USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Reşit Can...

25-03-2024
Geçtiğimiz Cuma günü sevdiğimiz bir dostumuz olan emekli öğretmen Reşit Can'ı  ahiret yolculuğuna uğurlamak üzere Kilis Kocabeyli (Merdanlı) köyündeydik.
Reşit kardeşimiz bir dava adamıydı.Kibar ve  mert yapılı bir insandı. Güzel fikirleri ve düşünceleri ile sözü ve sohbeti dinlenen ender şahsiyetlerden biriydi.
Kalabalık bir cemaat tarafından son yolculuğuna uğurlanırken, bizler de  bir dost daha kaybetmenin hüznünü yaşadık.
Yüce Allah taksiratını affetsin.Mekânı cennet olsun.
**************
Televizyon...
Sabahtan akşama yaptığı programlar ve dizilerle İslam ahlakını,özellikle namus,iffet ve aile mefhumlarını yok etmek üzere yayınlar yapan Amerikan merkezli NOW TV, Ramazan gelince sadece sahurda olmak üzere Müslümanlara ikiyüzlülük yaparak dini programlar yapıyor.
İftarda ise ahlaksız dizilere devam.
Dinimize göre münafıklar kâfirlerden daha aşağı derecededir. Çünkü kâfirin ne olduğunu bilir ve ona göre tavrınızı belirlersiniz.
Ama münafık tehlikeli ve sinsidir.Sizden görünür ve en büyük darbeyi vurur,haberiniz bile olmaz.
Yüce Allah milletimizi münafıkların şerrinden muhafaza eylesin.
**************
Güllü Camii Medresesi
Şehit Sakıp Mahallesi, İpşir Paşa Çeşmesi batısında, baharın müjdecisi  yeşillikler ve sarı çiçeklerin olduğu alanda bir zamanlar  "Güllü Camii ve Medresesi" bulunuyordu. 1934 yılında satılarak yıkılan cami ve medrese ihya edilecek günleri bekliyor.
Unutmamak ve unutturmamak gerekiyor.
**************
Kilis FM
İlimizde yayın hayatına başlayan Kilis FM radyosunda inşaallah her hafta 11-12 saatleri arasında "Cuma sohbetleri" ile halkımızla birlikte olacağız.
Başta Kilis FM sahibi Köse Ahmet Canarslan beyefendi olmak üzere program sunucumuz sevgili  Mehmet Gürses beye teşekkür eder, yayın hayatında başarılar dilerim.
**************
TVNET
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi geçen yıl olduğu gibi bu yıl da ulusal TVNET televizyonu aracılığıyla Prof. Dr. Nurullah Genç hocamızın sunuculuğunu yaptığı  güzel bir Ramazan etkinliği  düzenliyor.Festivaller parkında kurulan büyük çadırlarda tam bir Ramazan şenliği var.Ünlü "Yağmur" şiirinin şairi değerli ilim ve fikir insanı Nurullah Genç hocamızı yaptığı güzel programları nedeniyle kutlayarak teşekkürlerimizi ilettik.
Cahit Faruk İslamoğlu