ERDOĞANLA YOLA DEVAM

Necmettin ŞEKEROĞLU

6 yıl önce

Sandığa gitmemize üç gün kala sizlerle hasbihal etmek istedim.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti gibi büyük bir ülkeye Cumhurbaşkanı seçeceğiz ya da Türkiye’yi koca bir gemiye benzetirsek bu gemiye yeniden kaptan seçeceğiz.

16 yıldan beri emanet ettiğimiz bu koca gemiyi büyük bir hasara uğratmadan ülkeler aşırmış, okyanuslar geçirmiş ve onca fırtınalar geçirdikten sonra sağ salim limana demirlemiş başarılı bir kaptana emanet etmeliyiz. Acemi ve tecrübesiz kaptanların gemiyi hangi maceralara sürükleyeceği hesap edilemez. Aksi halde bu gemiyi tanrı bile batıramaz dedikleri Titanik Gemisi’nin hazin sonu gibi kaçınılmaz olur. Çıktığı ilk seferde okyanusun dibini boylayan Titanik gibi olmak istemiyorsak; Erdoğan ile yola devam. Konunun vahameti ve ciddiyeti açısından bu örneği verdim.

Türkiye’nin 16 yıldan beri demokrasi ve insan hakları adına olan kazanımlardan geriye dönmek istemiyoruz. Ülke olarak ekonomik alanda ulaştığımız refah seviyesinin altına düşmek istemiyoruz. Savunma sanayi ve askeri alanlarda da kazanılan mevzilerden geri çıkmak istemiyoruz. Suriye’den Sudan’a, Balkanlardan Afrika’ya, Türk Cumhuriyetlerinden Ortadoğu’ya kadar bize ümit bağlamış dünya mazlumlarının ümidini kırmak istemiyorsak; Erdoğan ile yola devam.

Dahası İsrail’e “One Minute” dediği, Mavi Marmara olayında dimdik durduğu, Mısır’daki darbeye “Darbe”, Suriye’deki olaylara “Esad katliamı” dediği, TL’den altı sıfır attığı, “Sağlık Reformu”nu gerçekleştirdiği, Kıyamete kadar ödenemeyeceği zannedilen IMF borçlarını sıfırladığı, “IMF’den borç alınmazsa ülke batar” nutku atan TÜSİAD’a haddini bildirdiği ve “Dünya 5’ten büyüktür” dediği için Erdoğan’ı istemeyen dış ve iç mihrakları sevindirmek istemiyorsak; Erdoğan ile yola devam.

Sevgili okurlarım, bu işin şakası yok köprüden önceki son çıkıştayız. 70-80 yıldan beri kaosa ve karmaşaya sebep olan koalisyonlar ve belirsizlikler sonucunda her iki yılda bir seçime giden ülke olarak parlamenter sistemden kurtulmayı istiyorsak, Mecliste oluşabilecek tablodan bir uzlaşma kültürünün hakim olacağı, yasama, yürütme ve yargı da kuvvetler ayrılığını ilkesini benimsemiş Cumhurbaşkanlığı Başkanlık Sistemi’ne geçerek memleketimizi gelişmiş ülkeler seviyesine çıkmasını istiyorsak, Erdoğan ile yola devam, Ak Parti ile yola devam.

 

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI