USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

İklim Değişikliği

21-07-2023
İklim değişikliği her yönüyle kendini hissettirmeye devam ediyor.Şu günlerde her zamankinden daha fazla ve daha uzun süren sıcaklıklar yaşıyoruz.
Teknolojik gelişmeler bir yandan insanların işini kolaylaştırıp,onları mutlu ederken,öbür yandan da dünyanın dengesini bozdu.
İnsanlar,karayı ve denizi adeta çöplüğe dönüştürürken, atmosfere  de her türlü gazı salıverip  kirlettiler.
Çözüm var mı? Var gibi görünsede bu saatten sonra geriye dönüş zor görünüyor. 
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yanına "İklim Değişikliği" cümlesi eklendi ama somut ne gibi adımlar atılıyor pek bilgimiz yok.
Çocuklarımıza ve torunlarımıza daha güzel ve yaşanabilir bir dünya nasıl bırakabiliriz? sorusunun cevabı hepimizi ilgilendiriyor.. 
Cenab-ı Allah bizleri dünyada da  ahirette de  yakmasın..
Kıbrıs Barış harekatı
Yıl 1974..Radyoların başında herkes heyecanla Türk askerinin Kıbrıs'a yaptığı çıkartmanın haberlerini takip ediyor.20 Temmuz 1974 zafer günü olarak tarihe geçiyor..Başta  Ecevit-Erbakan koalisyon hükümeti var. Amerika ve Batı'ya rağmen böyle bir askeri harekât halkın büyük sevgi ve desteğini kazandı.Kararda Başbakan yardımcısı ve o anda Başbakan vekili olan Prof.Dr. Necmettin Erbakan'ın büyük etkisi oldu.
Çıkartma esnasında 498  şehit verildi.1200 askerimiz gazi oldu...Şehitlerin isimleri hâlâ yüreklerde, parklarda, cadde ve sokaklarda yaşatılıyor.
Bu çerçevede Kilis'te Kıbrıs parkı, Albay Halil İbrahim Karaoğlanoğlu Mahallesi, Kıbrıs Ercan havalimanına da adı verilen Binbaşı Fehim  Ercan'ın ismi Binbaşı Ercan sokak olarak 49 yıldır mevcudiyetini koruyor.
Ata yadigarı Kıbrıs davasına gönül verenlere  selam olsun.
Şehitlerimizin ruhu şadolsun..
TOGG
Ülkemizde ilk defa yerli araba üretilince milletçe gururlandık, sevindik.
Yabancı araba egemenliğinden kurtuluşumuzu sembolize etmek amacıyla bakanlara ve valilere birer tane TOGG makam aracı olarak tahsis edildi.
Bakanların ve valilerin bindikleri milyonluk siyah arabalar satılıp hazineye gelir olarak kaydedilse güzel bir davranış olmaz mı? diye düşünüyorum.
Hicri Yılbaşı
Müslümanlar Hz. Ömer zamanında kabul  edilen bir görüşle Peygamberimizin hicret  ettiği yılı (622) 1 kabul ederek Hicri takvim oluşturmuşlardı. Bu takvim ayın hareketlerini esas alıyor ve 29 veya 30 gün bir ay kabul ediliyordu..
Ramazan,Kurban ve dini geceler bu takvime göre hâlâ kutlanmaya devam ediliyor.
1303 yıl kullanılan Hicri Takvim,1926 yılından itibaren  Miladi Takvim'e (Gregoryen)çevrildi.
Hicri takvimde bir yıl 354 gün, Miladi takvimde ise bir yıl 365 gün olduğundan Ramazan, Kurban ve dini geceler ve yılbaşı 11 gün önceye tekabül etmektedir.
Hicri yılbaşımız da bu yıl 19 Temmuz'a denk düşmüştür. 
Hicri yılbaşımız, sessiz sedasız bir kısım müslümanlarca hatırlanmaktadır.
Hatırlayanlara selam olsun...