USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

BİR FESTİVALİN ARDINDAN

18-09-2017

En büyük eksikliğimiz Kilis'i ve Kilis ürünlerini tanıtamamaktı.

Şehriniz ne kadar güzel olursa olsun, ne kadar lezzetli yiyecekleriniz olursa olsun, ne kadar tarihi değerleriniz olursa olsun, bunları tanıtamadıktan sonra hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur. Tanıtımın çeşitli yöntemleri vardır. En iyi tanıtımlardan biriside size ait değerleri ve ürünleri festivaller yoluyla tanıtmaktır. Geçmişte zeytin festivali yapılmaya çalışıldı ise de en kapsamlı ve görkemli ilk festivalin artık yapıldığını söyleyebiliriz. Hele hele daha önce tescili Kilis adına yapılan katmerin gün yüzüne çıkarılıp üstüne birde rekor denemesi yapılması olağanüstü bir olay olmuştur. Festivale ayrıca bir bakanın iştirak etmesi basının ve sosyal medyanın etkili kullanılması takdire şayandır.

Sezar'ın hakkı Sezar'a verilmesi gerekirse Kilis'te bir ilk yapılmıştır. Bundan dolayı Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara ve ekibine ayrıca emeği geçen herkese Kilis adına teşekkür ediyoruz. Ayrıca gerek Şekeroğlu Firması olarak festival alanında, gerekse Vizyon Havadis olarak gazetemizle desteğimizi esirgemedik.

Gaziantep burnumuzun dibinde, onları örnek almalıyız bugün Gaziantep'i Gaziantep yapan sanayisi ve mutfağıdır. Bizim de sanayimiz yoksa mutfağımız var çok değerli lezzetlerimiz var.

Geçtiğimiz gün İstanbul Maltepe'de Gaziantep tanıtım günleri sona erdi olağanüstü bir organizasyon ve tanıtım yapıldı. Biz de hem bu festivalleri devam ettirmeli hem de Ankara ve İstanbul'da Kilis tanıtım günlerini başlatmalıyız. Kilis’in makus talihini böylece değiştirebiliriz. Kilis Valiliği, Kilis Belediyesi ve Ticaret ve Sanayi Odası el ele vererek bu organizasyonlara imza atmalı. Yılın çeşitli günlerinde yeni festivaller düzenlenebilir. Tesciline başvurulan Kilis tava ve Cennet Çamuru bunlardan en önemlileridir.  Bir an önce bunların tescilli için elimizi çabuk tutmalıyız.

Unutmayalım başka Kilis yok.