USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

M. Emin Akkurt Kilis için bir kayıp oldu

25-08-2023
Geçtiğimiz günler içerisinde akşam saatlerine yakın ajanslara bir son dakika bilgisi düştü. 
Kilis İl Milli Eğitim Müdürü M. Emin Akkurt'un görevden alındığı ve yerine Mardin Midyat ilçe Milli Eğitim Müdürünün atamasının yapıldığı idi.
Kulislerde kısa bir gazeteci refleksi ile yaptığımız araştırmalar sonucunda konunun Bakanlık tasarrufu olduğu ve Bakanlığın uygunluğu ile görevden alındığı söylenildi.
Milli Eğitim Müdürü M. Emin Akkurt'u uzun yıllardan beri tanırım. 
Eğitim ve Öğretim alanında elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışan Adil bir yönetim anlayışı sergileyen, ilkesel duruşu olan, mütevaziliği, babacan tavırları ile Kilis'in Eğitim ve Öğretim alanında başarı yakalaması için gece gündüz koşturan birisi. 
Hatta kendisinin döneminde Kilis'te Eğitim ve Öğretim alanında Türkiye şampiyonlukları yaşamışız. 
Kilis'te son zamanlarda artan iş yüküne rağmen öf demeden çalışan,ekip  arkadaşları ile Kilis'e hizmet etmek için çabalayan birisiydi.
Elbette son zamanlarda Eğitim ve Öğretim alanında artan nüfustan dolayı sıkıntılar baş göstermiyor değildi.
Ne idi bunlar?
Mesela Suriyeli nüfusunun her geçen gün artması ve yine yaşanan deprem felaketinden sonra başka şehirlerde Kilis'e gelen depremzede vatandaşlarımızın Kilise yerleşmeleri bunun yanında yine yaşadığımız deprem felaketinden dolayı orta hasarlı ve ağır hasarlı Okulların yıkılacak olmasından dolayı derslik ve Okul sıkıntısının baş göstermesi.
Ama bunun müsebbibinin herhalde Kilis İl Milli Eğitim Müdürü M. Emin Akkurt'u göstermek akla ziyan bir durum olsa gerek. 
Bu anlamda onu suçlamak ve ona bu yükü yüklemek bizce ciddi anlamda haksızlık olur. 
Ayrıca Müdürlüğü süresi içerisinde adı hiç bir şekilde akçeli işlere ve şaibeli işlere karışmamış olan birisinin bu şekilde adeta tenzili rütbe yapılarak derdest edilmesi bizce yine anlaşılabilir gibi değil. 
Milli Eğitim zaten yaz boz tahtasına dönmüş. Her gelen bakan kendi statüsünü ortaya koymak adına yeni bir gelişme serdediyor. 
Bakanlığın yeni bir yapılanma adı altında M. Emin Akkurt'un görevden alınmasının yanlış bir karar olduğunu buradan dile getirmek istiyoruz. 
Mehmet Emin Akkurt deneyimli, tecrübeli, işi bilen, Kilis'te Eğitim ve Öğretimin şaha kalkması için çabalayan bir bürokratımızdı. 
Ama maalesef bakanlık tasarrufu ile görevden alındığı kulislerde dolanıp duruyor.
Yazık oldu! Kilis yine bir değerini kaybetti.