USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

İnşallah orijinalliği bozulmaz

28-12-2023
16.YY eseri Kilis Mevlevihanesi depremden zarar gördüğü gerekçesiyle restore ediliyor. Ancak kubbenin etrafında yapılan ahşap yapı görenlerin merakını celbediyor.
İnşallah orijinalliği bozan bir şeyler yapılmıyordur.
************
Gelir dağılımında büyük adaletsizlik
Dünyada ve Türkiye'de gelir dağılımında büyük adaletsizlikler yaşanıyor. Kimi insanlar milyonlarına milyonlar  katarken kimi insanlar da böyle motosiklet demeye bin şahit gereken bir ucube ile kağıt, şişe ve atık toplamaya mahkum.. 
Kölelik resmen kalkmış ama günümüzde milyonlarca köle gibi bir hayat yaşayan insan var. Kapitalizm zengini daha zengin,fakiri daha fakir yapan sistem demek.
İslam'ın ekonomik sistemi uygulanmadığı sürece bu uçurum daha da derinleşecek. Derinleştikçe kıskançlık, mutsuzluk ve akabinde haram yolla para kazanma istekleri artacaktır.
Böyle bir dünyada her gün yüzlerce çöp konteynerini gezerek ekmeğini çöpten çıkaran, helal para kazanmak için alınteri döken  bu insanları gerçekten tebrik etmek gerekir.
Görsel Kilis'te çekilmiştir.
****************
Kudüs ve Gazze konferansları
Bu sabah Gazze ve Filistin konulu konferansımızda Öncüpınar Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde Suriyeli öğrencilere hitap ettik.
Tamamı Suriyeli öğrencilerden oluşan okul öğrencileri  öğrenimlerini  geçici olarak Özel İdare İmam Hatip Ortaokulu'nda sürdürüyorlar.
İlgi ve alakalarından dolayı Okul Müdürümüz Hanifi Bayram hocamıza  ve ilgiyle bizleri dinleyen öğrencilere teşekkür ederiz.
Cahit Faruk İslamoğlu