SAADET’İN TEMEL’İNDE SORUN VAR

Necmettin ŞEKEROĞLU

6 yıl önce

Milli görüş geleneğini temsil etmesi gereken Saadet Partisi sürekli yanlışlar yapıyor.

Sırf Ak Parti’ye muhalefet olsun diye milli meseleler de bile tersine politik söylemler geliştirmesi doğru bir yaklaşım değil. Mesela Suriye meselesinde Ak Parti’nin politikalarının tamamını benimsemesem de Temel Bey’in kendi halkına bomba yağdıran zalim Esed’in yanında yer alması, almış olması asla kabul edilemez.

15 Temmuz’da beklendiği kadar net bir duruş sergilememesi, 24 Haziran seçimleri ve öncesinde Cumhur İttifakı’nın tersine 5 benzemezler dediğimiz partiler içerisinde CHP’nin de olduğu hatta zımnen HDP’nin de olduğu bir ittifakta yer almış olması bunlardan sadece bazıları.

Saadet Partisi’nin politikalarını burada tartışacak değilim ancak; seçimlerde aldıkları sonuç, politikalarının ne derece doğru olduğunu ortaya koymuştur. Demokrasilerde partiler kendi politikalarını belirler, söylemlerini buna göre geliştirir ve topluma sunarlar. Seçimler de bunun mihenk taşıdır. Doğrusunu isterseniz saadet Partisi’nin bugünkü düştüğü duruma düşmesini istemezdim.

Milli görüş çizgisinden ve geleneğinden gelen birisi olarak Saadet Partisi’nin asırlık siyasetçileri takavit emekliler tarafından bu duruma düşürülmesini içime sindiremiyorum. Saadet Partisi’nin rahmetli Erbakan Hoca’nın kemiklerini daha fazla sızlatmadan acilen fabrika ayarlarına dönmesi gerekmektedir. Türkiye’nin milli politikalarına uygun olan konularda cumhurbaşkanının yanında yer alması, eleştirilmesi gereken konularda da ciddi muhalefet yapması gerekmektedir. Aksi takdirde bugünkü düşürüldüğü bitkisel hayattan geri dönüşü olmayacak ve tarihin derinliklerine gömülecektir.

YAZARIN DİĞER YAZILARI