USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

BÜYÜK İMTİHAN                              

19-02-2023

BÜYÜK İMTİHAN                              

6 Şubat 2023 günü saat 04.17 de yaşadığımız deprem felaketinde memleket olarak maalesef büyük kayıplar verdik. Hepsine Yüce Allah’tan rahmet, yaralı kardeşlerimize de acil şifalar dilerken geride kalan ailelerine  sabr-ı cemil niyaz ediyorum.

Hepimiz o dehşetli dakikaları iliklerimize kadar yaşadık.

Rabbim böylesi felaketleri bir daha yaşatmasın diyerek sözlerime başlamak istiyorum.

Kilis’imizin bu felaketi en az hasar ve kayıpla atlatan illerden birisi olması hasebiyle ne kadar şükür etsek azdır diye düşünüyorum.

Bu depremde beni en çok etkileyen şey Kilis başta olmak üzere ülkemizin her yerinden bölgeye  yardımlar yağdı,hatta bir  kardeşimizin deyimiyle adeta merhamet patlaması yaşandı.

Müslüman Türk milletinin ne kadar kadirşinas olduğunu bu felaketle bir kez daha müşahade etmiş olduk.

Özellikle Kilis Ticaret ve Sanayi Odası ve Kilis OSB başta olmak üzere Kilis Vakfı gönüllüleri ve İyilik-Der çatısı altında afet gönüllüleri grubuna olağanüstü çabalarından dolayı   gönülden teşekkür borçluyuz.

Bunlar gibi bir çok vakıf ve dernek yardım çalışmaları organize ederek depolar oluşturup ihtiyaç sahiplerine ulaştırırken beni en çok duygulandıran ise hiçbir vakıf ve dernek bağlantısı olmayan birçok yardımsever kardeşimizin küçük küçük gruplar halinde bir araya gelerek çevre il ve ilçelerde depremzede kardeşlerimizin imdadına yetişmeleri etkiledi.

Ayrıca birçok esnaf kardeşimizin mekanlarını açarak ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek ikram etmesinin asla unutulmayacak bir davranış olduğunu belirtmeliyim.

Yazımın başlığını oluşturan büyük imtihanı karşısında üstün çaba ve gayret gösteren ve karşılığını sadece Allah'tan  bekleyen bu insanlardan Allah razı olsun Bu arada İslahiye'de kardeşim ve ailesinin oturduğu binanın yıkılması sebebiyle üç gün boyunca enkaz başında çabalarken birçok Kilisli kardeşimin oraya gelerek bize yardım ulaştırması ve hüznümüze ortak olması acılarımızı olağanüstü hafifletmişti. Allah bu yüreği güzel insanlardan ve isimsiz kahramanlarımızdan ebediyyen razı olsun.

Bunun bir nasip meselesi olduğunu ifade ederek noktalamak  istiyorum..Allah milletimizi bir daha böyle büyük felaketlerden korusun.

Necmettin Şekeroğlu