SEL FELAKETİNDE İHMAL KİMİN?

Necmettin ŞEKEROĞLU

6 yıl önce

Vatandaş soruyor: “ DSİ’nin mi? Belediyenin mi ?”

Geçtiğimiz gün yaşanan büyük sel felaketinde şehrimizin özellikle İçeri Bahçe ve Söğütlü Dere mevkiini sular altında bırakarak trilyonlarca lira zarara yol açan afette kimlerin ihmali var. İhmal DSN’nin mi? Belediyenin mi?

Konuştuğumuz bahçeciler, 50 yıldan beri böyle bir felaket görmediklerini İçeri Bahçe’nin hiçbir zaman sel baskınına uğramadığını ve çok büyük bir zarara uğradıklarını söylediler.

Sel felaketinin sebepleri arasında her ne kadar bilgi kirliliği olsa da Resul Osman Dağı eteklerinde yapımı devam eden taşkın koruma kanalının tamamlanmamış olması, Narlıca Göleti’nin bitirilmemiş olması, yapılan taşkın su kanalının gölete bağlanamamış olması ve şehri selden koruyacak setin yapılamamış olması gibi ihmaller sıralanmaktadır.

Kilis Valisi Sayın Dr. Mehmet Tekin Arslan bahçecilerle ve sebze üreticileri birliği ile yaptıkları toplantıda büyük bir felaket yaşandığını bu durumdan duydukları üzüntüyü belirterek şunları söyledi: “Acilen zarara ziyana uğrayan bahçecilerin zarar tespit çalışmalarına başlanacak ve yaşanan bu mağduriyeti giderilecektir.” Yaşanan mağduriyetin tam olarak karşılanabilmesi için Kilis afet bölgesi ilan edilmeli ve zarar ziyana uğrayan vatandaşların mağduriyetleri önlenmelidir.

Bu tür felaketlerin bir daha yaşanmaması için gerekli tüm tedbirlerin alınması bundan sonraki muhtemel felaketlerin önlenmesi adına çok önemlidir.

 

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI