BİR HAYAL BÖYLE BAŞLADI-2-

Necmettin ŞEKEROĞLU

6 yıl önce

100 yoksul aileye 100 ev projesi diye yola çıktık ama nasıl olacak bu iş diye zaman zaman tereddüt yaşamıyor değildik. Kolay değildi böyle projenin altına girmek. Örneğimiz de yok önümüzde hani. Ama Rabbimizin yardımıyla bunu başaracağımıza inanıyorduk. Değil mi ki bir iş sadece O’nun rızası için yapılıyor, gam yok ümitsizlik yok, yeter ki sabredin ve azmedin gerisini O’na bırakın. Bu yazımda arsaların hikayesinden bahsedeceğimi belirtmiştim.

Gökten inen arsalar diye bu yazıya başlık atsam tuhaf karşılardınız değil mi? Ama sanki aynen öyle oldu. Geçen yazımda az bir çabanın bile karşılığının hemen Rabbimiz tarafından ödüllendirildiğini yazmıştım. 3-4 ev infakçımız henüz olmuştu ama arsamız yoktu. Nerden bulacaktık 100 daire yapacak arsayı diye dostlarla kara kara düşünüyorduk. Ama  yardım gecikmedi Rabbimizden. Hem de bir iki değil on arsa birden geldi nasıl mı?anlatayım

 

Kilis’in çeşitli yerlerinde muhtelif arsalara baktık ve çok gecikmeden işimize yarayacak arsaları bulduk. Bir önceki yazımda bahsettiğimiz bir  kardeşimiz vardı aynı zamanda iki daire infak etmişti. Ona on tane  arsa var her bir 170 metre falan yerde ama henüz alacak paramız yok demiştim. bedelini sordu ve sen pazarlığını yap ben  gerisini hallederim dedi. Ben inanamıyordum sanki rüya görüyordum. Ama rüya değil gerçekti.

            Lafı uzatmayayım arsaların pazarlığını yaptık ama bu arada bir güzellik de arsa sahibi yaptı. Arsaların öncelikle iki tanesini bağışlamasını teklif etmiştim ki lafımı ağzımda koydu ve hayırlı olsun dedi. Bununla da kalmadı  kalan sekiz arsayı da  uygun fiyattan  diğer kardeşimiz satın aldı. Sanki o anda gökten inmişti o arsalar. Sevincimiz hiçbir şeyle kıyaslanamazdı ve Rabbimize ne kadar şükretsek azdı.

            Burada hem arsaları bize alan ve arsa sahibi kardeşimizden Allah razı olsun demeden geçemeyeceğim. Rabbimiz yerini fazlasıyla doldursun… Amin.

             Evet şimdi heyecanımız dorukta arsalarımız hazır projeler hazırlanıyor, ruhsat aşamasında ve temelleri yakında atılacak. Birinci etap proje 12 dairelik 4 blok yani 48 daire  olarak hazırlanıyor. Sahipleri önceden belirlenen 12 daireden başlanacak inşallah.

            Bu konuda halkımızı duyarlı olmaya ve bu projeyi desteklemeye çağırıyoruz. İster bir ev ister bir briket veya bir torba çimento olsun, karşılığını verecek olan yüce Rabbimizdir. Burada önemli olan başkalarının dertleriyle hemdert olmak, onların yaralarını sarmak, başlarını sokabilecekleri bir barınaklarının olmasına katkıda bulunmak.

            Belki gücümüz yetmez 100 daire yapamayız  kim bilir beklide Rabbimiz gönderir 200 daire yaparız. Bu tamamen sorumluluğunun bilincinde olan insanların katkılarıyla yapılacak. Gayret etmek bizden başarı Allah’tandır.

             Gerek başından beri gerekse bundan sonra da maddi ve manevi desteğini arkamızda hissettiğimiz Belediye Başkanımız Sayın M. Abdi Bulut’a (Kilis Belediye Başkanı) teşekkürü borç biliyor desteklerinin devamını diliyoruz.

 

                        GELİN BİR YOKSUL AİLEYİDE SİZ EV SAHİBİ EDİN,ONLARINDA BİR EVİ OLSUN…

                        BU UĞURDA GÖSTERİLECEK HER ÇABA ÖDÜLLERİN ENGÜZELİNE LAYIK OLACAKTIR KUŞKUSUZ…

                            ’’’ONLARINDA 100’Ü GÜLSÜN’’’          

YAZARIN DİĞER YAZILARI