ALLAH BU MİLLETE BİR DAHA 15 TEMMUZLAR YAŞATMASIN

Necmettin ŞEKEROĞLU

7 yıl önce

Mehmet Akif’in rahatsız bulunduğu, Alemdağ’ında son günlerde bir grup üstadın ziyaretine gitmişler, Mehmet Akif bitkin bir hâlde yatağında yatıyordu. Konuşma esnasında söz İstiklâl Marşı'na intikal ettirilmiş, gelen ziyaretçilerden biri:

— “Acaba İstiklâl Marşı yeniden yazılsa daha iyi olmaz mı?” demiş. Bu söz üzerine yatağında bitkin bir hâlde yatmakta olan Akif; birdenbire başını kaldırmış ve ona:

—“Allah bir daha bu millete İstiklâl Marşı yazdırmasın! O şiir bir daha yazılamaz. Onu kimse yazamaz. Onu ben de yazamam. Onu yazmak için o günleri görmek, o günleri yaşamak lazım. O şiir artık benim değildir. O milletin malıdır. Allah, bir daha bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın” demiştir.

Ülkemiz 15 Temmuz’da çok önemli badirelerden geçmiştir. Adeta halkın gücü tankın gücüne galebe çalmıştır. O günleri bir daha görmek bir daha yaşamak istemeyiz. 15 Temmuz gecesi bu ülkede fitne çıkarmak isteyenlerin sürekli sağcı solcu, alevi, sünni, şuncu buncu diyerek ayırmak istedikleri insanlar bu ülkeye hep birlikte sahip çıkmış muhtemel bir facia önlenmiş çok ağır bedeller ödenmeden bu işin önü kesilmiştir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliği sayesinde ülkemiz tabiri caizse direkten dönmüştür.

Fetö terör örgütünün yurtdışı ve yurtdışı uzantılarının bu ülkeyle ilgili çok ciddi hesapların olduğu 15 Temmuz’da ortaya çıkmıştır. Ama Milletimiz önce Allah’ın sonra bu ülkeye gönül verenlerin sayesinde bu hesapları bozmuştur.

15 Temmuz gecesi hakkında günlerce konuşsak günlerce anlatsak ve yazsak bitiremeyiz. Yüreklere sığmayan kahramanlıkların yaşandığı bu gecede canlarını bu ülke için seve seve feda eden şehitlerimizi rahmetle anıyor ve bir daha diyorum ki Allah bu millete bir daha 15 Temmuzlar yaşatmasın.

 

 

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI