USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Ahmet Karakılınç

11-12-2023

Kilis'in son zamanlarda yetiştirdiği bir o kadar kibar, bir o kadar beyefendi bir görüntüsü ile Kilislilerin hizmetinde olmaya devam eden ve tanışmaktan memnun olduğum önemli şahsiyetlerden birisidir Ahmet Karakılınç. 

Kilis Belediyespor Yönetimi olarak geçtiğimiz yıl İstanbul'a gittiğimiz de kendisi ile görüşmüş bizleri misafir etmiş ve takımımıza katkı sunmuştu.  Hatta kendisi ile röportaj yapma imkanım olmuştu.  Yaptığı işlerden bahsetmişti.  Kilis'te eğitimini tamamladıktan sonra İstanbul'da Üniversite okumuş çeşitli işlerde çalışmış kendisini geleceğe hazırlamış yokluk içerisinde büyümüş, hayatın cilvelerini ve kahrını çekmiş birisi Ahmet Karakılınç..

Kilisli olduğunu her yerde her ortamda hem de göğsünü gererek söyleyen Ahmet Karakılınç Kilis'e daha iyi hizmet yapabilmenin derdinde..

Başta eğitim olmak üzere Kilis'in bir çok sorununu ve sıkıntısını özümseyen yapmak için gayret gösteren birisi.  Öyle ki rahmetli Belediye Başkanımız Av. M. Abdi Bulut ile yaptığı bir görüşmeden sonra Kilis'in Karataş semtinde bulunan Höllüklü mevkiine Okul yaptırmış hem de tamamı kendi kaynakları ile. Şimdi o Okullarda yüzlerce öğrenci eğitimlerini görüyor ve aileler Ahmet Karakılınç'a hem dua ediyor hem de teşekkür ediyor. 

Unutmadan şunu da söyleyeyim ekonomik özgürlüğünü sağlamış entellektüel bir bakış açısı olan bürokrasinin ve siyasetin en tepesindeki insanlar ile rahat görüşen Ahmet Karakılınç, Kilis'in gözde yeri olan Yeni Beşevler semti yeri-ne Karataş'ta Höllüklü semtinde kendine ve ailesine ev yaptırıyor, hem de okulun yanı başında. 

Orada kalacaklar ve orada yaşayacaklar. Evinin inşaatı okulun yanında devam ettiği için gördüğümü yazıyorum.  Samimi içten biri.  İnsanların her türlü derdi ile dertleniyor. Kimse ile bir problemi bir sıkıntısı yok.  Herkesle babacan tavırları ile muhabbet ediyor.  Dediğim gibi Kilis'in sorunlarını ve sıkıntılarını yakından takip ediyor. Geçtiğimiz günler içerisinde siyasi kulislerden bir haber elime geçti. 

Kilis'e daha iyi hizmet sağlayabilmek için Ahmet Karakılınç siyasete göz kırpmış.  Milliyetçi Hareket Partisinden aday adayı olacak.  Kendisini aradım hal hatır sordum ve kısa da olsa görüşme fırsatım oldu. 

"Çarşamba günü Ankara'ya gideceğim MHP Genel Merkezinde randevum var ve 31 Mart tarihinde yapılacak olan Belediye Başkanlığı için aday adaylık müracaatımı gerçekleştireceğim" dedi.

Ahmet Karakılınç vizyonu olan birisi...  Bu şehrin geleceği ile ilgili planlamaları var.  Elbette Adaylığı Kilis'e bir değer katacak. Ben Aday Adaylığı sürecinde ne olacağını bilemem.  Genel Merkez Adaylık konusuna karar verecek.  Ama inanıyorum ki Ahmet Karakılınç sahaya indiğinde siyaset biraz daha normalin dışına çıkacak ve daha farklı bir görüntü oluşacak.