USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Hastane Günlüklerim-5

22-01-2024
Gazze'de müslümanlara yönelik katliamlar vicdanı olan her insanı derinden yaralamıştı. Herkes elinden gelen çabayı ortaya koymaya çalışıyordu.Memur-Sen Başkanı Bekir Şen bey "Gazze ve Filistin" ile ilgili bilinçlendirme faaliyeti kapsamında lise öğrencilerine yönelik konferanslar verir misiniz? şeklindeki teklifine tereddüt etmeden 'evet' cevabını verdim.
Gerekli izinler alındı.Bir kaç liseye gidildi.Çok verimli geçiyordu.Ancak benim kulak enfeksiyonu rahatsızlığım devam ediyordu. Hastaneye gelip tedavi için 14 gün yatmak gerektiğini öğrenince en çok konferanslar ne olacak diye üzülmüştüm.Yatışım yapıldı. Tedaviye başlandı.
Konferans saatlerinde doktorumdan izin alarak sohbetleri çok şükür tamamladık.
Ancak şunu itiraf etmeliyim ki;gençlerin tarihe ve geçmişe olan ilgisizliği beni oldukça üzdü. Sohbet esnasında konunun gelişine göre sorular yöneltip cevaplar istiyordum.
Sorulardan bazılarını sizinle de paylaşmak isterim: Üç ayları sırayla sayabilir misiniz ? Hicri takvime göre ilk ay hangisi? 4 halifeyi sırasıyla sayabilir misiniz ? İstanbul'un fethi için cihada gelen ve orada şehit düşen sahabi kimdir? İstanbul kaç yılında fethedilmiştir?1071 yılında ne oldu? Alpaslan kimdir? Malazgirt ilçesi hangi ilin ilçesidir?
Osmanlı Devleti nerede ve kaç yılında kurulmuştur?Kudüs'ü haçlılardan tekrar alarak ikinci defa fetheden ünlü komutan kimdir?Mercidabık savaşı nerde ve ne zaman gerçekleşti? Nüfusu en fazla olan İslam ülkesi hangisidir?Dünyada kaç İslam ülkesi vardır?
Türkiye'nin yüz ölçümü kaç kilometrekaredir? Yahudiler,hangi Osmanlı padişahından parayla toprak satın almak istediler.? Filistin toprakları ne zaman elimizden çıktı? Siyonist İsrail devleti ne zaman kuruldu?Birleşmiş Milletlere üye kaç ülke vardır? Veto hakkı bulunan 5 ülke hangisidir?
Bu ve buna benzer daha birçok soru yönelttim.
Farklı okullarda yüzlerce öğrenciye yönelttiğim bu sorulara maalesef tatminkar cevaplar alamadım.Bazı soruları bazen bir kişi bazen hiç bilen olmadı.
Test ve sınava yönelik eğitim, sosyal medya ve İnternet bu gibi önemli meselelerden gençlerimizi maalesef uzaklaştırmış.
Hepimize milli meselelere sahip çıkan,şuurlu bir gençlik yetiştirme adına büyük vazifeler düşüyor.