USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
POLİTİKA

YRP Adayı Çetin’den, Bilecen’e övgü dolu sözler

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kilis Belediye Başkan Adayı Hakan Bilecen, Kilis TV 79’a konuk olarak Abdullah Alpdağ’ın sorularını cevapladı.

YRP Adayı Çetin’den, Bilecen’e övgü dolu sözler
10-02-2024 15:17
11-02-2024 16:16
KİLİS
Google News
Yaklaşık 2 saat süren programda Bilecen Kilis’in kronikleşmiş sorunlarını kökünden çözmeye talip olduklarını belirtti.
CHP Kilis Belediye Başkan Adayı Hakan Bilecen TV 79 ekranlarında konuk iken, sürpriz bir şekilde bir telefon bağlantısı gerçekleştirildi. An itibari ile Yeniden Refah Partisi’nden Kilis Belediye Başkan Adaylığı kesinleşen Ahmet Çetin, Telefonla Canlı yayına katıldı.
Yeniden Refah Partisi Kilis Belediye Başkan Adayı Ahmet Çetin, CHP Kilis Belediye Başkan Adayı Hakan Bilecen hakkında övgü dolu sözlerde bulundu.
“Çocukluk yıllarından bugüne kadar Kilis ile alakalı seyrettiğim gördüğüm siyasetin kalitesini, belediye başkanı adaylığının kalitesini arttıran bir kardeşimdir Hakan Bilecen.” diyen Yeniden Refah Partisi Kilis Belediye Başkan Adayı Ahmet Çetin, şu ifadelere yer verdi:
“Ben artık şunu istiyorum memleketimden, bu konuda da büyüklerimizden rica ediyorum. Yaşlı siyasetçilerimiz lütfen artık gençlerimizin önünü açsın. Gençlerin önü açılsın ki, Hakan kardeşim gibi pırıl pırıl, projesi için çizim yapan, aile fertlerinden destek alan, varını yoğunu gece gündüz ortaya atan bir insanın gerçekten desteklenmesi gerektiğine inanıyorum. Rakibim olarak da böyle kıymetli bir rakibim olduğu için kendimle de, Hakan kardeşimle de gurur duyuyorum açıkçası. Hakan kardeşim neredeyse bize yapacak proje bırakmamış. Kilis'in varını yoğunu, 100 yılını planlamış gibi çalışmış. Projelerini büyük bir hayranlıkla izliyorum. Milletvekili, belediye başkanı hiç fark etmez bazı insanlar bu genç kardeşimin bildiği teknolojik detayları gerçekten bilmiyorlar. Bunu birilerine sorarak, birilerine yaptırarak gerçekleştiren bir kişi yerine, tek başına yapabilecek birini Kilis halkının gerçekten desteklemesi gerektiğine inanıyorum. Ama bu yarışta ben de varım. Bütün gözler şu anda Hakan kardeşimin üzerinde.”
Sevginin karşılıklı olduğunu belirten Hakan Bilecen, “İnsanlara dokunduğunuz zaman, elini tuttuğunuz zaman tarzınız çok önemli insanlar bunu anlıyor. Ben hayatı nasıl yaşıyorsam o şekilde gidiyorum insanlara. Programdan önce ben Höllüklü'nün yukarısında bir ev ziyaretindeydim yarım saat önce. Orada oturduk zılgıtlar ve davullar çaldı, biraz oynadık, biraz muhabbet ettik ve biraz dertleştik. Orada da notlarımı aldım, en taze notlarım da oradan. Ben gidip insanlara ne istediklerini soruyorum ve şok oluyorlar. Ziyaretlerde içeriye girdiğimde ceketimin önünü ilikleyip “Bana bir tavsiyeniz var mı? Benden bir isteğiniz var mı?” diyerek söze giriyorum. Tavsiyesi ve isteği olanları dinliyoruz, yok diyenlere ise “bizim sizden bir isteğimiz var desteklerinizi bekliyoruz” diyorum. İnsanlara “merhaba ben Hakan Bilecen” diyerek gittiğimde insanlar bize “Hakan bey sizi tanıyoruz” diyorlar. İnsanlar belli ki araştırmışlar, belli ki konuşulmuş. Mesleğim gereği insanlarla iç içeyim. Ben 10 yıldır Kilis'te serbest avukatlık yapıyorum. 
