NE EKERSEN ONU BİÇERSİN  

Necmettin ŞEKEROĞLU

8 yıl önce

                Ak parti Türkiye de olduğu gibi Kilis’te de seçimden büyük bir başarıyla çıktı. Bu sonucu ben de dahil olmak üzere hiç kimse tahmin edememişti. İki milletvekili çıkaracağını bir çok arkadaşımız tahmin edebiliyordu. Ancak yüzde elli iki gibi ezici bir sonucu beklemiyorduk. Bu sonucun siyasi açıdan incelenmesi gerekir hatta sosyolojik açıdan tez konusu bile olabilir. Her iki kişiden biri Ak Parti ye oy vermiş ve iktidarda olmasına rağmen bir önceki seçime oranla oyunu yüzde on iki oranında arttırmayı başarmıştır.

Burada öncelikle kalpleri elinde bulunduran Yüce Allah’a şükür etmemiz gerektiğini vurgulamak istiyorum.

Bu sonuç tamamen O’nun yardımı ve yapılan dualar sayesinde alınmıştır. Çünkü bu başarı ne sadece insan eksenli, ne de çalışma eksenli bir başarı olarak açıklanabilir. Bu başarı bu milletin bu lidere ve bu hükümet’e duyduğu güvenle açıklanabilir. Tayyib Bey’e olan güven meyvesini vermiştir.

Şimdiye kadar Kilis’e yapılan hizmetleri kimse görmezden gelemez. Kilis kırk yılda aldığı hizmetin kaç mislini geçtiğimiz dört yıl içerisinde almıştır. Zaten vatandaşımız bunu takdir etmeseydi bu kadar oy vermezdi. Yalnız, bu milletin oyunun emanet olduğunu unutmayalım. Kendisine hizmet etmeyeni veya ciddi yanlış yapanları affetmediğini hep birlikte gördük. Hemen mezara gömer gibi o partiyi sandığa gömüyorlar. Eskiden olduğu gibi  kimse dedesinin veya babasının partisini körü körüne tutmuyor. Kendisine hizmet edeni çok iyi biliyor, etmeyenden emaneti hemen alıp bir diğerine verebiliyor.

Türkiye’nin önünde yeni ufuklar açılmıştır. Geçen dönem olduğu gibi bu yeni dönemde de başarılı olmak ve beklentilere cevap vermek durumundadır. Ak Parti ye bu halk gerçekten büyük bir sorumluluk yüklemiştir. Ben bu kadroların halkın beklentilerine değil cevap vermek, geçen dönem olduğu gibi halkın beklentilerinin daha da üzerinde bir performans sergileyeceklerine inanıyorum.

                Kilis’te de durum bundan farklı değil. Öncelikle her iki milletvekilini tebrik eder yeni dönemde üstlenmiş oldukları bu sorumluluktan dolayı kolaylıklar ve başarılar dilerim. Kilisliler de Ak Partiye ve milletvekillerine büyük bir görev ve sorumluluk yüklemiştir. Her iki milletvekilimizin de bundan böyle ilimiz için daha fazla çaba göstermeleri ve çalışmaları gerekmektedir. Onların da bu sorumluluğun bilincinde olacaklarına inanıyoruz. Onlardan halkımız çok şey bekliyor. İki milletvekili ve bir Belediye başkanıyla ele ele gönül gönüle verip kısır tartışma ve çekişmelere meydan vermeden, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte hareket ederek ve istişare ederek ilimizi layık olduğu seviyeye taşımalıdır.

                Yalnız öteden beri benim görebildiğim, her şeyi milletvekillerinden beklemek gibi önemli bir yanlışımız var. Tabiî ki onlara düşen çok önemli görevler var. Türkiye ye yapılan hizmetlerden azami payımızı almaya çalışacağız,. bu yetmez artı değer üreteceğiz. Sadece ekonomik olarak değil sosyal ve kültürel açıdan Kilis’i nasıl daha iyi yerlere taşırız diye hep birlikte emek sarf etmeliyiz. Bunları gerek resmi kurumlar gerek sivil toplum kuruluşları gerekse bireyler olarak düşünüp çözümler aramalıyız. Ayağı yere basan projeler üreterek milletvekillerine götürmeliyiz ve onlardan koşturmalarını istemeliyiz. Eğer önümüze düşüp te gerekli gayreti göstermezlerse o zaman hesabını sorma hakkımız doğar. Ama biz oturalım onlar çalışsınlar gibi bir anlayış doğru değil.

Bir örnekle olayı daha iyi irdeleyelim. Kilis’te bu kadar türbe, şu kadar cami ve tarihi yerlerimiz var neden Ş.Urfa’ya  çok turist gidiyor da Kilis’e gelmiyor soruyoruz. Hemen bir günah keçisi lazım ya, milletvekillerimiz çalışmıyor der işin içinden çıkarız. En kolay olan birilerini suçlamak ve topu başkalarına atmak. Milletvekilleri turistleri kulaklarından tutup Kilis’e getiremez ki. Bu işin çözümü nedir, hangi kurumlara burada hangi görevler düşmektedir. Kimler bu konuda ihmalkâr davranmaktadır.

Mesela Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarihi yerleri koruyup onarıyor mu? Belediye Tarihi mekânlarımızı gereği gibi temiz tutabiliyor mu? Umumi tuvaletlerimiz ne durumda? Kültür ve Turizm Müdürlüğü Rehberlik ve tanıtım hizmetlerini tam olarak yerine getirebiliyor mu? İşadamları üzerlerine düşeni yapıyor mu Gerekli konaklama tesisimiz ve otellerimiz var mı? Bizler esnaf olarak gelen misafirlere iyi davranıyor muyuz yoksa onları aldatıyor muyuz? Bakın bu sorunun ne kadar muhatabı var Bu soruları çoğaltıp cevap mı arayalım yoksa vekillerimi suçlayalım? El insaf. Sorumluluğu hep başkalarına atmak sorunu çözmez. Aynen bir orkestra gibi, bütün enstrümanlar iyi çalmazsa güzel müzik dinleyebilir misiniz? Galiba önemli bir eksiğimiz,ben bu konuda ne yapabilirim sorusunu sormuyoruz.Herkes üzerine düşeni yaparsa ortada sorun kalmaz. Hep birlikte çalışmamız ve hep birlikte başarmamız gerek, Kilis’imizi daha güzel yerlere taşımalıyız ve çocuklarımıza daha güzel ve yaşanabilir bir memleket bırakmalıyız.                                                    

 

  Necmettin ŞEKEROĞLU

YAZARIN DİĞER YAZILARI