TÜRKİYE VE KİLİS ERDOĞAN’LA DEVAM DEDİ

Necmettin ŞEKEROĞLU

6 yıl önce

Seçimden üç gün önceki yazımızda Erdoğan’la yola devam başlığı atmıştık.

16 yılda neler kazandığımızı, bu kazanımların yanlış bir tercihle ülkede nelere mal olacağını ve her şeyi çok iyi hesap etmemiz gerektiğini belirtmiştik. Türk seçmeni, bu mesajı çok iyi algılamış olmalı ki %52,5 gibi bir oyla Erdoğan’la yeniden devam dedi.

Ülkemiz çok şükür yeni maceralara yelken açmadı, kaos ve karmaşalara meydan verebilecek bir tercihte bulunmadı. Ancak Recep Tayyip Erdoğan’a Cumhurbaşkanlığı’nda açtığı krediyi meclis oluşumunda Ak Parti’ye açmadı ve ciddi bir uyarıda bulundu. Tüm Türkiye’de seçmenin bazı konulardan rahatsız olduğu 10 puanlık farktan rahatlıkla anlaşılıyor. Hatta bu 10 puanlık farkın Kilis’te 20 puana çıkması konunun vahametini daha da arttırıyor.

Seçmen,” Cumhurbaşkanı’na sana sonuna kadar güveniyorum ancak; Ak Parti kadrolarına, parti teşkilatlarına, milletvekillerine Belediye Başkanlarına yeteri kadar güvenmiyorum.” diyor ve Milletvekili tercihlerinden memnun olmadığını ifade ediyor.

Kilis’ten Ak Partinin 2 tane milletvekili çıkarmış olması meclisteki sandalye sayısı açısından sevindirici olsa da Ak Parti'ye verilen oy yüzdesinin düşmesini, dahası aradaki 20 puanlık farkı nasıl izah edebiliriz. Cumhurbaşkanı’na verilen oy Ak Partiye verilseydi, bugün rahatlıkla Ak Parti 350 milletvekili çıkarabilirdi. Zaten Sayın Cumhurbaşkanı balkon konuşmasında “halkımızın partimize vermiş olduğu mesaj alınmıştır.” diyerek durumun farkında olduklarını ve bundan sonra bu konunun masaya yatırılacağı sinyalini vermiştir.

Ak partiden seçilen her iki milletvekilimizi tebrik ediyor omuzlarına binen yükün ve sorumluluğun daha da arttığını ifade ediyor ve kazananın Kilis olması temennisiyle kalın sağlıcakla diyorum.

YAZARIN DİĞER YAZILARI