USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Hastane Günlüklerim (1)

14-01-2024

2011 yılında Suriyelilerin savaş nedeniyle Türkiye'ye ve Kilis'e göçüyle beraber 2007 yılında hizmete açılan ve Kilis'in güneyinde yer alan Devlet Hastanesi hastaların ihtiyacı için  yetersiz kaldı.
Olaylar nedeniyle Suriye tarafından sürekli yaralılar geliyor, yüzbinleri bulan muhacir Suriyeliler tedavi amaçlı olarak ta hastaneye akın edince çözüm olarak mevcut binaya ek bina yapıldı.Bir süre sonra  nüfus artışından dolayı ek bina da hizmete kâfi gelmedi.


Avrupa Birliği, Kilis'e daha büyük bir hastane planladığında bu defa da nereye yapılacağı tartışma konusu oldu.Anlaşıldığı kadarıyla Avrupa Birliği sadece binayı yapacak, arsaya karışmayacaktı.50 dönümlük bir arsayı parayla satın almakta  devletimiz  için önemli bir yük getirecekti.En sonunda Kilis'in 3 km doğusunda bulunan  İlezi denilen (halk arasında içeri bahçe) mevkide 50 dönümlük bir vakıf arazisi üzerinde karar kılındı.
Bu alan verimli tarım arazilerin tam ortasında yer aldığından çok eleştiri aldı.
Bu arazi üzerinde 500 yatak kapasiteli son derece modern ve büyük bir hastane ile hemen yanına büyük bir Diş hastanesi inşa edildi.

İsim olarak da Kilis'in yetiştirdiği ünlü doktor ve bestekar Prof. Dr. Alaeddin Yavaşça'nın  ismi uygun görüldü.
2022 yılı Aralık ayında hizmete açılan hastane  her gün binlerce Türk ve Suriyeliye sağlık hizmeti veriyor.
Hastane,geniş koridorları,çok geniş bahçe ve yeşil alanları,kapalı otoparkı ve son model teknik cihazları, alet ve teçhizatlarıyla 5 yıldızlı otel konforunda,büyük bir boşluğu dolduruyor.
Hastaneye ilk girişte temizlik dikkatlerden kaçmıyor. (Devam edecek)


Cahit Faruk İslamoğlu