USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Kilis'te İsrail'i Tel'in Mitingi İzlenimleri

18-10-2023
İşgalci ve siyonist İsrail'in Gazze'de giriştiği katliam tüm Müslümanların şiddetli tepkisine neden oldu.Acımasızca yapılan bu vahşet, büyük kalabalıklar tarafından protesto edildi.
Kilis'te geçtiğimiz Cumartesi günü  Cumhuriyet Meydanı'nda Sivil Toplum Kuruluşlarının organizesiyle miting ve basın açıklamaları yapıldı.
Dün gece Gazze'deki bir hastaneye yapılan hava saldırısı sonucu 500 kişinin hunharca öldürülmesi bardağı taşıran son  damla oldu. Gece saat 23.00 itibariyle Cumhuriyet Meydanı'nda büyük bir kalabalık toplandı. Çaresizlik içinde bir grup müslüman, meydanda toplanarak  Kur'an Kerim okuyup dualar ettiler.Duyguları ve infialleri dile getiren konuşmalar yapıldı.Bendeniz de "Gazze halkının yanında olmanın ümmet olma  şuurunun bir gereği " olduğunu ifade sadedinde 5-10 dakikalık bir konuşma yaptım.
Şehrimizin önde gelen ilim adamı Mustafa Acarlıoğlu hoca duygusal bir konuşma yaptı ve dua etti. Daha sonra yüze yakın araçla konvoy düzenlendi ve katil İsrail protesto edildi.
Bugün saat 17.00 de ise Sivil Toplum Kuruluşları organizesinde ve siyasi parti temsilcileri ve halkımızın  büyük çaplı katılımlarıyla  "Büyük Filistin Yürüyüşü" yapıldı.
Hacı Cümbüş Camii önünde toplanan 1500-2000 civarındaki heyecanlı kalabalık İsrail'e lanet içeren sloganlar atarak Filistin ve Türk bayrakları eşliğinde Cumhuriyet Caddesi boyunca yürüdüler. Kalabalığın büyük çoğunluğunu  genç kız ve erkeklerin  oluşturması dikkat çekti..Yol boyunca  esnaf ve halkın bir kısmı çaresiz ve hüzünlü bir şekilde yürüyüşü izlerken bir kısmı da cep telefonlarıyla nümayişi kaydederek paylaşma telaşı içerisindeydiler.
Cumhuriyet Meydanı, vahşet karşısında vicdanının sesine kulak veren 2000 kişi tarafından doldurulmuştu. Ses düzeni güzeldi. Önce Kur'an'dan Fetih suresinin bir bölümü okundu. Ardından Memur-Sen İl Başkanı değerli insan-aktivist Bekir Şen bey gür sesiyle heyecanlı bir konuşma yaptı. Çeşitli sloganlarla kesilen konuşması öz ve vecizdi.Daha sonra İlahiyatçı-Eğitimci Mustafa Acarlıoğlu hocaefendi yüreklere dokunan uzun bir dua va hitabette bulundu.
Miting ve yürüyüşte Belediye Başkanı Servet Ramazan, Ak Parti İl başkanı Serhan Diyarbakırlı, MHP'nin üst yönetimi, Saadet Partisi, Yeniden Refah Partisi ve Hüda-Par yetkilileri göze çarpanlar arasındaydı.
Süleymancıların, Menzil cemaatinin, Cübbeli Ahmet mensuplarının toplantıya katılmamaları ise ciddi bir merak konusu olarak hafızalara kazındı..
Bizim gözlemlerimize göre bugünkü toplantı  son yılların en kalabalık  mitingiydi. 
Cahit Faruk İSLAMOĞLU