USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Kilisliler iradelerini ortaya koyarak sandığa gidecektir

11-05-2023

Kilisliler iradelerini ortaya koyarak sandığa gidecektir

Malumunuz olduğu üzere 14 Mayıs 2023 tarihinde Pazar günü ülke olarak sandık başına gidiyoruz. Seçimler demokrasimizin vazgeçilmez bir unsurudur.

Seçimler ile Milletvekili Cumhurbaşkanı, seçiyoruz.

Her seçim olduğu gibi bu seçimde hem ülkemiz için hem serhat ilimiz Kilis'imiz için çok büyük önem arz ediyor.

6 Şubatta bölgede yaşadığımız deprem felaketinden sonra sessiz sedasız bir seçimin bir propagandanın yapıldığına da yine hep beraber şahitlik ediyoruz. Elbette meydanlarda rakipler birbirleriyle kozlarını paylaşırken vatandaşlarımızın oyunu vermek için kendine en yakın siyasiyi bulmaya çalışıyor.

Bir tarafta Ülkemizin yönetimini elinde bulunduran Cumhur İttifakı Partileri diğer tarafta muhalefette bulunan Millet ittifakı ve partileri. Kıyasıya bir rekabet var sahada ve bu demokrasimizin güzel bir eseri olarak ortaya çıkıyor. Ülkemiz ve serhat ilimiz Kilis'imizin saygıdeğer insanları Pazar günü özgün iradelerini ortaya koyarak oylarını kullanacaklar.

Buradan şunu söylemek isterim ki, Yapılacak olan seçimler demokrasi şöleni havasında kazanın ve kaybedenin birbirini tebrik edeceği güzel bir seçim olsun diyorum.

Tabi burada söz konusu olan Kilis'imiz ve Ülkemiz.

Ülke olarak Stratejik ve Coğrafi bakımdan çok önemli bir merkezde olmamızdan dolayı da seçimler ülke insanımızı yakından ilgilendirdiği gibi Yabancı ülkelerin ve Yabancı ajansların seçimler konusunda merakını bir türlü anlayabilmiş değiliz.

Seçimi biz yapıyoruz onlara ne oluyor ki. Türkiye Cumhuriyeti Devleti Başka ülkede olan seçimlere hiç bir şekilde müdahale etmediği gibi algı oluşturmadığı gibi dışarıdan yapılan tazyik anlaşılabilir gibi değil.

Ne demek istiyorum?

Alman der spigel, Fransız Le monde, İngiliz Tıme dergisi veya diğer gazeteler ve dergileri ülke seçimimize tamah edecek algılar oluşturması Siyasi partilerimize ve insanlarımıza ipotek koyma anlayışı yenilir yutulur şeyler değildir.

Biz seçimimizi kendimiz yaparız. Eğer Hükümetimizden memnun isek Cumhur ittifakını yok eğer değil isek muhalefette bulunan Millet ittifakını veya Ata ittifakını destekleriz.

Size ne oluyor ki?

Sizi neden bu seçim bu kadar yakından ilgilendiriyor.

Halbuki, Ülkemiz üzerinde bitmek tükenmek bilmeyen emellerinize hiç bir zaman ulaşamayacağınızın farkında olmanız lazım. Aslında bunu biliyorsunuz ama kaşımaya devam ediyorsunuz..

Velhasılı 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan seçimlerimiz Ülkemize huzur,barış,istikrar ve kalkınma getirsin diyorum..

Osman Zahteroğlu