USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Kadınlar siyasette yer almalı mı?

09-03-2024
Sanayi devriminden sonra tüm dünyada gelişen pozitivist ve materyalist (akılcı ve din dışı)akımlar İslam ülkelerinde de etkisini gösterdi.
Bu durum en çok kadın erkek eşitliği üzerinde yoğunlaştı. Materyalist felsefeye göre kadın her yönden erkekle eşit olmalıydı. Aralarında hiç bir  fark yoktu.İlk adım olarak okullarda karma eğitim dayatıldı.Sonra kamu kurumlarında aynı odada, yanyana mesai yapmaları normalleştirildi. TV ve sinemalar vasıtasıyla  bize göre ahlak dışı sahneler zihinlerde normalleştirildi. Magazin programları ile her türlü edepsizlik pekiştirildi.
Sıra siyasete gelmişti.Kadının fıtratına uygun olmasa da siyasete girmesi teşvik edildi.Ancak her türlü teşviğe rağmen kadınlar siyasete pek rağbet göstermedi/göstermiyor.
Materyalizm,kapitalizm her türlü dini inancı yok sayar.Onlara göre haram-helal,ahiret ve hesap gibi kavramlar yoktur.
Müslümanlar için ise sadece bu dünya hayatı  yoktur.Haramlar ve helaller vardır.Allah'ın koyduğu kurallar vardır.
Biz hanımlarımızı,kızlarımızı yabancı gözlerden koruruz, kıskanırız.Eşini,kızlarını kıskanmak fıtrî bir duygudur.Aynı şekilde hanımlar da eşlerini kıskanır.Kıskanmak güzel bir duygudur. 
Bize göre karma eğitim doğru değildir.Bizim kültürde tuvaletler ayrıdır, havuzların giriş saati ayrıdır, otobüslerde koltuklar ayrıdır, camilerde ibadet yeri ayrıdır, abdest alma yerleri ayrıdır,hastanede gözlem yerleri ayrıdır,erkek ve hanım kuaförleri ayrıdır.Konferans ve toplantılarda hanımların yerleri ayrıdır.Taziye evlerinde hanımların yerleri ayrıdır.Hanımların kınası ve eğlenceleri ayrıdır.
Bizim kültürde istisnalar hariç olmak üzere telefon rehberimizde arkadaşlarımızın eşlerinin bile numarası yer almaz.Biz de yabancı hanımlarla tokalaşmak ayıplanır.Kadın Kur'an Kursları ayrıdır. Kadınların her türlü kurs merkezleri ayrıdır. Kadınların gassalları kadındır.Kadınların kefenleri ayrıdır.
Bizim kültürde kadın- erkek ilişkilerinde daima bir mesafe ve ciddiyet vardır.
Bu kültürde yetişmiş bir Müslüman hanım kültürel dejenerasyona uğramış bir toplumda nasıl siyaset yapacak biraz zor görünüyor.
Bu sorunun cevabı Allah'ın yarattığı fıtrata mı yoksa bütün haramları yok sayan modernist  akımlara mı uyacağımız da gizlidir.