Höllüklü'nün yukarı tarafında bulunan insanlarla oturup konuştum ve taleplerini sordum. “Biz maddiyat istemiyoruz, bizim bir tek zevkimiz var, biz müzisyeniz. Doğuştan davul ve zurna çalmaya yetenekliyiz. Bizim tek zanaatımız bu.” dediler. Emekli olmaya yakın olan kişilerin emekli olamaması ve geçim sıkıntısından dolayı bu işi sadece zevkine yapmaya başladıklarını belirttiler. Buradan para kazanamadıklarını söylediler. Bunun üzerine ben de onlara Mehter ekibi oluşturma sözü verdim. Ben Kilis'te, Kilis'in kendi insanlarıyla kendi müzisyenleri ile bir Mehter ekibi oluşturacağım. Bunu da ilk projem olarak hayata geçireceğim ve en hızlı bunu yapacağım. Seçimden hemen sonra bir Mehter takımı oluşturarak 23 Nisan'da hazır edeceğiz.
Sabah saat 5 gibi seçim çalışmama başlıyorum ama seçim çalışması yapacak insan bulamıyorum o saatte. Maalesef esnaflarımız iş yerlerini geç açıyorlar. Benim de seçim çalışmama başlamam ancak saat 9'u buluyor. Üzerime yüklenen sorumluluktan ötürü çok çalışıyorum. Çok çalışarak bana güvenen insanların güvenini boşa çıkartmak istemiyorum. Sonuçta yüzyıllık Bir partiden aday oldum. 100 yıllık bir partide 20-30 yıllık üyeler ve emektarları vardı partinin. Onlarda aday adayı oldular ama genel merkez beni aday gösterdi. Bu güvene layık olabilmek için çok çalışıyorum. Ben Kilis'in dünkü bugünkü değil, genel olarak yıllardır iyi yönetilmediğini düşünüyorum. Gaziantep'in bir ilçesine bakıyorsunuz, mesela Nizip'e bakalım. Nizip'in 10 yıl öncesiyle bugünkü halini kıyaslayalım. Bir de Kilis'in 10 yıl önceki haliyle bugünkü halini kıyaslayalım. 10 yıl boyunca tek başına iktidarda olan bir iktidar gerçekten Kilis'e yeteri kadar hizmet edebildi mi? Ekonomik kriz yokken, pandemi yokken, dolar 1.80 TL iken ne yaptılar Kilis'e. Kilis'in iyi yönetilmediğini düşündüğüm için bu göreve talip oldum.” diye konuştu.
“Yol ve kaldırım yapıp övünecek bir insan değilim”
İnsanların en çok yol, kaldırım, temizlik ve sosyal hayatla ilgili taleplerde bulunduklarını belirten CHP Kilis Belediye Başkan Adayı Bilecen, “Yolların bozukluğu o kadar dikkat çekmiş ki, insanlar işsizliği unutmuşlar. Düzenli para kazanmayı, sigortalı çalışmayı unutmuş insanlar var Kilis'te. Benim yol ve kaldırımla ilgili bir projem olamaz, zaten bunlar belediyelerin kanunen yapmak zorunda olduğum görevler. Yol ve kaldırım yapıp övünecek bir insan değilim. Çalışmalarımızda artık “Ne istiyorsunuz” diye sormayı bırakarak “Yol haricinde ne istiyorsunuz” diye sormaya başladık. Avrupa'da ve Amerika'da 80 yıllık kullanılan asfaltlar var. Asfalt kendi kendine bozulan ve çürüyen bir malzeme değil. Şehir içerisindeki araçlar tonajlı ağır araçlar değil. Kilis'e çok kar yağmıyor ve kışın eksi 20 dereceleri görmüyoruz. Erzurum'da bile yollar daha az kazılıp daha uzun süre kullanılıyor. Benim yollarla ilgili projemiz şudur, yol bir defa yapılacak. Önce altyapısı oluşturulacak sonra yol yapılacak. Bizim dönemimizde yap-boz belediyeciliği olmayacak. Belediye, belediye gibi yönetilecek. Ciddi bir şirket bile şu anda Kilis Belediyesi'nden daha iyi yönetiliyor. Belediye Başkanı, başkanlık makamında zaman geçirecek, belediye makamında olacak ve vatandaş geldiğinde başkanı makamında görecek. Ulaşılamaz değil, ulaşılabilir bir belediye başkanı olacağım.” ifadelerini kullandı.
