USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

VİCDANIM İSYAN EDİYOR

15-09-2021

VİCDANIM İSYAN EDİYOR

10.09.2021

Sevgili takipçilerim

Tarafız bir savcı aranıyor!

Özgürüz Radyo’dan Altan Sancar’a konuşan Erdoğan Bayraktar, “Dosyam var, dosyada ne varsa kabul ediyorum, benim suçum. Telefondaki konuşmalar bana aittir, , renkli çekilen kameralar, teknik takiptekilerin hepsi bana aittir. Devletin düzelmesi için hakikaten, Allah'tan korkan, vatanını ve milletini seven, üretim yapan, katma değeri yüksek mal üreten insanların bir yerlere gelmesi lazım. Benim şimdi tuzum kuru.

Özel sektördeyim. Beni şimdi attılar. ‘Reis', sayın cumhurbaşkanım beni hırsız çuvalının içine koydu ve attı” 8 yıldır boğazımda bir düğüm var diyen Eski bakan Erdoğan Bayraktar  17/25 Aralık dönemine ilişkin itirafta bulunuyor. Tarafsız bir savcı çıksın, bu dosyaları incelesin. Gerek görürlerse Yüce Divan'a gitmekten de korkmam" diyerek bağımsız ve tarafsız savcılar aradığı haberleri sosyal medyada dolaşmaktadır.

Mutlaka bu dosyalar incelensin!

AKP'nin kurucu Genel Sekreteri ve Abdullah Gül'ün Başbakanlığı sırasında Başbakan Yardımcılığı görevinde bulunan, eski TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Ertuğrul Yalçınbayır şu açıklamayı yaptı bir TV kanalında  Süleyman Soylu 'nün 17-25'e atıfta bulunarak konuşması, ‘Benden önceki bakanların evinden para sayma makineleri çıktı’ demesi onu daha çok rahatsız etti, Erdoğan Bayraktar rüşvetle suçlananlar arasında olmayı kabul edemedi. Görevi kötüye kullandığını kabul etti ama hırsızlıkla suçlanmaya dayanamadı. Aslında hem onun hem talimatları verenin hem diğer isimlerin yargılanması gerekir söyleminde bulunmuştur . Artık mızrak çuvala sığmıyor, insanların sabrı tükendi, baskılara dayanma gücü azaldı… Halk da olayları daha iyi anlamaya başladı, karanlıkta kalan olayların açıklığa kavuşması lazım ifadelerini kullandı . Toplum ve muhalefet o günlerde peşinden gitmedi, şimdi gidilmeli ve mutlaka gerekli tedbirler alınmalı açıklamasını yaptı

Bahçeli'nin de önerisiydi !

Sayın Bahçeli 17-25 Aralık haftasını Yolsuzlukla Mücadele Haftası ilan ediyorum' demişti. 17-25 Aralık, Yolsuzlukla Mücadele Haftası'dır, bunun kanunlaşması için tekrar teklif verilsin. Araştırma, soruşturma komisyonları kurulması için önerge verilsin, ilgili bakanlıkların ve Sayıştay'ın, Devlet Denetleme Kurulu'nun olayı denetlemesi istensin. Bütün kurumlar üstüne gitmeli, gitmeyenler işlem yapılacağını, gelecekte sorumlu tutulacağını bilmeli açıklamasında bulunmuş idi . Bizde de İtalya'daki gibi bir Temiz Eller operasyonu başlasın, hukuk olsun istendi  ama başlayamadı.

Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır düsturundan hareketle Geç de olsa zaman yolsuzlukla mücadele zamanıdır. Partilerin şu anda Bayraktar'ın söylediklerini değerlendirip o süreci yönetmeleri ve  bir strateji geliştirmeleri lazım. Toplumsal barış istiyorsak bu ülkede hep beraber adaleti hâkim kılmalıyız. Çözüm Güvenilmeyen yönetimin karşısına güvenilir bir yönetim olarak çıkmaktır

Sevgilerimle

Ekonomist & Yazar

Turan KAYA