USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Hastane Günlüklerim-10

28-01-2024
Yarın inşallah tedavimin sona ermesi ve şifa bulmam nedeniyle taburcu olacağım. Serum takmaya gelen hemşire kızımıza dedim ki;
"Taburcu olmak" deyimi nerden geliyor biliyor musun?
- Hayır, bilmiyorum.
- Savaşan askerlerimiz yaralı olarak hastaneye geliyor, iyileştikten sonra tekrar taburuna dönüyormuş. Bu deyim oradan geliyor.
- Hımm... Öğrenmiş oldum.
Allah cümle hasta kullarına şifalar nasip eylesin. Allah devletimize zeval vermesin. Allah hekimlerimizi eksik etmesin. Allah çaresiz dert vermesin.
21 gün devletin hastanesinde tedavi gördüm. Sıcacık odada,tertemiz çarşaf ve pikelerle tertemiz bir ortamda bulunmak büyük bir nimetti.70 adet antibiyotik serum verildi. 3 öğün yemek odamıza servis edildi. Her gün doktorumuz odamıza gelerek hâlimizi sordu. Hemşireler nazik bir şekilde tedavimizi uyguladılar. Temizlik elemanları günde üç defa odamızı,lavabolarımızı temizleyip, dezenfekte ettiler.Devlet olmazsa bu imkânların hiçbirisi olmaz. Peki bu hizmetlerin karşılığında bizden ne istediler. Hiçbir şey. Bize hizmet edenlere sadece teşekkür ederek ayrılacağız.
Bundan 20-30 yıl önce sağlık hizmetleri sıkıntılı yürütülüyordu.Doktor ve hemşire sayısı çok sınırlıydı.Kilis Devlet Hastanesi'nde röntgen dışında tetkikler için Gaziantep'e gidiliyordu. İlaçları istediğiniz eczaneden alamıyordunuz. Doktorlara paralı muayeneden sonra ilacınızı hastaneye giderek yazdırabilirdiniz.Hastanede ultrason cihazı yoktu.Ama dışarıda doktorun muayenehanesinde vardı.Yüklü paralar ödemek zorundaydınız.
Her işinizi kağıtla halletmek durumundaydınız. Hasta sevk kağıdı alacaksınız.Müdür bey imzalayıp mühürleyecek.Bir sürü formalite.
Sağlık sisteminde şu an bazı sorunlar yaşansa da eskiyle asla mukayese edilemez.
Ben yazımın son bölümünde bu süreçte ilgi ve alakalarını esirgemeyen Hastane Başhekimimiz Kardiyolog Dr.Fazıl Arısoy beye, Enfeksiyon Uzmanı Dr.Gökhan Unutmaz beye, Hastane Müdür vekili Abdulkadir Çelebi beye, Dahiliye 3 Hemşirelerine,Temizlik personeline ayrı ayrı teşekkür ederim.
Hastane sürecinde daima yanımda olan değerli eşime,çocuklarıma da müteşekkirim.
Bu safhada bizi ziyarete gelen eş, dost ve akrabalara minnettarım.
Sosyal medya aracılığıyla geçmiş olsun mesajları ileten ve telefonla arayarak durumumuzu soran herkese teşekkür ederim.
Allah'a emanet olunuz.