USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
GÜNDEM

Kilis Vakfı Başkanı Aktürk ve Vakıf Üyeleri protokol üyeleri ile kahvaltıda buluştu

Kilis’te bir dizi açılış ve temaslarda bulunmak üzere Pazar günü Vakıf Yöneticileri ile birlikte Kilis’e gelen Kilis Vakfı Başkanı Yaşar Aktürk Kilis protokol üyeleri ve STK Başkanları ile kahvaltılı programda bir araya geldi.

Kilis Vakfı Başkanı Aktürk ve Vakıf Üyeleri protokol üyeleri ile kahvaltıda buluştu
24-07-2023 17:09
24-07-2023 17:19
KİLİS
Google News
Düzenlenen kahvaltılı program da açılış konuşmasını Kilis Vakfı Başkan Yardımcısı ve Olea Otel Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Pamukçuoğlu yaparak şunları kaydetti.
‘’Uzun bir özlemin ardından şehrimize gelen İstanbul Vakfı Başkanı Sayın Yaşar Aktürk ile güzel bir sabah Kilis sabahında birlikte olmaktan dolayı çok mutluyum. Bu vesile ile hem Yaşar amcamıza hem de bütün konuklarımıza hoş geldiniz demek istiyorum. Bir süredir başkan yardımcılığı olarak hizmet ettiğim Kilis Vakfı, Kilis’in en zor zamanında devreye girerek en karanlık dönemlerinde Kilis için bir can simidi olmuştur. Sağlıktan eğitime, kültürden sosyal konulara birçok alanda sayısız kalıcı eserler Kilis insanı için hayati işlere imza atmıştır. Yüzlerce öğrencinin eğitim hayatında merhametli bir dokunuş yaparak camiyat hayatında katkılar sağlamıştır. En son asrın felaketi olan deprem faciasında sadece Kilis’e değil bölgeye can simidi olarak binlerce insana yardım eli uzatmıştır. Ben kötü insanların iyi işler yapacağına inanmamaktayım. Allah güzel işleri güzel insanlara nasip eder yapılan bu kadar iyi işler artarak Yaşar beyin ne kadar iyi bir insan olduğunu görmek mümkündür diye düşünüyorum. Böylece güçlü bir yapıyı ayakta tutup doğduğu topraklara vefasını gösteren Yaşar amcamıza memleketimizin başına ulu bir çınar gibidir. Onun için Kilis sevgisi ve Kilis halkına göstermiş olduğu babalık duygusunu hepimize örnek olacak kadar değerlidir. Allah’tan kendisine sağlık ve huzur dolu daha nice yıllar diliyorum. Davetimizi kabul ederek bizleri şereflendirdiğiniz için hem Yaşar amcamıza hem de İstanbul Vakfı yönetimine teşekkür ediyorum. Allah bizlere güç kuvvet verdiği sürece Kilis halkının, Kilis Vakfının ve Yaşar amcanın emrinde elimizden gelenin fazlasını yapmaya devam edeceğimin bilinmesini istiyorum’’ dedi.
Kilis Vakfı Başkanı Yaşar Aktürk ise yaptığı konuşmasında ‘’Hizmet etmekten mutluyum, hizmet bana gurur veriyor. Ben Kilisliyim, Türkiyeliyim ama Kilis denilince başkadır. Her şeyimi ben Kilis’e vermek istiyorum çünkü Kilis’ten oldum çıktım. Ben 9 yaşında yetimdim bugün varlıklı biri oldum. Ama Kilis’ten çıktım onun için Kilis’e her zaman vefa borcum var. Kilis’e sevgim başka ne yapmışsam neyim varsa hepsini Kilis’e bağışlıyorum. Sağ olsun Sayın Valim yine bizlere bir kabadayılık etti kandırdı bizi bir okul yapacağız. İnşallah uygulama otelinin protokolünü yapacağız. 10 milyon verecekti 6 milyona düşürdü. Hepinize teşekkür ederim sağ olun var olun çok mutluyum, Kilis’te olmaktan çok daha mutluyum’’ diye konuştu.
