ADIM ADIM AFRİN

Necmettin ŞEKEROĞLU

6 yıl önce

Bildiğimiz gibi yaklaşık 53 gün önce başlayan Zeytin Dalı Operasyonu başarıyla sürüyor. Olağanüstü bir çabayla sivillerin zarar görmemesi için adeta adım adım kuşatılan Afrin’de etkisiz hale getirilen terörist sayısı yaklaşık 3300 oldu. Burada öne çıkarmamız gereken çok önemli bir konu var o da sivillere zarar verilmemesi konusunda çok ciddi hassasiyet gösterildiği için belki de birkaç günde bitirilecek bu operasyon aylarca sürmesi muhtemeldir.

Zeytin Dalı Operasyonu’na Türkiye’nin her yerinden çeşitli kurum ve kuruluşlar olmak üzere özellikle sivil toplum örgütleri ve halkımızın büyük bir desteği var. Hemen hemen her gün çeşitli illerin valileri, belediye başkanları, ticaret odaları, sanat ve spor camiasından ilimizi ziyaret ediyor. Mehmetçiğin arkasında olduğunu göstererek hem moral veriyor hem moral buluyorlar.

Aferin’de adım adım sona doğru yaklaşılırken Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kararlılığı Türk Silahlı Kuvvetleri’nin üstün yetenekleri ve Mehmetçiğin Çanakkale ruhu karşısında Pyd’li teröristlerin üç seçeneği kaldı; ya kaçacaklar ya teslim olacaklar, ya da ölecekler.

Sonu belli olan bu operasyona hala direniyor olmaları çok düşündürücü olmasına rağmen, Allah’ın izniyle en az zayiatla bitirilmesi temennimizdir.

Allah ordumuzun ve milletimizin yar ve yardımcısı olsun.

Necmettin Şekeroğlu

YAZARIN DİĞER YAZILARI