GÜN BU GÜNDÜR

13-06-2007

                    Bütün diğer partiler gibi Ak Parti de adaylarını tespit etti ve listeleri Yüksek Seçim Kuruluna verdi. Öncelikle Kilis’ten aday olan tüm siyasi parti adaylarını tebrik ediyor, vermiş oldukları bu kararın haklarında hayırlı olmasını diliyorum. Seçildikleri takdirde bu güne kadar yapılamamış veya eksik yapılmış olan hizmetlere vesile olmalarını temenni ediyorum

                    Ak partinin aday belirleme sürecinde nasıl davranması gerektiğini, hangi kriterleri göz önünde bulundurması gerektiğini, önüne sandık konulacak sokaktaki insanların hassasiyetlerini ve tepkilerinin dikkate alınması gerektiği yönünde birkaç yazı kaleme almıştım

                     Bu süreç şu anda bitmiş ve adaylar belirlenmiştir.

 .Belirlenen adaylar bazı kesimleri memnun bazılarını rahatsız etmiş olabilir bu da doğaldır. Yani herkes ortaya çıkan tablodan hoşnut olmamış olabilir. Öncelikle bu konu ile ilgili olarak 21 Mayıs 2007 tarihli Hududeli gazetesinde yayınlanan makalemden bir alıntı yaparak sözlerime başlamak istedim.

                    ** Tabii ki herkesin gönlünde bir aslan yatar, herkes ayrı kişiyi aday olarak görmek ister, bu da en tabi hakkıdır. Buraya kadar her şey normal ve doğal karşılanabilir. Ancak adaylar kesinleştikten sonra bu konudaki tartışmalara son vermek gereklidir. Bu süreçten sonra söylenecek her söz açılacak her dosya Ak Partiye zarar verir buna da hiçbir Ak Partilinin hakkı olmadığını düşünüyorum. Ak partinin misyonuna inanan, ülkemizin geçmiş olduğu bu zor dönemeçte sorumluluk duyabilen her vatandaşın bu sürece olumlu katkıda bulunması boynuna borçtur.**demiştim.

                       Henüz adaylar belli edilmeden önce ben bir ilkeyi ortaya koydum ve şimdi herkesi bu ilkeye katılmaya bu ilkeye destek vermeye ve bu ilkeye uymaya davet ediyorum. Bu davetime kulak vermeyenleri kamu vicdanı beklide hiç affetmeyecektir.

                      Bugün herkesi hesabi olmaya değil hasbi olmaya çağırıyorum. Hesaplarınız da varsa kırgınlıklarınız da varsa bunların hepsini bir kenara koyarak,belki içinize atarak,belki bağrınıza taş basarak beklide affederek (bu tamamen size kalmış) bir araya gelmesini bilmeli ve 22 temmuz seçimlerini bir kere daha Ak partinin zaferiyle  noktalamalıyız..

                      Bugün ülkemizin içinde bulunduğu durum ve mevcut siyasi konjöktör, bize nasıl davranmamız gerektiği konusunda ve nasıl görevler yüklediğinin bilincinde olmamız için yeterlidir sanıyorum.

Gerçekleri iyi görmemiz lazım. Ülkemiz çok zor bir dönemden geçiyor.

                  Mevcut durumu sabote etmek isteyenleri görüyoruz. Cumhurbaşkanlığı sürecinden bu yana dönen dolapları biliyoruz, seçim sürecine nasıl girdiğimizi de biliyoruz. Oyun sırasında kuralların değiştiği yani kuralsızlığın kural olduğu, ilkesizliğin ilke olduğu, hatta ahlaksızlığın ahlak olduğu böyle bir dönemde, kısır siyasi hesaplar yapmak, kendi nefsimizi şımartmaktan başka işe yaramaz.

                 Büyük insanlar küçük hesap yapmazlar. Küçük insanların işidir küçük hesaplar yapmak. Çünkü küçük insanlar büyük hesap yapamazlar Siyaset günü birlik düşünen ve günü birlik hadiselerden etkilenen insanların işi değildir. Siyaset uzun soluklu bir yarıştır. Bu yarış hayır yarışı olmalıdır memleketime ve milletime daha iyi nasıl hizmet ederim yarışı olmalıdır.

                Gün bu gündür.dünü tartışmayı bir kenara bırakabilmek fazilet ve erdem sahibi insanların işidir.Dünü tartışmak bize ve memleketimize bir şey kazandırmaz.Yarınlara umutla bakabilmek için bu günü çok iyi değerlendirmemiz lazım.Çünkü yarın çok geç olabilir vesselam..