USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Şark meselesi ve Seçimler

12-05-2023

Şark meselesi ve Seçimler

İster kabul edelim ister kabul etmeyelim Kilis hizmetler açısında Cumhuriyet tarihi boyunca belki de diğer illere baktığımızda geride kalmış bir ilimizdir.

Yine baktığımızda Cumhuriyet tarihimiz boyunca maalesef Kilis hep atıl bir şekilde bırakılmış hatta görülmemiş köşede bucakta kalmış bir şehirdir.

Gördüğümüz o dur ki; Tarih boyunca seçilen siyasetçilerimiz maalesef Kilis'e gereken hassasiyeti bir türlü gösterememenin etkisi altında kalmıştır.

Biliyorsunuz çok büyük bir deprem felaketinden sonra 21 yıldan beri İktidarda bulunan AK Parti Deprem bölgesi için çeşitli ve önemli kararlar almıştır.

Bunlardan bir tanesi de geçtiğimiz aylarda ŞARK kapsamına alınan bazı iller olmuştu.

Ama ne hikmettirse Depremden etkilenen iller arasında Kilis ve Osmaniye illeri ŞARK kapsamına alınmamıştı. Konu çeşitli kereler gündeme getirilmiş gazeteler, dergiler mecmualar konuyu gündeme taşımış ve bir türlü gereken yapılamamıştı.

Neyse ki seçime sayılı günler kala bir sabah uyandığımızda gece imzalanan protokol ile Kilis ve Osmaniye  ŞARK Bölgesi kapsamına alındı haberini duyduk.

Tabi bu Kilis'imiz için kazançtır.

Emeği geçen tüm siyasetçilerimize buradan bütün içtenliğimle teşekkür ediyorum.

Ancak mesele o dur ki; ŞARK kapsamına alınma konusunda takip ettiğimiz kadarıyla sosyal medya hesapları üzerinde bir çekişmenin olduğuna şahitlik ediyoruz.

Sen yaptın ben yaptım mantığı ile hareket edilerek bir süreç yönetilmeye çalışılıyor.

Bunun doğru bir şey olmadığını buradan söylemek isterim.

Kim yaptı ise kimlerin bu işte emeği var ise bakın bir daha söylüyorum Kilis adına bir medya mensubu olarak teşekkürlerimi sunuyorum.

Kısır döngü etrafında çekişmenin kısır bir takım polemiğe girmenin hiç kimseye bir kazanımı söz konusu değildir.

Pazar günü herkes sandık başına gidiyor.

Pazar günü oy kullanacağız. Bu yazımızı kaleme aldığımızda seçim 2 günlük bir süre kalmış durumda. Nezaket, hoşgörü,kardeşlik bağları ile Kilis'imizde yürütülen ve takdir toplayan seçim çalışmalarının kısır döngüler etrafında sekteye uğraması Kilisli hemşerilerimiz tarafından hoş karşılanmayacağının da ayrıca bilinmesini isterim.

Gerçek olan şudur ki; Siyasilerimizin üstün gayret ve çalışmalar neticesinde Kilis ilimiz ŞARK bölgesi kapsamına alınmıştır. Gerisi Lafı güzaftır. Lütfen takılmayın...

Osman Zahteroğlu