USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

DOĞRULARI ARAMA HAKKI

23-07-2021

DOĞRULARI ARAMA HAKKI

15.07.2021

Alternatifsiz siyaset

Muhalefet yok” veya “oy verip iktidara getirilecek alternatif yok” ya da “mevcut muhalefet halktan oy alamaz” gibi teranelerle iktidarın alternatifsizliğini yücelteceğinize, “muhalefeti sadece siyasî değil, bütün sosyal varoluşa yayılmış bir ‘alternatif doğrular arama hakkı’ olarak nasıl mümkün, meşru ve gerçek kılabiliriz” diye kafa yormak için ne bekliyorsunuz!

 Demokrasilerde gerçek muhalefet,  “artık muhalefet beceri ve başarısı göstereme zamanı gelip geçmektedir. Bırakın tabela siyasetini ”iktidardakilerin yüreğini titretip aklını başına devşirmeye zorlar

Muhalefet boşluğu!

Günlerdir ülkeyi etkisi altına alan eleştiri malzemesi tükenebilecek veya böyle durumlarda çoğu kez görüldüğü gibi iddia sahibi boş çıkacak yeni ithamlarla kendi kendisinin elini zayıflatabilecek ve ana akım diye bilinen medya zaten iddiaları görmezden geldiği için söylenenler hedef kitleye ulaşmayacak ve bu beş on hafta boyu konuşulanlar konuşulduğuyla kalacak mı ?

Sedat pekerin tek başına yürüttüğü ne bizde nede bir başka ülkede görülmüş bir olay değil, Ancak eleştirilerinin iktidarı zorladığı hatta sarstığı da belli, pekerin iddiaları ve sözünü ettiği olayların çoğunda kendisi de “ ÖZNE” olduğu için İTİRAF niteliği taşıyor ve bu sebeple dinleyenleri etkiliyor.

İnsanlar yanlışın yerini hangi doğrunun olacağının bilmek ister!

İnsanlar yanlışın yerini hangi doğrunun dolduracağını bilmek ister.

Hangi doğru?

Bunu insanlara bu gün kim anlatıyor?

Anlatıyor mu?

Yalnızca eleştirinin seçmeni etkilemede yeterli olmadığını biliyor iktidar. Muhalefeti hep eleştiren taraf halinde tutarak her seçimde sandıktan  ilk sırada çıkmayı başarıyor. Vaatleri hep iktidar sözcülerinden duyuyor insanlar.

Eleştirileri ise muhalefetten……..

 Çok ilginç değimli?

Halk aç diyor muhalefet,

Muhalefet halkın açlığını nasıl gidereceğini söylemiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan muhalefetten gelen” HALK AÇ “ eleştirisine “AÇSA SİZ DOYURUN “derken karşısında bir muhalefet boşluğuna işaret ediyor.

Ama anlayan muhalefet yok

Sevgilerimle

Turan KAYA

Ekonomist & Yazar