USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Umutsuzluğa kapılmak yok!

15-10-2023
Kilis Belediyespor bu sezon başında yeni bir yönetim anlayışı ile yola koyuldu.
Kaç sezondan beri hedef alınan şampiyonluğu bu sezon Kilis’e kazandırmak isteyen Kilis Belediyespor yönetimi elini taşın altına sokmuş durumdadır.
Sezona kendi tesislerinde hazırlanan Kilis Belediyespor Kupa maçından sonra kendi sahasında ligin ilk maçında da aldığı mağlubiyet ile sevenlerini, taraftarlarını hüzne boğdu.
Kilis Belediyespor elbette galibiyet için çıktığı maçta hiçte hesapta olmayan bir mağlubiyet alarak haftayı puansız bir şekilde kapattı. 
Maçta ilk yarıda ortaya konulan oyun ile ikinci yarıda ortaya konulan çok farklılık gösterdi.
Kilis Belediyespor’da eksik ve sakat futbolcuların var olması kadro da revizyonun olması Kilis belediyespor’un mağlubiyetini bence kaçınılmaz kıldı.
İlk yarıda ruhu olmayan bir oyunun sahaya yansıması atak geliştireremesi, oyunu kanatlara yayamaması, gol bölgelerinde çoğalamama gibi etkenler ilk yarının vasatın üstüne çıkamayan bir oyun olmasına neden oldu.
Maçın ikinci yarısında kontra oyun anlayışını sahaya yansıtmaya çalışan Kilis belediyespor defansta güvenlik zafiyetleri oluşturmasına neden oldu. 
Netice itibariyle gelişen bir atakta rakip takım golü buldu. 
Maçın hakeminin Kilis Belediyespor’da attığı 2 golü ofsayt gerekçesi ile iptal etmesi ayrı bir parantez.
Kilis Belediyespor maçın son 30 dakikaya yakın bir bölümünde üstün bir oyun ortaya koysa da futbolda gol atamadığınız zaman kazanma şansınız ortadan kalkıyor. 
Maçın ilk yarısında oyun üstünlüğünü elinde tutan rakip maçın ikinci yarısında golü bulduktan sonra tam savunma yapması ve maçı duraklatmaya yönelik oyun sistemi mağlubiyetin kaçınılmazı olmuştur.
Elbette ligin ilk maçı.
Umutsuzluğa düşmemek lazım. Kilis belediyespor’un yapacağı daha 25 tane maçı var. Gurupta tüm takımlar yenilebilir mağlup olabilir berabere kalabilir. 
Kilis belediyespor bir daha hele hele iç saha maçlarında bir kazaya sebebiyet vermezse her maçını kazanarak yoluna devam ederse yine ortaya konulmuş olan hedefi tutturmayı başarmış demektir.
Son sözümüz; Kilis Belediyespor futbol takımı bugün oynadığı maç ile hayal kırıklığına uğratmıştır ama bu dünyanın sonu değildir. 
Yiğit düştüğü yerden kalkar. 
Kilis belediyespor bundan sonraki maçlardan galibiyetle ayrılacağına inancımızın tam olması gerekiyor.
Başarılar Kilis Belediyespor.
Hamza ÖZKAYA