CHP'li Kilis Belediyesi Milli Bayramları Konserlerle Kutladı

22-05-2024
Ülkemiz 105 yıl önce emperyalist,batılı ve ebedi düşmanlarımız tarafından işgal edilmişti.
Gazi Mustafa Kemal, ülkeyi bu zor durumdan kurtarmak için 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkıyor ve Milli Mücadele'yi başlatıyordu.
23 Nisan 1920 Cuma günü Ankara'da ilk Büyük Millet Meclisini, Cuma namazını Hacı Bayram Camii'nde kılarak, tekbir ve dualarla açıyordu.
4 yılı aşkın bir süre ülkemiz ve insanımız  çok zor günler geçirdi.Binlerce şehit verilerek ülke bu işgalcilerden  temizlendi.
Biz ne yapıyoruz? 23 Nisan'da Sevcan Orhan'ı, 19 Mayıs'ta Zara'yı getirerek binlerce Şehidin kanlarıyla sulanan  bu topraklarda, milli  bayramlarda  eğlenerek  ruhlarını muazzeb ediyoruz.
Bizim kültürümüzde üzüntülü günlerimizde eğlenmek yoktur.Bilakis o kötü günlerin  bir daha gelmemesi için cesaret, kahramanlık ve emperyalistlerin içyüzünü anlatan  programlara ihtiyaç vardır.
Konserlerin bir de maddi boyutları merak ediliyor.Bir liranın bile önemli olduğu şu günlerde bir ayda 3 konsere acaba ne kadar ödendi? Halkın arasında uçuk kaçık rakamlar konuşuluyor.Şeffaf belediyecilik adına bu rakamları öğrenmek istiyoruz.
*************
Sabah Pazarı Hanı'nda Bir Antikacı
Dün Sabah Pazarı Hanı'nda antika eşyalar satan ve Kilis'in tanıtımına ve turizmine yönelik çabalarıyla bilinen değerli kardeşimiz Murat Üzümbalı 'nı ziyaret ettim.
Ziyaret esnasında Kilis'in tanıtımına yönelik zihninde tasarlayıp sunduğu ve bir türlü gerçekleştirilemeyen  bazı projelerden bahisle, yetkililerin bu konudaki ilgisizliklerinden yakındı.
Kilis'te bir Etnoğrafya Müzesi ile bir Kilis evi'nin geçmişte kullanılan eski eşyalarla donatılarak o yıllardaki hayatın tasvir edileceği bir mekâna dönüştürülmesi projesi olduğunu anlattı.Bu proje için yeteri kadar malzeme bulunduğunu ve kendisinin bu konuda her türlü fedâkârlığa hazır olduğunu ifade etti.
Gerçekten de Kilis gibi kadim bir şehirde  Etnoğrafya müzesinin olmaması büyük bir eksiklik olarak görülüyor.
20 yıl öncesine kadar  Gaziantep'te bir müze varken şimdi onlarca müze yapılmış durumda. 
Kilis'te neden olmasın?