“Suriyelilere ayrımcılığa müsaade etmeyeceğim”
Suriyelilere yapılan ayrımcılığa müsaade etmeyeceğini belirten Bilecen, “Ben insan ayrımını sevmiyorum ama biz bu topraklarda mücadele verdik. Kilis, ordunun çok yoğun olmadığı milli mücadeleyi kendiliğinden oluştuğu ve kendi kendini kurtaran ender şehirlerden birisidir. Kilis öyle tavada kazanılmadı. Biz bu şehrimizi, Kilislilerle yani buranın geçmiş ve gelecekleri ile birlikte yaşamak istiyoruz. Suriyelilerle ilgili pozitif ayrımcılığa karşıyım. Benim vatandaşım sebze haline giriyorsa, kantara giriyorsa, fiş veriyorsa, vergi ödüyorsa, kusura bakmasın Suriyeli’de bunları yapacak. Suriyelilere kira yardımı yapılıyorsa Avrupa Birliği'nden, biz de belediye olarak kendi vatandaşımıza ne yapabiliyorsak onu yapacağız. Ben kendi esnafımı başka bir Suriyeli esnafa ezdirmem. Zabıta trafik ekibini oluşturup, trafik polislerinin şehrin girişlerindeki uygulama noktalarına takviye vererek orada Suriyeli esnafların kayıtsız bir şekilde getirdiği sebze, meyve ve kuruyemiş gibi ürünleri kayıt altına alacağız ve sorgulayacağız.” diye konuştu. 
“Konaklar çok doğru başladı ama doğru yönetilmedi”
Konakların çok doğru başladığını ama doğru yönetilmediğini belirten CHP Kilis Belediye Başkan Adayı Bilecen, “Biz bu süreci daha şeffaf bir şekilde yöneteceğiz. Kadınlarımızın iş ve sosyal hayatımıza daha fazla karışmasını istiyorum. Belediye bünyesinde yazın serin, kışın sıcak bir ortamda kadınların üretim yapabileceği küçük atölyeler kuracağım. Bu atölyelerde üretilen ürünlere de TSE belgesi alıp belediyemiz bünyesinde yer alan veya yeniden kurulacak bir şirket aracılığıyla bu ürünleri gerek Kilis içinde, gerek Kilis dışında ve gerekse yurt dışında satmak istiyorum. Kilis'te ufak çaplı üretim yapan ve yurt dışına satış yapan firmalar var, ben Kilis Belediyesi olarak bu firmaların yaptığını yapamayacak mıyım? Sabun da mı yapamayız? Ben kadınlarımıza İŞKUR'dan iş verilip sokak süpürtülmesine karşıyım. Kadınlarımız daha rahat ortamlarda Türk kadınına yakışır işlerde çalışması gerekiyor.” dedi.
