USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Genç Kardeşim!

29-10-2023
26 Ağustos 1071 tarihinde Büyük Selçuklu hükümdarı Alp Arslan Anadolu'nun kapısından şerefle girerken o günden sana ve o güne seslenerek "Size öyle bir vatan aldım ki ebediyen sizin olacaktır" demiştir. 
Yaklaşık bin yıl önceden emanet aldığın bu cennet vatan, senin üzerinde selamet içerisinde yaşaman için oluk oluk dökülen kanı toprağı ile hemhal kılmış, nice medeniyetler senin yaşaman için bu topraklarda güneşip doğup batması gibi doğmuş ve batmıştır.
Bugün sana ya Osmanlı'yı ya da Cumhuriyet'i sevmen gerektiğini empoze edenler ne bilsin ki, senin yüreğin onların yüreği gibi sığ değil ve bin yıllık destansı geçmişini bağrına basıp bin yıllık geleceğe nefes olabilirsin!
Büyük Selçuklu Hükümdarı Alp Arslan'ın bereketli topraklara "Geldik!" haykırışı ile, Türklüğün zirve noktası olan Osmanlı İmparatorluğunun "Buradayız!" mührünü yüreğinde hissedip, Mustafa Kemal Atatürk'ün "Gitmiyoruz" iradesini hücrelerine nefes gibi çekip, önümüzdeki bin yıla "Gitmeyeceğiz!" diye seslenmeni istemeyenler tarih ile seni çatıştırmak isteyeceklerdir. 
Sen sadece Türklüğün istiklal ve istikbali için değil, insanlık medeniyetinin geleceği içinde bir umutsun! Her gününden onur ve şeref duyman gereken mazin sana yol göstersin!
Cumhuriyetin 100. yılı binlerce yıl daha kutlanmak üzere kutlu olsun!
Kalın sağlıcakla.. 
Haşim Özyurt