USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Mekke'nin Fethi

03-01-2024
Kaynaklarda Mekke"nin fethi 11 Ocak 630 olarak bildirilse de son 30-40 yıldır Müslümanları Hristiyan adeti yılbaşı kutlamalarından uzak tutmak amacıyla 31 Aralık geceleri Mekke'nin fethi kutlamaları yapılıyor.
Egemen kültür o kadar güçlü ki bu kutlamalar maalesef çok ilgi görmüyor. Bu tsunami karşısında hâlâ ayakta kalmaya çalışan Müslümanlara selam olsun.
************
Gazze için Kermes
Gazze'de Müslümanlara yönelik katliamlar dünyada ve Türkiye'de bütün insanları harekete geçirdi.Herkes, elinden geldiği kadar zulüm gören kardeşleriyle bir ve beraber olmanın yollarını arıyor.
İki gündür Kudüs Gönüllüleri platformu üyesi Sivil Toplum Kuruluşlarının katkılarıyla Kilis tarihi Paşa Hamamı içerisinde çeşitli etkinlikler düzenleniyor.Bu faaliyet çerçevesinde resim sergisi,hayır çarşısı ve çocuklara yönelik çeşitli oyunlar sergilendi.
Büyük bir katılım gözlendi.Özellikle hanımların ve genç kızların büyük çaba ve gayretleri dikkat çekti.Hayır çarşısından alışveriş yapanlar hiçbir üründe pazarlık yapmadılar. Bilakis aldıkları herşeye değerinden fazla para ödeyerek mutlu oldular.
Hiçbir cemaat mensubu diğeriyle rekabet halinde değildi.Çünkü elde edilen gelir aynı yere gönderilecekti.Faaliyet esnasında çalınan İslami ezgiler zaman zaman katılımcıları coşturdu.Çocuklar ellerinde pankartlarla mini yürüyüşler yaparak güne renk kattılar.Günün sonunda çeşitli ezgiler ve şiirler okundu.
Bu programda çok sayıda kişi görev aldı.Bu mükemmel organizeyi gerçekleştiren Orhan Aydın kardeşimiz takdire şâyân hizmetlerde bulundu.Karınca kararınca herkes birşeyler yapmanın ve Gazze'li kardeşlerinin yanında olmanın hazzını yaşadı.
Bu faaliyetler belki yangını söndürmeyecek ancak tarafımızı belli edecek. Cenab-ı Allah müslümanlara güç kuvvet ve feraset versin.Zalimleri de kahr-u perişan eylesin..
************
Gazze ve Filistin'in anlattık
Genç-Memur-Sen'in organizesinde Kilis'teki lise düzeyindeki okullarda Gazze ve Filistin konusunda farkındalık amaçlı konferansımız  için bugün Yaşar Aktürk Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi'ydik.
Sohbetlerimizin ilgi çekici olması için öğrencilerimize tarih ve gündeme ilişkin sorular yöneltip küçük hediyeler takdim ettik.
Bu organizede emeği geçen Genç Memur-Sen başkanı ilahiyatçı Muhammed Acarlıoğlu'na, Okul Müdürümüz Mehmet Kurtboğan hocamıza ve bizleri ilgiyle dinleyen sevgili gençlerimize teşekkür ederiz.
Sohbet sonrası Filistinli iki öğrenci yanımıza gelince hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmedik.