USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

AK Parti Kulisleri ve Hasan Kara

19-05-2023

AK Parti Kulisleri ve Hasan Kara

14 Mayıs 2023 tarihinde yapılan seçimlerde Cumhurbaşkanlığı ikinci tura kalmış milletvekilliği dağılımında ise AK Parti ile MHP birer Milletvekili çıkarmışlardı.

AK Parti kurulduğu günden bu yana Kilis'te 7 haziran ve 14 Mayıs seçimleri hariç hep 2 Milletvekilini AK Parti'ye vermişti.

7 Haziranda yapılan seçimlerde bile AK Parti oyunu korumuş muhalefetin birlik olması ile o dönemde yine  bir milletvekili MHP'de olmuştu. Gerçi yaklaşık 4 ay süren süre sonunda seçimler yenilenmiş ve Kilis AK Parti'ye yine 2 Milletvekili vermişti.

14 Mayıs 2023 tarihinde yapılan seçimlerde ise AK Parti'de tam bir handikap söz konusu.

Sahada pek başarılı olamayan AK Parti seçmenin teveccühünü kazanamamıştır.

Ancak bir Milletvekili çıkarabilen AK Parti'de 28 Mayıs tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra ciddi bir durum değerlendirmesi yapacağını bilmek tahminleri herhalde zor olmasa gerek.
Genel Merkez nezdinde ve İl teşkilatında ciddi anlamda durumun masaya yatırılacak olması görmezlikten gelinemez.

2018 tarihinde yapılan seçimlerde AK Parti 38 bin bandında oy almış. 14 Mayıs seçimlerinde ise 33 bin bandında oy almış.

2018 seçimlerinde seçmen sayısı 67 bin civarında iken bu rakam 2023 seçimlerinde 97 bine çıkmış ve 82 bin kişi oy kullanmış.

Milliyetçi Hareket Partisi ise 2018 seçimlerinde 12 bin bandında oy alırken 2023 seçimlerinde 23 bin oy almıştır. MHP oylarını 10 bin arttırmıştır.

Burada asıl mesele şu aslında; 2018 tarihinde yapılan seçimlerde kullanılan oyların AK Parti 67 bin oyun 38 bin tanesini alıyor 2023 seçimlerinde ise 82 bin kullanılan oyun 33 binini alıyor.

Seçmen sayısı artmış ancak AK Parti oyunu koruyamadığı gibi aldığı oylardan düşük oy alıyor.

Yine 2023 tarihinde Cumhurbaşkanlığı seçiminde Kilis Cumhurbaşkanına %65 oy verirken Milletvekilliği seçiminde % 40 oy veriyor.

Yani ortada kaybolan % 25 oy söz konusu.

Dediğimiz gibi 28 Mayıs tarihinden sonra hummalı bir şekilde seçim değerlendirmesi herhalde AK Partililer tarafından yapılacaktır.

Yine bir başka mesele ise Hasan Kara gerçeği...

Son günlerde AK Parti kulislerinde bir bilgidir dolaşıyor.

Sağır Sultanların bile duyduğu ve vatandaşın acaba ne olacak diye dört gözle bekledikleri bir bilgi.

Hasan Kara tarafından Kilis'te bir Whatsapp gurubu kurulmuş.

Rivayet odur ki Hasan Kara Pazartesi günü Kilis'e gelecekmiş ve yaklaşık 3 yüz 4 yüz kişi ile esnaf ve vatandaş ziyareti yapacakmış.

Bu olacak mı bunu bekleyip göreceğiz.

Yine AK Parti kulislerinde ve vatandaşların arasında  dolaşan bilgilere göre Hasan Kara Kilis'te durumu düzeltmeye geliyormuş.

Hasan Kara elbette AK Parti'nin kurucu il başkanı ayrıca iki dönem Kilis Milletvekilliği ve bir dönemde Kilis Belediye Başkanlığı yapmış birisi.

Bize göre Kilis'e gelmesinde ve vatandaş, esnaf ziyaret etmesinde hiç bir mani yok.

Buna AK Parti Başkanlığı ne der onu bilemiyoruz.

AK Parti'de seçimlerden sonra siyaset çok şeye gebe..

Biz Kilisliler olarak ve Kilis'in nabzını tutan gazeteciler olarak bekleyip göreceğiz...

Osman Zahteroğlu