“Çocukları ve yaşlıları mutlu ederek, tüm halkımızın mutlu olmasını sağlayacağız”
Bu dünyada çocukların ve yaşlıların mutlu edildiğinde geriye kalan bireylerin zaten kendiliğinden mutlu olduğunu belirten Hakan Bilecen, “Öğretmenevi’nin arsasına yapacağımız parkın içerisine bir Emekli Kafe oluşturacağız. Devletimiz emeklilerimize 10 bin TL maaş veriyor. Biz yerel yönetimler olarak buna müdahale edemeyiz. Biz de emeklerimizin 1 TL’ye çay, 2 TL’ye kahve içerek nezih bir ortamda zaman geçirebileceği bir yer oluşturmak istiyoruz. Hayat standartlarını bir nebzede arttırmak istiyorum. Sosyal belediyecilik anlayışıyla yola çıkan bir belediye başkanının yapacağı şey de budur. Sosyal tesisi bulunmayan bir şehre sosyal tesisler kazandıracağız.” şeklindi konuştu.
“Halk Ekmek a-çı-la-cak”
Halk ekmek ile ilgili yaklaşık 2 haftadır çalıştığını kaydeden Bilecen, “Kahve ziyaretlerim sırasında fırınları da ziyaret ettim. Fırıncılar Odası Başkanı ile de görüştüm. Halk ekmeğin açılıp, açılmaması konusunu sordum. Genel olarak fırıncılar halk ekmekten zarar göreceklerini ve satışlarının düşeceklerini beyan ettiler. Ben de o zaman fırıncıların veresiye defterlerini alarak inceledim. O sırada 2 - 3 aylık ödenmeyen borçların olduğunu gördüm. 2 ay önce veresiye bir ekmek aldığında unun çuvalı 650 lira iken şu anda unun çuvalı 750 lira. 2-3 aydan beri ödenmeyen ekmek borcu o günkü giderler üzerinden hesaplanarak deftere yazılmış ve bugün bu giderlerin daha fazla artmasına rağmen hala o günkü rakamlar üzerinden ödenmediğini gördüm. Fırıncılara bu şekilde zarar ettiklerini belirttim. Benim de amacım veresiye alarak borcunu ödeyemeyen insanlara halk ekmeği açıp, dar gelirli insanların oradan ekmeğini almasını, fırıncıların ise en azından veresiyesiz sıcak para ile satış yapmalarını sağlayacağım. Onun için halk ekmeği yapacağız.
Gaziantep, Adana, Osmaniye, Mersin ve Ankara'da Halk Ekmek fabrikaları var. Bu şehirlerin gelir seviyesi Kilis'ten daha fazla. Bu şehirlerde Halk ekmek varsa bu Kilis'in bir eksiğidir, bunun yapılması gerekiyor. Ben güneş enerjisi sistemini kullanıp elektrikli fırın kurarım. İşçi maliyeti ve kira giderimiz olmaz. Bunları üst üste koyduğum zaman çok düşük maliyetlerle ekmek üretip dar gelirli insanlarımızın istifadesine sunacağım. Halk ekmeği neye mal olursa olsun açacağım ve şubeleştireceğim.” dedi.
“Festivaller düzenlenecek”
Kilis'te üniversite öğrencileri ile gençlerin sosyal faaliyet olmadığından ötürü sıkıldıklarını belirten Bilecen, “Üniversite öğrencilerimiz ülkede ekonomik kriz olduğunu söylüyorlar. Kilis'in içinde yürüyerek gidebilecekleri, Gaziantep'e mahkum kalmadan sosyal hayat geçirebilecekleri bir tesis istiyorlar. Üniversite bünyesinde önceden bahar şenlikleri yapılıyordu. Anladığım kadarıyla ülkede yaşanan ekonomik krizden ötürü üniversitede etkilenmiş olmalı ki yaklaşık 10 yıldan bu yana bahar şenlikleri düzenlenmiyor. Kilisliler olarak istiyorum ki yılın 365 gününün 3-4 gününü festival yapalım. Adana ve Erzin'de portakal çiçeği festivalleri düzenleniyor. Biz neden zeytin çiçeği festivali düzenlemiyoruz? Zeytin ağaçları arasında halay sekelim, oradan çıkıp şehir merkezine gelerek yerel sanatçılarımız önden arkasından tanınmış bir sanatçı getirerek bir konser yapalım. İnsanlarımızı bir nebze de bu şekilde mutlu edelim. Bu şekilde üniversite öğrencilerine de sosyal hayat vadediyoruz. Gerek otopark gerek sebep aracı mesire alanı ve gerekse söğütlüdere mesire alanından elde ettiğimiz gelirler ile özellikle kız çocuklarımıza burs vereceğiz.” ifadelerini kullandı. 
