USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
POLİTİKA

Yasin Topaloğlu ve Kilis Seçimleri

Kilis Belediye seçimleri ilginç tartışmalara, kavgalara sahne olmakta, belki de Türkiye'deki en sert seçim siyasetinin izlendiği il olma vasfını korumaktadır. Ak Parti'nin Ankara ve İstanbul Belediye Başkan Adaylarının ürkek bir söylem ile yola çıkmalarına karşın geçmişin hiçbir travmasını taşımayan Topaloğlu çok rahat bir söylemle rakiplerini şaşkına çevirmiştir.

Yasin Topaloğlu ve Kilis Seçimleri
09-03-2024 18:22
09-03-2024 18:23
KİLİS
Google News
İYİ Parti Kilis Belediye Başkan Adayı Yasin Topaloğlu, aday gösterildiğinden beri Kilis'te ilginç bir seçim stratejisi izlemektedir. Rakipleri olan MHP adayı Hasan Kara, Ak Parti ve CHP adaylarına karşı keskin bir dil kullanmaktadır. Onları Kırk Haramiler olarak niteleyip, Kilis'in onlar yüzünden geri kaldığını ve hak ettiği yeri almadığını söylemektedir. Özellikle MHP adayı Hasan Kara'nın Kilis'in son 20 yılına egemen olduğunu ve daha önce il başkanlığı iki dönem Ak Parti Milletvekilliği, Belediye Başkanlığı süreçlerindeki yaptıklarının yolsuzluk olduğunu iddia ettiği gibi, sözlerinin sadece bir iddia veya iftira olmadığını göstermek için mahkemeye de başvurmuştur. 
Topaloğlu'nun bu keskin dile tabi ki MHP tabanında ve hatta üst yönetiminde rahatsızlıklara neden olmuş, tehditler almış, hatta genel merkezden aranıp uyarıldığını bile söylemiştir. 
Topaloğlu, tabi ki sadece Hasan Kara'ya karşı değil Ak Parti adayı Reşit Polat'ın da özellikle akrabalarının kirli ilişkiler kurduğunu beyan etmiştir. Aynı şekilde CHP Kilis Belediye Başkanı Adayı Hakan Bilecen için de ağır iddialarda bulunmuştur.  
Topaloğlu, seçim stratejisinde rakiplerinin yolsuzluk ve kirli ilişkilerini ifşa ederek, onların halk nezdindeki itibarlarının sıfırlanmasına çalışmış, Kilis'in bu kişiler eliyle yoksulluğa sürüklendiklerini ve şimdiki gayelerinin de aynı yolsuzluk düzeninin devam etmek olduğunu, hiçbirisinin Kilis gibi bir dertlerinin olmadığını, amaçlarının kendi kişisel çıkarları olduğunu ispatlamaya çalışmıştır. Onlarla en iyi mücadeleyi kendisinin yapabileceğini, Kilis'in harcanacak bir döneminin daha olmadığını vurgulamış, özellike MHP Adayı Hasan Kara için Haramibaşı ifadesini kullanırken, tüm rakipleri için de Kırk Haramiler tabirini Kilis siyaset literatürüne sokmuş, Kırk Harimiler Klibini yaparak, onlarla en iyi kendisinin mücadele edeceğini vurgulamıştır.
Sosyal Medya hesabında Hasan Kara için şu ifadeyi de kullanmaktan çekinmemiştir: " Ey Haramibaşı Hasan Kara, Duydum ki bugün bir hemşehrimiz ile ağız dalaşına girip darp etmeye teşebbüs etmişsin. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde bir kadının üzerine yürümüşsün. Senin gücün ancak mazluma, garibana yeter. Allahtan korkmazsın, kuldan utanmazsın, güçlüden korkar mazlumu ezersin. Hemşehrilerimize dönerek “Sizi bu memlekette yaşatmam.” demişsin. Sen kimsin haramzade? O insanlar bu şehirde yaşamaya devam edecek ama senin gibi Haramiler yaşayamayacak. 31 Mart gününden sonra bu memlekete ayak basamayacaksin. Kilis Cezaevi seni bekliyor olacak. O Harami ellerini bu şehirden, bu milletten çekeceksin. Sesini kes, haddini bil, sınırlarını tayin et. Bu şehir de bu millette sahipsiz değil. Ben senin gibi Haramiler için Kilislilerin çığlığıyım."
Topaloğlu, sosyal medya hesabında  iddialarına neden cevap verilmiyor diye şu çağrıda bulunmuştur: "TOPALOĞLU SORUYOR; KARA, POLAT VE BİLECEN SUSUYOR! NEDEN ACABA?
İYİ Parti Belediye Başkan Adayı #YasinTopaloğlu, #Kilis siyasetine açıklama ve iddialarıyla damga vururken, rakiplerinin bu iddia ve açıklamalar karşısında sessiz kalması dikkat çekiyor.
Mal varlığını açıklayarak Kilis’te bir ilki gerçekleştiren Topaloğlu, rakiplerinden de aynı açıklamayı istedi ancak bir cevap alamadı.
CHP Adayı #HakanBilecen, Ak Parti Adayı #ReşitPolat ve MHP Adayı #HasanKara, Topaloğlu’nun diğer açıklama ve iddiaları karşısında da sessizliğe gönüldüler.
Topaloğlu, MHP’li Kara’yı “hırsızlık ve yolsuzluk”la itham ederek suç duyurusunda bulundu ve sorular sordu. Ayrıca Kara’ya servetinin kaynağını da sordu ancak cevap alamadı.
Topaloğlu, CHP’li Bilecen’e de özellikle “eşbaşkan, çadır ve sosyal medya” mesajlarıyla yüklendi. Bilecen de bugüne kadar Topaloğlu’na cevap vermedi.
Topaloğlu son olarak Ak Parti Adayı Polat’a sorular yöneltti. Topaloğlu’nun “Dersaneden Ahmet Zorlu’ya, SGK’dan Düziçi’nde restorana” kadar pek çok konudaki sorusuna Polat’ın ne cevap vereceği merak ediliyor.
Topaloğlu’nun ısrarla gündeme getirdiği bir diğer konu da adaylarla Cumhuriyet Meydanı’nda naklen yayınlanacak bir basın toplantısı yaparak, kozları paylaşmak. Bilecen, Kara ve Polat, Topaloğlu’nun ısrarlı halka açık bu toplantı çağrısına da şu ana kadar bir cevap vermeyerek dikkatleri üzerlerine çektiler.
Her üç adayın da Topaloğlu karşısında susmayı tercih etmesi, ‘neden susuyorlar acaba’ sorusunu akıllara getiriyor."
Tabi ki Topaloğlu seçim startejisini sadece rakiplerini yolsuzluk ve kirli ilişkileri kurmak üzere kurmamış, 25 önemli projeyle de, kazandığında Kilis'e nasıl hizmet edeceğini göstermeye çalışmıştır. Bu bile Kilis için ciddi bir yeniliktir. Çünkü rakiplerinin dişe dokunur bir projeleleri yok iken Topaloğlu'nun 25 Proje ile saha çıkması önemlidir. Topaloğlu'nun kendi adına bir seçim müziği ile propaganda çalışmasına katılması, hem onun iyi çalıştığı ve hem de ciddi bir ekip ve birikime sahip olduğunu göstermektedir. Ayrıca bu yaptığı ile de Kilis seçimine bir renk katmıştır.
Topaloğlu'nun bu stratejisi, Kiliste beklendiği gibi ses getirmiş ve denklemde iyi bir yere gelmesini sağlamıştır.
(Alıntı)
ARŞİV ARAMA
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