USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

14 MAYIS SEÇİMLERİNE DOĞRU GİDERKEN

27-04-2023

14 MAYIS SEÇİMLERİNE DOĞRU GİDERKEN

Ülkemiz hızla 14 Mayıs 2023 seçimlerine giderken siyasi partilerdeki hareketlilik günden güne ivme kazanıyor.Tüm siyasi partiler adaylarını belirleyerek çalışmalarına hız vermişken dikkat edilmesi gereken bazı hususlara parmak basmak istedim.

Özellikle bizim gibi küçük vilayetlerde çoğunlukla herkes birbirini tanıyor, birbirini biliyor, kısacası çeşitli yerlerde birbirimizle  karşılaşabiliyoruz.

Demek istediğim o ki; 15 Mayıs'ta bu maraton bitecek ve bir çoğumuz yine insani ilişkilerimize devam edeceğiz,yeter ki birbirimizi kırmayalım, insani ilişkilerimizi zedelemeyelim, belden aşağı asla vurmayalım.

Bu konuyu yazmamdaki sebep; bazılarımız seçim gündeminin sıcaklığıyla sahada kullanılan söylem ve argümanların heyecanıyla birbirimize  kırıcı davranabiliyoruz.

Kırıcı olmama konusuna tepedeki liderlerin iyi örnek oldukları söylenemez ise de bizler seçimlerden sonra  birbirimize karşı mahcubiyet yaşamamak için üslup olarak güzel bir dil kullanmalıyız diye düşünüyorum.

Dahası siyasetin dili değişmeli, kırıcı ve ötekileştirici bir nefret dili kullanmak yerine  herkesi kucaklayıcı ve kapsayıcı bir sevgi dili kullanmak, gençlerin siyasi gelecekteki kullanacakları dilin altyapısı açısından daha seçici ve daha dikkatli bir siyasi üslupla konuşmak gerekir diye düşünüyorum.

 Bir diğer konu 2023 seçimlerinde dün farklı konumlarda görmeye alışık olduğumuz bir çok arkadaş kendisini aday olarak farklı partilerde konumlandırmış olabilir..

Öncelikle insanların düşüncelerine karşı saygılı olmalıyız..Sadece benim doğrularım geçerlidir anlayışından uzak durmalıyız .

Doğrunun tek olmadığını ve göreceli (yani herkese göre farklı) olduğunu düşünerek hareket etmeliyiz. Zaten bunun tersi doğru olsaydı herkesin aynı değirmene su taşıyor olması gerekirdi.

Seçimlerin ilimizde ve ülkemizde centilmenlik ve kardeşlik hukuku gözetilerek yapılması en büyük arzumuzdur.Halkımız sağduyusu ile daima haktan ve doğrudan yana tercihini kullanacaktır.Bundan asla şüphe etmiyoruz.

Kalın sağlıcakla…

Necmettin ŞEKEROĞLU