USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Sine-i milletten büyük değişime…

01-04-2024
Yaklaşık dört aydan beri ülke gündemimizi meşgul eden 31 Mart seçimleri sona ermiştir.
Kazanmak umuduyla yola çıkmış adayların bir kısmı sevinirken bir kısmı üzülmüş olabilir.
Demokrasinin tecellisi bu olsa gerek, beğenirsiniz ya da beğenmezsiniz, seversiniz ya da sevmezsiniz ancak bu sonucu hazmetmek demokratik olgunluğumuzun göstergesi olacaktır.
Bu sonuçlara göre Kilis’te dengeleri değiştiren ve sürpriz sayılacak bir oy çokluğuyla ipi göğüsleyen CHP adayı Av. Hakan Bilecen olmuştur.
Kilis halkı yaklaşık 20 yıldan beri Ak Parti’ye vermiş olduğu 'Şehrül-Emin' makamını yani Belediye Başkanlığı görevini bugün kendisine tevdi etmiştir.
Halkımızın kararı başımızın üzerindedir ve kimsenin bu tercihinden dolayı kınanması söz konusu olamaz.
Kazanma umuduyla zorlu bir seçim dönemi geçiren ve sonunda  umduğunu bulamayan tüm partiler ve adaylar şapkasını önüne koyarak bir kez daha durumu analiz etmeli ve halkın taleplerini ve beklentilerini dikkate almaları konusunda kendilerini eleştirebilmeli ve biz nerde yanlış yaptık diyebilmelidirler.
31 Mart akşamı Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan kutlamalarda konuşan CHP İl Başkanı Sayın Ahmet Hangillioğlu’nun "Yarın ilk işim Belediye Başkanlığı makamının kapısını sökmek olacaktır" dediğini duydum.
Ben de bir gazeteci ve vatandaş olarak yeni Belediye Başkanı Sn. Hakan Bilecen’in yarından itibaren parti rozetini çıkararak tüm Kilis halkına eşit ve adil bir biçimde davranacağını umuyor, Aziz şehrimiz Kili'se yapacağı tüm güzel hizmetlerini destekleyeceğimizi yanlış gördüğümüz işlerde ise eleştirilerimize kulak vereceği kanaatimizin olduğunu ifade etmek istiyorum.
Kilis’te dengeleri değiştirecek şekilde ezici bir çoğunlukla Belediye Başkanlığı görevini devralan Av. Hakan Bilecen'i tebrik ediyor, bu zorlu görevinde kendisine başarılar diliyorum.
Necmettin ŞEKEROĞLU