USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
YEREL

MARDİN’DE AĞIRLANMAK

Güneydoğu Gazeteciler Federasyonu (GGF) Başkanlığı kongresi için Cuma günü sabah saatlerinde Kilis Basın Cemiyeti (KBC) olarak Mardin yolculuğumuza start vererek yollara reva olduk.

MARDİN’DE AĞIRLANMAK
19-06-2023 16:55
19-06-2023 16:56
KİLİS
Google News

MARDİN’DE AĞIRLANMAK

Güneydoğu Gazeteciler Federasyonu (GGF) Başkanlığı kongresi için Cuma günü sabah saatlerinde Kilis Basın Cemiyeti (KBC) olarak Mardin yolculuğumuza start vererek yollara reva olduk.

Yolculuğumuz esnasında sıcak sohbet ortamında kahve ve çaylarımızı yudumlayarak 4.5 saatlik seyahatin nasıl bittiğini anlamadık ve Kadim şehir Mardin’e sağ salim ulaştık. Konaklayacağımız otel girişinde bizleri karşılayan değerli abim, meslek büyüğümüz ve Başkanımız Mardin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Güneydoğu Gazeteciler Federasyonu (GGF) Genel Başkanı Sn. Mehmet Çelik’in bizleri karşılayarak hasret giderdik.

KADİM ŞEHİR MARDİN’DE DOSTLARLA BULUŞMAK

Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Batman, Diyarbakır, Siirt, Şırnak, Mardin ve Adıyaman’dan gelen değerli Cemiyet Başkanlarım ve gazeteci dostlarımız ile aynı gün saat 16.00 sularında başlayan kongreye katılım sağladık. Yeniden güven tazeleyerek Güneydoğu Gazeteciler Federasyonu (GGF) Genel Başkanı seçilen Mehmet Çelik başkanımızı Kilis Basın Cemiyeti Başkanı Abdullah Alpdağ, Başkan Vekili Osman Zahteroğlu kurucu üyeler olarak ben Şükrü Uncuoğlu ve İbrahim Özcan’ın tebrikleri ile kongremizi tamamlamak üzereyken çalan telefonumun ucunda kıymet ve değer verdiğim şahsiyetlerden biri olan Kilis’te yıllarca görev yapan şimdi ise Mardin’de önemli bir görevi icra eden, abi kardeş diyaloğu çerçevesinde kalıcı dostluk kurduğum Yalçın Pekcan ağabeyim. Mardin’e geldiğimizi sosyal medya üzerinden öğrenmiş ve bizim konumumuzu öğrenerek fazla bir vakit kaybetmeden konakladığımız otele gelerek hem hasret giderdik hem de eski günleri yad ettik.

GAZETECİLER YEMEKTE AĞIRLANDI

Gazeteciler kongre sonrası Yay Grand Otel’de akşam yemeği yedi. Mardin Vali Yardımcısı Muhammet Taha Canpolat, Artuklu Belediye Başkanı Mehmet Tatlıdede, Mardin OSB Başkanı Nasır Duyan, İş İnsanı Yaşar Budak ve Mardin Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Aslan Paşaoğlu’nun da katıldığı programda gazetecilik mesleğinin, ülke demokrasine sunduğu katkılar ele alındı.

KBC OLARAK ZEYTİNYAĞIMIZIN TANITIMINI YAPMAYA DEVAM

Kilis Basın Cemiyeti Başkanı Abdullah Alpdağ tarafından gazetecilerin buluştuğu her ilde protokol üyelerine hediye olarak sunduğu Kilis’in tescilli ve altın ödüllü Zeytinyağını bu kez Mardin Vali Yardımcısı Muhammet Taha Canpolat’a, Artuklu Belediye Başkanı Mehmet Tatlıdede’ye ve Güneydoğu Gazeteciler Federasyonu (GGF) Genel Başkanı Mehmet Çelik’e hediye etti.

MEHMET ÇELİK BAŞKANIMIZIN DAVETİNE İCABET ETTİK

Akşam yemeğinden sonra Mardin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Güneydoğu Gazeteciler Federasyonu (GGF) Genel Başkanı Mehmet Çelik’in ev sahipliğinde düzenlenen programa gazeteci dostlarımız ile katılarak hem gündemi değerlendirdik hem de gazetelerin yaşamış olduğu sorunlara çözüm önerisini konuştuk. İnşallah yapılacak olan çalışmalar neticesinde bu sorunlar giderilerek siz değerli okuyucularımıza ve takipçilerimize daha verimli bilgiler aktarmaya çalışacağız.

TEKNOLOJİ İLE PARA KAZANAN MARDİNLİ ÇOCUKLAR

Mardin’e kongremizi yapmak için gidilse de kısa süreli gezme fırsatı da bularak Mardin programımızın 2. Günü sabah kahvaltısı sonrası Mardin’i yeniden keşfetmek için rotamızı eski Mardin diye tabir edilen 1. Çarşıya çevirerek burada bulunan tarihe ışık tutan muazzam yerleri gezerek kadrajlarımıza aldık. Burada bir şeye şahit oldum ki 10-12 yaşlarında çocuklar Mardin’e gelen yerli ve yabancı turistlere hem yardımcı olmak hem de aile bütçesine ve kendi ihtiyaçlarına cevap vermek adına canla başla çalışıp mükemmel fotoğraflar çekip anı gerçekten ölümsüzleştiriyorlar. Buradan sevdiklerimiz için çam sakızı çoban armağanı diyerek nitelendirdiğimiz hediyelik eşyalarımızı alarak tekrar ziyaret edebilmek umudu ile ayrıldık.

MELEK AKARMUT İLE TANIŞMA FIRSATI BULDUK

Mardin programımızı tamamlayıp Kilis’e doğru hareket edecek iken aklımıza Amerikalı ünlü oyuncu ve model Marilyn Monroe'ne benzerliği ile tanınan Mardinli Melek Akarmut’u ziyaret etmek geldi. Nitekim mekanına gittik hem kendisiyle tanıştık hem de kendisiyle bir röportaj yaparak yapmış olduğu güzel hizmetler ile bakıma muhtaç olan sokak hayvanları ile ilgili yaptığı projelere şahitlik yaptık. Bakımlarını ve sağlık sorunlarını çözmek adına kendi öz kaynaklarının dışında bankadan kullanmış olduğu krediler ile bunu yaptığını anlatınca duygulanmamak ve bu şahsı takdir etmemek mümkün değildir. Rabbim bunun gibi güzel hizmet yapan insanların nesillerini çoğaltsın diyorum sizleri Yüce Allah’a emanet ediyorum.

Kalın sağlıcakla…

ARŞİV ARAMA
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13MKE Ankaragücü3539-3
14Samsunspor3439-7
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