İp üzerinden siyaset

18-07-2007

MHP lideri Sayın Devlet Bahçeli miting meydanlarında ip üzerinden siyaset yapmaya başladı. “Apo’yu neden asmıyorsunuz, neden İmralı’da besliyorsunuz, biz gelirsek asarız keseriz.” falan. “Bekara karı boşamak kolay” derler ama bunlar bekar da değil, dün evliydiler halbuki.
Bu millet sizi halk deyimiyle “damda da gördü duvardada.” Yoksa dün Apo’yu paketleyip size değil Ak Parti’ye mi teslim ettilerde gereğini yapmadı. Cümle alem biliyor ki Apoyu sizinde ortağı olduğunuz DSP-MHP-ANAP hükümetine teslim ettiler.
Sonra Sayın Bahçeli 25 Haziran 2002’de Hürriyet gazetesine verdiği demeçte “Apo’yu asmayacağız sözümüze sadığız.” diye beyanatta bulunmuştu. Ayrıca o günkü Hükümet ortakları DSP ve ANAP olmak üzere üçünüzün de imzaladığı 12 Ocak 2000 tarihli karar metninde Apo’nun kesinleşmiş idam cezasısın bir süre ertelenmesi vardı. Erteleyerek zaman kazanıldı ve daha sonra AB uyum yasaları çerçevesinde idam cezaları kaldırıldı. Bunları unutmuş olamazsınız.
Apo’yu asmak o kadar kolaysa neden asmadınız da pimi çekilmiş bomba gibi Ak Parti’nin kucağına bıraktınız. Şimdide kalkmış elinizde iple gezerek meydanlarda oy toplamaya çalışıyorsunuz. Seçmenin üzerine ip fırlatıyorsunuz. Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da dediği gibi asacaktınız da Türkiye’de ip mi yoktu. Bu hareket hem şehit ailelerini derinden yaralar hem de sanki Ak Parti asmıyormuş gibi mesaj vererek seçmeni aldatmış olursunuz. Seçmen bunların hepsini biliyor takip ediyor ve görüyor, bunlara aldanacak seçmen var sanıyorsanız gerekli cevabı 22 Temmuz’da size verirler bekleyin.
Sonra siz 99 seçimlerinde apoyu asmayı vaad ederek seçmende oy almadınız mı? Neden vaadinizi yerine getirmediniz? Apo şu anda aldığı her nefesi önceki hükümete borçludur. Çünkü karar metinlerinin altında onların imzalarınız var. Madem şu veya bu sebeple sözünüzü yerine getiremediniz, muhalefette iken attınız tuttunuz bari susun da sizi masum sansınlar.
Hani meşhur bir atasözü var “Merdi Kıpti şecaat arzedeyim derken sirkatin söyler” Hani sussaydınız bu konuyu unutmuştuk beklide çünkü hafızayı beşer nisyan ile malüldür. Türk seçmenin tabiatında var dünleri çabuk unutmak. Biz çabuk unuturuz kurdun nasıl kuzu olduğunu biz çabuk unuturuz erkeğin nasıl ürkek olduğunu. Ama birileri hatırlatmaya görsün çorap söküğü gibi gelir arkası hem de o konuda bilmediklerimizi dahi öğreniriz. Aynen bugün olduğu gibi.
Sayın Bahçeli’yi danışmanları veya yakın kurmayları fena aldattılar veya yanıltılar. Meydanlara çıkıp ip üzerinden siyaset yapmasını kim önerdiyse MHP’ye ancak bu kadar kötülük yapabilir. Yok eğer kimsenin dahli yokta Sayın Bahçeli buna karar verdiyse zaten kendi düşen ağlamazmış. Hep derlerdi siyasette 24 saatin çok uzun bir süre olduğunu gerçekten çok doğru imiş. Seçime 2 hafta gibi bir zaman kaldı bir iki daha tökezlerseniz sonunuz malum.
Ayrıca aldığınız oylarla DSP ile kurduğunuz koalisyonda Ecevit’in karşısındaki duruşunuz hala hafızalardan silinmiş değil. Fırlatılan bir kitapçık bu ülkede ekonomik temelleri altüst etti. Ülkemiz ekonomisi yüzde 40 geriledi ve kaybetti. Ben hala hatırlıyorum sabancının “Servetimin yüzde kırkını bir gecede kaybettim.” Dediğini. Aslında MHP’nin vizyonu ve üslenmiş olduğu misyon, gerek DSP gerekse CHP ile taban tabana zıt biri sağ diğeri sol. İlkeleri farklı, ideolojileri farklı, parti programları farklı, söylemleri farklı olmazsa olmazlarınız farklı, yani Türkiye’de azıcık siyaseti takip edenler bile bunu rahatlıkla bilirler. Ama bunun tersini iddia ediyorlarsa veya o köprünün altından çok sular aktı da bizim haberimiz yoksa o başka.
Dün bu milletin oylarıyla Ecevit’in DSP sini iş başına getirdiniz. Dolayısıyla oylar DSP’ye yaradı. Bugünde CHP’nin tek başına iktidara gelme şansı yok, hazırlanan senaryo CHP-MHP koalisyonu yani oylar dolaylı olarak CHP’ye yarayacak yoksa CHP’yi iktidar etme görevi size mi verildi.
Böyle bir siyaset anlayışı olamaz. Herhangi bir parti ile koalisyon ortağı da olabilirsiniz bu da normal ancak seçim meydanlarında bas bas bağırarak, asıp kesmek kolay. Önemli olan işbaşına geldiğinizde ya verdiğiniz sözleri arkasında tutarsınız, hiç değilse olmazsa olmaz ilkelerinizin arkasında durursunuz yada alın atınızı verin tımarımızı der ortaklıktan ayrılırsınız. O zaman seçmeniniz sizi ayakta alkışlar. Bizden söylemesi ip ayağınıza dolaşıp baraja takılırsanız seçmene kızmayın. Çünkü seçmen gerekli dersi her zaman vermeyi bilmiştir.