KİLİS ÜZERİNE DÜŞENİ YAPTI

Necmettin ŞEKEROĞLU

8 yıl önce

Şehir ahalisi Allah dostlarından İbrahim Ethem hazretlerine, yağmur duasına çıkacağız üstad bize eşlik eder misin demişler. İbrahim Ethem ahaliye dönmüş siz gidin kulluğunuzu yapın O Rabliğini  yapar zaten diye cevap vermiştir.

Referandumun resmi olmayan sonuçlarına göre Kilis % 64,2 ile ipi göğüsledi ve yüksek bir performans ile son 15 yıldan beri olduğu gibi iktidara desteğini yine verdi.

Kilis te her üç kişiden ikisi evet oyu kullanarak anayasa değişikliğini onayladı yani Kilis yine üzerine düşeni  yaptı

Eğer iç Anadolu ve Güneydoğu Anadolu gibi illerimizde   % 60 % 70 gibi çok yüksek evet oyları olmasa ne doğudan ne batıdan gelen oylarla bu referandumda anayasa değişikliği yapılamazdı.

En büyük yatırımların yapıldığı üç büyük illerimizden özellikle Ankara ve İstanbul hala en çok yatırımı alıyorsa bizim serhat şehrimiz Kilis’e pozitif ayrımcılık yapılmalı diye düşünüyoruz.

Kilis 18 ocak 2016 dan itibaren roketli saldırılara maruz kalmış ve 30 a yakın evladını şehit vermiştir. Roket krizinin etkileri hala şehrimizde hâkimdir.

Kilis acilen Güneydoğu Anadolu’daki 23 il gibi cazibe merkezi konumuna alınmalı, SSK, bağkur ve vergi borçları silinmelidir.

Bir an önce Kilis ekonomisini canlandıracak tedbirler alınmalıdır.

Esnafın kredi borçları yapılandırılmalı ve faizleri silinmeli, ayrıca  erteleme yapılan borçlar faizsiz olarak yeniden yapılandırılmalı.

Çünkü taksitlerini zamanında ödeyemeyen esnafımızın ertelenen borçları toplu şekilde ödemesi mümkün görünmemektedir.

Sonuç olarak biz üzerimize düşeni yaptık şimdi sıra sizde.

Necmettin Şekeroğlu

YAZARIN DİĞER YAZILARI