USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Batının iki yüzlü tutumu

16-11-2023
Geçtiğimiz yıllar içerisinde Fransa’da Charlie Hebdo dergisi Peygamber efendimize ahlaksız saldırılarda bulunmuş ve dergiye saldırı yapılmış 25 kişi öldürülmüştü.
Yapılanlar terör saldırısı olarak addedildi ve dünyadan bir çok devlet adamı Fransa’da terörü protesto ederek el ele kol kola yürümüştü.
Batı çıkarları ve menfaatleri doğrultusunda hareket eden bir yapıya sahip. Tabi batı derken işin içerisine Amerikayı katmamak olmaz. Yıllarca Müslümanların içerisinde bulunduğu kaos ve zulüm maalesef batının ve Amerikanın eseri olarak ortaya çıkıyor.
Hele hele İsrail’in kendi inanışına göre Ortadoğu’da işlediği terör ve insanlık suçu hiç bir şekilde batının ve Amerikanın dikkatini çekmiyor.
Batı Mazlum insanların yanında olmak yerine terör suçunu bilerek işleyen ve sapık zihniyette olan İsrail’in yanında yer alıyor. 
Yaklaşık 40 günden beri İsrail, Amerikanın ve batı ülkelerinin desteğini arkasına alarak Gazzenin üzerine bomba yağdırıyor. Hedef gözetmeden masum, mazlum insanların üzerine bombalar yağdırıyor. Çocuklar ölüyor, kadınlar ölüyor yaşlılar ölüyor. 
Hastane, okul,yerleşim alanları, camiler bombalanıyor. İsrail kara harekatını her nekadar sıkıntılı bir şekilde başlatmış olsada verdiği zayiat gözlerden kaçmıyor. Tabi Uluslar arası medya ve televizyonlar İsrail’in yaşadığı hezimeti göstermekten ısrarla kaçınıyor.
Hamas mazlum insanların hakkını hukukunu topraklarını korumak için Müslümanların onurlarının ayaklar altına alınamaması için mücadelesini devam ettiriyor. 
Tabi burada bölgede var olan bazı Müslüman ülkelerin sessizliği akıl alır gibi değil. Açlıkla sefaletle mücadele eden yaptırım uygulanan Yemen İsrail’e savaş ilan ederken Yemeni yüze hatta bine katkayacak ekonomik gücü olan Arap ülkelerinin sessiz kalması yine akıl alır gibi değil. Tabi bunun seeplerinive gerekçelerini biliyoruz. 
Geçtiğimiz yazılarımızda da belirttiğimiz gibi Arap ligi yine toplandı ve yine dağıldı. Alınan karar ve sonuç İsrail’in umurunda bile olmadı. 
İsrail bölgede bildiğini okurken Hamas İsrail’e kan kusturmaya devam ediyor.
Bakın bir şey söyleyeyim sizlere Hamas ve El Kassam tugayları İsrail’in korkulu belası. O kadar teknolojiye ve silah gücüne sahip olmalarına rağmen çok büyük oranda Allah’ın yardımı ile zayiatlar veriyorlar. 
Charlie Hebdo dergisine saldırı sonrasında toplanan dünya ülkelerinin liderlerinin aynı duyarlılığı Gazze için gösterememesi batının ne kadar çifte standartlı ve iki yüzlü olduğunu bir kere daha ortaya koymuştur. 
Rahmetli Erbakan Hoca ne diyordu; Emparyalizm bir timsahın kafasına benzer. Bu timsahın alt çenesi İsrail üst çenesi Amerika beyni ise İngiltere derdi. 
Tarih İsrail tarafından yapılan bu terör saldırılarını asla unutmayacak ve tarih kitaplarında yazacaktır.
Ve Mazlumların, çocukların, kadınların ahı İsrail yok edecektir.
Hamza Özkaya