“Seve Barajı Mesire Alanını yapacağız”
Seve Barajı bölgesinde bir mesire alanı oluşturacaklarını söyleyen Hakan Bilecen, “Seve Barajı, şu an sulama barajı statüsünde. Orada şu an Devlet Su İşleri’nin de hakkı var, fakat barajın bakım, onarım ve kullanım hakkı belediyemize aittir. Biz seve barajındaki suyu arttırıp hem sulamada kullanmak istiyoruz. Şeyh Mansur'a kadar sulama kanalı açarak o bölgelerde sulu tarım yapılmasını sağlayacağız. Onun haricinde Seve Barajı bölgesinde sosyal tesisler yapıp, vatandaşın kiralayabileceği yapılar oluşturacağız. Bunun yanında belediyeye ait bir sosyal tesisi yapacağız ki oradaki fiyatları dengede tutabilmemiz lazım. Sonuçta orada bir mesire alanı oluşturacağız. Bu mesire alanında ücretsiz yerde olacak, ücretli yerlerde olacak. Yani her kesime hitap edebilecek bir büyük alan oluşturacağız. İddia ediyorum, bu Seve Barajına çevre illerden gelerek günübirlik piknik yapıp gidecek vatandaşlar olacaktır. Burası neden bir Alleben Göleti gibi olmasın? Bu proje Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a danışılarak yapıldı. Bu projenin bu kadar detaylı olmasının sebebi de budur. Bu direk uygulanabilir bir proje. Çünkü her şeyiyle ölçülerek yapılan bir proje. Bu projede Mansur bey bize destek olacağını söyledi. Mansur Yavaş benim siyasi idolümdür. Gerçek anlamda siyasi efsanedir.” dedi.
“Benim seçimden sonra alınmış bir rezerve uçak biletim yok”
Kendisinin bir hukukçu olduğunu belirten CHP Belediye Başkan Adayı Bilecen, “İYİ Parti'nin Kilis Belediye Başkan Adayı, sadece bana değil bütün hukukçulara laf söyledi. Söylenmemesi gereken bir şeydi. Benim aldığım aile terbiyemden ötürü bu tür ifadelere fazla cevap vermemem gerekiyor. Ama bu konuda suç duyurusunda bulundum. Bu konuda hiçbir şey yapmayacak da değilim. Artık iş devletimizde. O şahıs artık benimle muhatap değil savcılıkla muhatap, kolluk kuvvetiyle muhatap. Zamanı gelince ifadesi alınır, devletimiz ne derse başım üstüne. Ama şu var, ben Kilis'te yaşıyorum. Su bitti Kilis'teydim, roketler düştü Kilis'teydim, deprem oldu Kilis'teydim. Bu şehrin her halini gördüm, yazını gördüm, kışını gördüm. Bu şehrin sokaklarında top oynadım. Ben bu şehrin çocuğuyum pandemide de bir yere gitmedim. Benim seçimden sonra alınmış bir rezerve uçak biletim yok. Seçimden sonra Pazartesi günü de buradayım, ondan sonraki Pazartesi de buradayım. Seçimi kazansam da buradayım, seçimi kaybetsem de buradayım. Burada yaşayan insanlara iftira atarak siyaset yapmak benim ahlakıma ters. Benim Kilis haricinde başımı sokacak ve gidecek hiçbir yerim yok. Ben siyasetin seviyesini yükseltmeye geldim, siyasetin seviyesini düşürmek için çalışacak değilim. Bir siyasetçi eleştiriye açık olacak. Ahlaki çerçevede her türlü eleştiriye açığım. Vatandaşlarımız bana her türlü eleştiriyi iletebilirler. Ben mal varlığımı da açıklayabilirim, 10 yıllık bir avukat olarak makul bir mal varlığım var. Ben icra takibi yapmayı bile doğru düzgün bilmem. Ne benim, ne ailemin, ne de yakın akrabalarımın faizde parası yoktur. Biz bilerek haram yemeyiz. Bilmeyerek de yediysek Rabb'im affetsin.” şeklinde konuştu.