Kilis Valisi Recep Soytürk’te bir konuşma yaparak Kilis’te yapılan ve devam eden projeler hakkında yaptığı konuşmasında özetle şunları kaydetti. ‘’Bi kere ne yapıldıysa hep beraber yapıldı. Kimse Ahmet, Mehmet yapıyor filan değil onu bir kere söyleyeyim. Vali tek başına bir şey yapamaz, Belediye Başkanı tek başına bir şey yapamaz. Allah razı olsun Vekillerimiz, Rektörümüz, Belediye Başkanımız, İl Başkanlarımız, Ticaret Odası Başkanımız Sivil Toplum Örgütlerimiz hep beraber Ankara’ya çok sık gittik derledik, toparladık ve ne oldu bir anlatalım. Şimdi Kilis aslında bir tarım şehridir. Köylerimizin hiçbirinde kahvehane yoktur. İnsanlar hakikaten çalışkan insanlar çünkü adamın kahvehaneye gidecek vakti yok işi var, ya hayvanı var, ya bağı var ya bahçesi var eker, biçer tek bir problemimiz var su problemimiz var. Ama devlet çok uzun süreden beri projeler yapmış, ihalelerini yapmış artık su toprakla buluşmuş durumda. Bin 200 kilo buğday alınabiliyor 1 dönümden 1200 kilo bu dehşet bir rakamdır. Aynı şey Musabeyli’de merkezde ve diğer ilçelerimizde projeler bittiği zaman muhteşem bir gelirimiz olacak tam bir tarım şehri olacak. Peki biz sadece tarım kenti miyiz? Değiliz inanmayacaksınız ama artık biz bir sanayi kentiyiz. Nasıl oldu o iş 5 yıl önce OSB’de çalışan toplam 700 kişi vardı şimdi 7 bin kişi var. Bu 7 bin kişiyle mi sanayi kenti olacak hayır. Çünkü Polateli OSB hakikaten rüyalarımızı süslüyordu. Uğraştık, didindik, çalıştık Ticaret Odası Başkanımız ve diğer arkadaşlarımız, Sayın Milletvekillerimiz. Bugün Polateli OSB’nin yarısı tahsis edilmiş durumda yani sahipleri belli ve onlardan bir tanesi temelini atmış Ekim ayında da inşallah faaliyete geçecek inşallah ilk fabrika faaliyete geçmiş olacak’’ dedi.
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kilis Milletvekili Ahmet Salih Dal yaptığı konuşmasında ‘’Sayın Valim gerçekten kısa ve öz şekilde son 20 yılda Kilis’e yapılanı özetledi. Tabi biz bu arada memleketimizi şereflendiren Yaşar amca ve tüm vakıf üyelerine teşekkür ediyoruz. Dünden bu tarafa Kilis’te muhteşem bir hareketlilik oldu. Bugüne kadar sağlık alanında, eğitim alanında başta olmak üzere bir  çok alanda yaptıkları hizmetlerin yanı sıra bugünde yine yapılacak olan uygulama otelin Valimizle birlikte protokol imzasını atacaklar. Bu da inşallah memleketimize hayırlı olur, öğrencilerimize hayır getirir’’ diye belirtti.
Düzenlenen kahvaltılı programı sonrası Kilis Vakfı Başkan Yardımcısı ve Olea Otel Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Pamukçuoğlu, Kilis Ticaret ve Sanayi Odası (KİTSO) Başkanı Hacı Mustafa Celkanlı, Ahmet Aktürk, Ahmet Erdoğmuş, Kilis Kuvayi Milliye Derneği Başkanı Reşit Yetimoğlu ve Nurettin Mahallesi Muhtarı Murat Ateşalioğlu tarafından Kilis Vakfı Başkanı Yaşar Aktürk’e hediyelerini takdim ettiler. 
Haber : Mustafa GÜNAL
ARŞİV ARAMA
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13MKE Ankaragücü3539-3
14Samsunspor3439-7
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