USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

TÜRKİYE’DE FAKİRLİK ARTIYOR

26-07-2021

TÜRKİYE’DE FAKİRLİK ARTIYOR.

25.07.2021

Türkiye’nin insan kaynakları heba edilmektedir!

Türkiye’nin insan kaynakları acımasız biçimde heba edilmektedir Bir taraftan ülkemizin nitelikli insan kaynaklarını göç verirken diğer taraftan niteliksiz göç alan bir ülke konumuna sürüklenmektedir. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ’in verilerine göre 2019 yılında 330 bin 289 kişi Türkiye’den yurtdışına göç etti. Eğitimli gençlerimizle empati kuramayan ve onların mesleki endişelerini umursamayan iktidar vizyonsuzluğu nedeniyle, yurt dışına göç eden yurttaşlarımızın sayısında astronomik bir artış yaşanmaktadır.

Türkiye vasıflı insan kaynaklarını sürgün eden; vasıfsız ve trol kadroları ise yüksek maaşlarla istihdam eden bir kamu politikası belirlediği için gerek kamu sektöründe gerekse özel sektörde çalışabilecek nitelikli işgücümüz, çareyi Covid-19 kısıtlarına rağmen yurtdışında aramaktadır.”

Yatırımcılarda Türkiye’yi terk ediyor!

Son günlerde hükümetin “Türkiye'ye tersine beyin göçünü destekliyoruz” söylemlerine rağmen rakamlar bu açıklamaların gerçekten uzak olduğunu gösteriyor. Son 3 yılda 10 bin milyoner ile 13 bin girişimci ve iş insanı olmak üzere 23 bin kişi Türkiye'yi terk etti. Böylece Türkiye, Çin ve Hindistan'ın ardından dünyada en çok milyoner kaybeden 3'üncü ülke oldu. Türkiye'den yurtdışına göç eden kişi sayısı da 3 yılda yüzde 97 arttı. 2016'da 69.326 kişi olan yurtdışına giden T.C. vatandaşı sayısı 2018'de 136.740 kişiye yükseldi.

Türkiye’ye mülteci akını !

İçişleri Bakanlığı, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü, yabancı ve yerli basın için “göç ve uyum” konulu düzenlediği basın toplantısında şu açıklamayı yapmıştır. Türkiye’ye yönelik düzenli göç hareketliliğinde geçmişte hiç olmadığı kadar önemli bir artış yaşandığını belirtirken, Türkiye’de 196 farklı ülkeden yaklaşık 5,milyon 500 bin yabancı uyruklu insanların bulunduğunu, bunlardan çoğunun geçici koruma statüsüne sahip olduğu ve sadece 28 kişinin mülteci statüsünde olduğu açıklamıştır.

Türkiye’de sadece geçici koruma altında kayıtlı Suriyeli sayısı 23 Haziran 2021 tarihi itibariyle bir önceki aya göre 11.766 kişi artarak toplam 3.684.412 kişi seviyesine yükselmiştir.

Türkiye’de Fakirlik artıyor!

Son 19 yıldan beri her gün 900 kişi ülkeyi terk ediyor, Diğer yandan yurtdışından kaçak yollarla ülkeye vasıfsız mülteci akını devam ediyor. Keza son 10 yıldan beri Türkiye’de yabancılara milyonlarca metre kare toprak satışları artarak devam ederken üretim bitiyor ithalat başlıyor. Fabrikalar ticari işletmeler haciz kıskacında konkordato veya iflas sonu batarken üretim bitiyor, istihdam düşüyor, işsizler ordusu meydana gelirken fakirlik artıyor birileri buna hala istikrar diyor ekonomi şaha kalktı nutukları atarak halkı uyutmaya çalışılıyor.

Sevgilerimle

Ekonomist &Yazar

Turan KAYA