“Bu çıktığım yolda iddialıyım, başarılı olabilmek için her şeyi yapacağım.”
“Şu anda bana güvenen binlerce insan var, tüm Kilis'in oyuna talibim.” diyen CHP Belediye Başkan Adayı Bilecen, “Ben bana güvenen insanların vebali altında kalmak istemiyorum. Seçim çalışmalarında Bir şeyi eksik yapıp eğer seçimi kaybedersem bunu kendimden bilirim. Daha az uyuyarak, daha az dinlenerek, ailemle daha az vakit geçirerek çok çalışıp bu süreci tamamlayıp seçimi kazanmak istiyorum. Bu çıktığım yolda iddialıyım, başarılı olabilmek için her şeyi yapacağım.”
“Kilis markası oluşturacağız”
Kilis’in çeşitli semt ve mahallelerinde kurulan atölyelerde yöresel ürünlerin paketleneceği bir atölye oluşturacaklarını belirten Bilecen, “Horoz Karası üzümümüzün patentinin alındığını herkes biliyor. Bu üzümün tarım Kredi Kooperatifleri marketleri ve diğer ulusal marketlerde nasıl satılabilir diye düşünüyordum. Yaptığım incelemeler sonucunda Tarım Kredi Kooperatiflerinin marketlerinde Horoz Karası üzümün satıldığını gördüm. Bu konuda emeği geçen herkese teşekkürü bir borç bilirim. Ben bunu bir tık daha ileriye götürmek istiyorum. Kilis Belediyesi bünyesinde Kilis'e özgü ürünleri üreterek TSE belgesini alıp kurumsal marketlerde Kilis pazarı oluşturup orada sattırmakla ilgili bir düşüncem ve projem var. Bunu kurumsal marketlerin müdürleri ile görüşüp sağlayacağım. Belediye Başkanı olarak bu ürünlerin ulusal marketlerde satılmasını diretip dayatabiliyorum. Bu ürünlerin satılması için ulusal marketlere diretip dağıtacağım. Kilis'in markası olacak ve Kilis'in ürünlerini hemen hemen her markette sattıracağım. Bu şekilde hazır bir pazar elde edeceğiz. Bu hazır pazarda da insanlarımız Kilis'in ürünlerini üretecek. Alın size iş, alın size istihdam. Mahallelerde oluşturduğumuz atölyelerde ürettiğimiz ürünleri paketleyip marketlerde satışını sağlayacağız.” şeklinde konuştu.
“Kilis'te ciddi bir kreş sorunu var”
Terk edilmiş Kilis evlerini restore ederek mevcut konakların sayısının arttırılacağını belirten Hakan Bilecen, “Kilis'te ciddi bir kreş sorunu var. Özel kreşler hem çok pahalı hem de yer yok. Kilis'teki konakların birçoğu şehrin içerisinde. Müsait olan konakların birçoğunu çocuk kreşlerine çevirmeyi planlıyoruz. Biz evdeki genç kadınlarımızı ve kızlarımızı eğitip çocuk bakımı hasta bakımı yönünde eğitim vereceğiz. Bu eğitimi alan kişileri de açtığımız kreşlerde istihdam edeceğiz. Çünkü kreş sorunu Kilis'te çok ciddi boyutlarda. Konakların ilk açıldığı gibi işlevsel bir hale getirmek istiyoruz.” ifadelerine yer verdi.
Haber Merkezi
ARŞİV ARAMA
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