KİLİSTE DEĞİŞİM RÜZGARLARI-1

06-06-2008

Kilis il olalı onüç yıl olmuş yani henüz ergenlik çağına yeni giriyor. Kilisin G.Anteple boy ölçüşmesi hem mümkün değil hem de yakışık almaz. Zaten böyle bir düşüncemizde yok. G.Antebin imkânlarının Kilis te olması nasıl mümkün değil ise kilis’e veya diğer çevre illere verilen teşvik ve imkanları antebe verilseydi bunun hiçbir katkısı olmaz dı.

Bu konuda Antebin yaralı olduğunu biliyoruz. ben hiç unutmuyorum. Sayın Başbakan bundan birkaç yıl önce Antebe geldiğinde hükümet konağının karsısında ki binaya ‘’etrafımız teşviklerle çevrili’’diye bir harita asmışlardı. bu konuda çokta direndiler. Ama olmadı.

Bugün Kilis 5084 ve 5350 sayılı yatırımların ve istihdamın artırılması ile ilgili kanunlar kapsamına alınmasaydı biz çoktan geriye doğru saymaya başlamıştık.

Çok şükür Kilis bu kapsama alındı da geriye saymaktan kurtulup ileriye doğru gitmeye başladık. Organize sanayi bölgemizde tahsisi yapılmış 32 firmamız vardı bunların çoğu atıl durumda ve faaliyetsizdi. Ama şimdi durum değişti ve atıl durumda olan işletmeler yatırımcılar tarafından ya satın alınıyor yada kiralamak suretiyle faal duruma getiriliyor ve tahsisi yapılan yerlere hızla fabrikalar kuruluyor

Kilis osb de teşvikten önce arsa tahsisi yapacak sanayici bulamazken şimdide tahsis edecek arsa bulamıyoruz Şu gün itibariyle osb ye 100 e yakın firma ve şahıs 170 hektar alan için başvuru yapmış durumda. yani hemen ve acil olarak yatırımcılara yer göstermek zorundayız. Eğer bunu başaramazsak yatırımcı beklemez ve diğer illere kaçar.

Bunun için gerekli adımlar atılmış acil önlemler alınmış durumda. Sayın valimiz ve belediye başkanımızın osb yönetimi ile elele vererek özverili çalışmaları sonucu kamulaştırılması yapılmak üzere 300 hektar ilave alan tespiti yapılarak bakanlığa müracaatlarda bulunuldu. Şimdi iş Kilis milletvekillerine düşüyor. Kamulaştırma bedeli olan 3 milyon ytl ödenek hemen Kilise aktarılırsa kamulaştırmalar yapılır ve yatırımcıya arsaları hemen tahsis edilir.

Bundan onbeş gün kadar önce devlet bakanı başbakan yrd. Sayın Nazım Erken başkanlığında kamu kurum ve kuruluşlarının en üst düzeydeki yetkilileri ile kalabalık bir heyetle bugüne kadar görülmemiş bir ciddiyet içinde yapıldı.Benimde katıdığım bu hayati önem arzeden toplantıya emeği geçenleri hassaten tebrik etmek istiyorum,hepsine teşekkürlerimi arzederim.Bu toplantı Kilis için bir şanstı.

            Bu toplantıda Kilisin gerçekten çok iyi fotoğrafları çekildi,bütün sorunlarımız masaya yatırıldı ve yetkili genel müdürler gerekli notları aldılar.Sayın Bakanın, Kilis Milletvekillerinin,Kilis Valisinin ,Belediye başkanının ve sivil toplum kuruluşlarının huzurunda Ankaraya dönünce konuları sümen altı etmeyeceklerine söz verdiler.Tabiki Kilisliler olarak biz de bu konuların takipçisi olacağız inşallah.Bu konuda yazmaya devam edeceğiz.