçişleri bakanlığı Mülkiye müfettişlerinin raporuna göre belediyenin sadece sözleşme için aşamasında bugün ki rakamla Belediye 20 milyon lira zarar uğratılıyor. Çevre ve şehircilik bakanlığı Yani Adalet ve Kalkınma Partisinin döneminde Belediyesinin yine orta bloğu söylüyorum yapı kayıt belgesi ile ilgili olarak Cumhuriyet Baş savacılığına suç duyurusunda bulunuluyor.

Orta blokta ihale yok orada bir takım tapular devrediliyor herhangi bir hukuki karine herhangi bir hukuki alt yapı yok iskan ruhsatı yok ama dükkanlar satılıp tapular devrediliyor.

Şimdi biz haramiye harami deyince diyorlar ki, sen siyaseti geriyorsun diyorlar. İhaleye çıkarken belli prosedürleri var, Ticaret sicil gazetesi, Ticaret odası kaydı, teminat mektubu, imza sirküsü istenir. İhale yapan kurumlardan birinin eksik olmasını istemez. Bunlardan birinin eksikliği sizi ihaleden dışarı çıkarır ihaleye katılamazsın.

Yine Mülkiye Müfettişlerinin raporuna istinaden konuşuyorum, bu firma teminat mektubu yerine belediye kasasına yatırıldığı iddia edilen bir belge sunuyor. Tahsilat makbuzu. Diyor ki, ben belediyeye gittim bu parayı yatırdım. Bu para yatırılmıyor. Adamın bu teminat mektubunu yatıracak gücü yok. Adama sahte dekont üretiyorlar. Müfettiş raporlarından bahsediyorum yolda geçerken birisiyle konuşmuşta anlatıyor değilim. Adamın fütursuzluğu hukuk tanımazlığı, Kilislileri fukaralaştırması, Kilis'in her türlü kaynağını ça çur etmesi, ihaleye fesat karıştırması saymakla saymakla bitmez. Ve hakeza onaylanmamış bir ihaleye bir dilekçe üzerinden yüklenicinin ihaleye devam ediliyor ve onaylanmamış ihaleyle mülkiyeti Kilis Belediyesine ait tapular ilgili firmaya devrediliyor. İlgili firmada bu tapuları dükkanlara dönüştürerek satış yapıyor.

Hasan Kara'ya yine soruyorum? ben o soruların cevaplarını ben kendim veririm. Ama ben Hasan karanın vermesini tercih ederim.

Hasan Kara, Selahattin Doğan diye birisini tanıyor musun? Peki Seyfettin Coşan'ı tanıyor musun? Ben tanıştırırım sizi.

Hani vakti zamanında 2011 yılında seni Milletvekilliğinden mezun ettiler ya Mesleğe döndüğünde 100 bin ortaklı Yimpaş'ın merkezlerinde hacze gittin bu iki adamın adına.

Şimdi ben bir önceki basın toplantısında Reşit Polat hakkında bir şey söylemişim. Beni tashih ettiler bende rakiplerimin hakkını hukukunu korumak adına ona beynamaz demişim. Dediğimi de iki arkadaş teyit ettiği için bundan fevkalade utandım ve Reşit Polat ile ilgili onun beynamazlığı veya namazlığı veya herhangi bir özelliği beni ilgilendirmiyor o ifade sehven ağzımdan çıkmıştır beni alakadar eden bir durum değildir.

Ben onunla ilgili Ahmet Zorlu ile ilgili bir takım iddialarda bulundum.

Kilis İl Milli Eğitim Müdürüne soruyorum? Bu Amerikanca Kültür Kurumu sizin tarafınızdan lisanslanmış mıdır? Servet Ramazana soruyorum orası ruhsat için gerekli ruhsata haiz mi? Ruhsatını verdini z mi? Orada kolon falan kesilmiş olmasın!

Bu konuda çevre ve Şehircilik bakanı veya İçişleri Bakanını ararım Kilis bu konu da sahipsiz mi? Kilis'te insanlar bu kadar çaresiz mi? Herhangi bir bakkal dükkanına uyguladığınız prosedürü yoksa Reşit Polat'a mı dokunuyorsunuz Amerikanca Kültüre dokununca?

Orada okuyan öğrencilerin herhangi bir felaket yaşadığında herhangi bir öğrencinin burnu kanadığı zaman ben bu videoları sizin önünüze koyarım.

Bu arada Reşit Polat Eczacılığı ile mülhem olmalı Kilis'te yeni yapılan Devlet Hastanesinin yeri ile alakalı inanılmaz bir çaba gösterdi.

Hayatında Hasan Kara bir tek doğru iş yapmak istedi hastanenin yerini Resul Osman dağının oraya yapmak istedi. Niye mani oldunuz? Kilis'in içeri bahçesini güzelim yeri hala su sızıntısı önlenemeyen bir güzide mekanı nasıl bir korkmazlıkla bu hale dönüştürdünüz?

Şimdi ben bu arada bu Off Roadcu arkadaşa soru sormuştum. Demiştim ki kardeşim herkes çadırını 100 metre alana kurarken bu arkadaşın 100 daha öteye çadır kurduğunu biz anlayamadık. Bize neden böyle olduğunu anlatmadı. Ama zülfiyare dokunmuş olmalıyız ki yakınlarımı tehdit eden bir takım şeyler yaptılar. Nezaketimizi farklı yorumlamayın yakınlarımı tehdit edemezsiniz.

Sen halk meclisi kuruyordun eş başkan oluyordun zaten sana bir vasi heyeti atanacak. Sen kendin o belediyeyi idare edebileceğini mi zannediyorsun. 12 bin oy alırsan eline öp başına koy. (Haber Mustafa GÜNAL)

ARŞİV ARAMA
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