KİLİS BELEDİYE BAŞKANI DEĞİŞMELİ Mİ?

Necmettin ŞEKEROĞLU

6 yıl önce

KİLİS BELEDİYE BAŞKANI DEĞİŞMELİ Mİ?

Yerel seçimlerin yaklaşmasıyla herkesi bir heyecan sarmaya başlamış olmalı ki, nereye gitseniz bu konu konuşuluyor ve sorular peş peşe birbirini izliyor. Yeni aday isimleri zikredilirken, gerek Ak parti teşkilatının gerekse milletvekillerinin mevcut başkanla bir dönem daha gitmeyeceğini ve yeni adaylar ortaya çıkaracakları izlenimi verilmeye çalışılıyor. Bu dedikodular ise adaylık düşünenleri hem cesaretlendiriyor hem de umutlandırıyor. Mevcut durumu tahlil ettikten sonra olması ve olmaması gerekenleri sıralamaya çalışalım

1-Seçme ve seçilme hakkına sahip her Türk vatandaşının seçimlerde aday adayı olması, hem demokrasinin bir gereği hem de en doğal hakkıdır ve buna itirazımız olamaz.

2-Aday adaylarının belirlenme sürecini parti teşkilatı zaten belirlemiştir. Ancak temennimiz odur ki bu kıstaslara bağlı kalınsın ve kimse sükutu hayale uğramasın

3-Hiç kimsenin bu kıstasların dışına çıkarak aday adayı belirlenme sürecini değiştirmesi veya etkilemesi düşünülmemeli ve herkes buna saygı duymalıdır.

            Bugün Kilis te mevcut Belediye Başkanı M.Abdi Bulut yeniden aday olmalı mı ? Kilis’in beklentilerine cevap verebildi mi ? Kilis’in yeni ufuklara taşınması ve modern bir kent haline getirilmesini başarabilir mi deseniz ezici bir çoğunluk evet der.

            Yine, Kilis Belediye Başkanı M.Abdi Bulut’un yolsuzluk yaptığı şeklinde bir şey duydunuz mu? Kilis Belediyesine ait hiçbir şeyi hiç kimseye peşkeş çektimi? Yine yapılan bu kadar işlerden kendisine veya yakınlarına herhangi bir rant sağladımı ? diye vatandaşa sorsanız dost düşman herkes rahatlıkla hayır der.

            Burada mevcut Başkanın hizmetlerini, yaptıklarını ve yapamadıklarını, doğrularını ve yanlışlarını sıralamayı düşünmüyorum. Bunlar zaten aşikâr ve çıplak gözle görülecek kadar herkesçe malum. Eksikleri ve yanlışları da olabilir, yürüyen insan tökezleyebilir, çalışan insan yanlış ta yapabilir. Sonra yanlış ve doğru zaten izafi bir kavramdır. Birine göre doğru olan diğerine göre yanlış, birine göre eksik olan diğerine göre tamam olabilir. Önemli olan toplum tarafından genel kabul görmek ve kamu vicdanının rahat olmasıdır.

            Bir parti, Belediye Başkanından dürüst çalışkan ve başarılı olması, hiçbir şaibeye bulaşmamış olması ve seçmen tarafından genel kabul görmesi dışında hiç bir şey beklemez. Bugün  Kilis’te halkın mevcut Belediye Başkanına bakışı üç aşağı beş yukarı belli, yani olumlu. Ayrıca sn Abdi Bulut’un Ak Parti misyonuna yürekten bağlılığı ve vizyon sahibi bir kişiliğe sahip olduğu konusunda kimsenin şüphesi olduğunu sanmıyorum.

Bu olumlu tablo ile Ak Partinin seçimi alması işten bile değil hatta banko denilebilir. Öyleyse bu olumlu süreci olumsuz yönde etkileyebilecek her türlü davranış ve dedikodudan uzak durmak gerekir. Sn Abdi Bulut bir dönem daha başkanlığa devam etmeli ve yarım kalan işlerini bitirme fırsatı tanınmalı diye düşünüyorum.

            Hülasa, memleketini seven ve aşırı partizanca düşünenler dışında kalan kamuoyunun genel kanaatlerinin bu yönde olduğunu çevrenizde bulunan on kişiyle bile konuşsanız tespitini yapabilirsiniz. Kilis’in denenmemiş insanlarla ne kaybedecek zamanı nede maceraya girecek lüksü yoktur. Yetersiz Başkanların bu memleketin kaç yılını heba ettiğini siyaseti azıcık yakından takip edenler çok iyi bilirler. Bir yanlışın kaç doğruyu götüreceği siyasette çok iyi hesaplanamaz ve olan sadece Kilis’e olur.

Bu vesileyle şimdiden önümüzdeki yerel seçimlerin memleketimizde hayırlara vesile olmasını yüce Allah’tan niyaz ediyorum.                                         

 

                                                                                                      Necmettin ŞEKEROĞLU

                                                                                                  BELEDİYE MECLİS ÜYESİ                                       

YAZARIN DİĞER YAZILARI