USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Ahbap Çavuş

19-04-2024
31 Mart Yerel Seçimlerini geride bıraktığımız bu günlerde Kilis Belediyesi’nde yeni oluşturulan görevlendirmeler ile birçok insanın bu konuda çekimser olduğu kulislerde ise ana gündem konusu olduğu maalesef gözlerden kaçmıyor.
Yeni oluşturulan belediye görev kadro yapısının geçmiş dönmeden farklılık arz ettiği gözlemlenmektedir. Bu amaçla eski görev kadrosunun değiştirilerek yeni dönemde çalıştırılacak kadroların liyakat ve ehil insanların olduğu gibi bir kısım müdürlüklere şaibeli kadroların da ihdas edildiği görülmektedir. Bu bizlerin gözlerinden kaçmamaktadır. Kilis’e her dönemde hizmeti ilke ve şiar edinmiş eski ve yeni belediye yönetimlerinin aksayan ve giderilemeyen sorunlarına çare olacağı beklentisi geçmişte olduğu gibi bugünde had safhadadır. Kilis halkının 31 Mart’ta değişim tercihine gözlerin ve kulakların kapatılmaması çok büyük önem arz etmektedir. 
Liyakat ve ehil sahibi kadroların Kilis’in birikmiş olan sorunlarına el atmaları değerli olacaktır. Geliştirilen ve geliştirilecek olan projeleri ile daha iyi hizmeti Kilis halkı hak etmektedir. Yapılacak olan yeni hizmet ve projelerden asla şüphe duyulmamaktadır. Fakat kimi kadrolara ihdas edilen atamalar ile ilgili olarak kamuoyunda ve kulislerde itirazların yükseldiği görülmekte ve duyulmaktadır. Kilis’in huzur ve barışını ayrıca sosyal dokusunu zedeleyici bu atamalar birtakım rahatsızlıklara sebep olduğu kulağımıza gelmektedir. Kilis ilinde faaliyet gösteren bazı esnaf kesimlerinin itirazına neden olan bu atamalar gelecekte oluşabilecek huzursuzlukların da ayak sesleri olarak değerlendirilebilir.
Kamuoyunun nabzını tutan ve belirleyen biz basın mensupları olarak yapılan ve yapılacak olan icraatların ve oluşabilecek olası olumsuzlukların önüne geçebilmek adına liyakatlı, ehliyetli ve şaibesiz kadroların görev başına getirilmesi elzemden öte çok önemli bir gerekliliktir.
Osman ZAHTEROĞLU