USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

BORÇ ERTELEMEDE SON NOKTA!

31-12-2017

Yaklaşık iki yıldan beri mücbir sebepler dolayısıyla borçlar erteleniyordu. Ertelemelerin, günü kurtarma adına memleketimizi rahatlattığı söylenebilir. Ancak hem ertelenen borçlar ödenmiyor hem de iki yıldan beri üzerine yeni borç ekleniyor, kambur üstüne kambur oluyordu. Her zaman olduğu gibi yine erteleme bekliyorduk, borçların tamamen silinmesi talep edildi ise de bu beklenti bir hayaldi.

Biriken borçların ödenmesi çok zor hatta imkansız gibi bir şeydi. Ancak 2017 yılının bitmesine üç gün kala hükümetin aldığı son karar can simidi gibi yetişti. Bana göre müjde, beklenenden daha büyük oldu hükümet bir erteleme daha bekleyen Kilis’e büyük bir jest yaparak mevcut borçları 36 ay içinde yapılandırdı. İlk önce borçlar 36 ay daha ertelendi gibi anlaşıldıysa da bu gelen müjde sadece bir erteleme içermiyor bir yapılandırma da içeriyordu.

Anladığımız kadarıyla mevcut borç bir yıl ödeme yapılmadan 24 ayda 24 taksitle ödenecektir. Ama önceki yapılandırmalardan çok önemli bir farkı vardı. Bu defa taksit var ama faiz yok!

Özetle, bugünden itibaren mevcut borcumuzu 36 ay içerisinde ilk yıl ödemesiz sonraki iki yıl sıfır faizli taksitle ödeme yapılacaktır.

 Memleketimizi içinden geçtiği bu zor dönemde yalnız bırakmayan başta devletimize, hükümetimize ve bu konuda emeği geçen herkese teşekkürü borç biliriz.